FAQs

Patarosan umum ngeunaan Ékspansi Medicaid

Dokumén naon anu kuring kedah nerapkeun?

Abdi henteu cocog sateuacanna. Naha kuring kedah ngalamar deui?

Naha kuring masih tiasa cocog upami kuring henteu gaduh alamat bumi?

Sabaraha lami kanggo kuring terang upami kuring disatujuan?

Kumaha upami aplikasi kuring henteu cocog pikeun Medicaid, kalebet Ékspansi Medicaid?

Upami kuring gaduh rencana Marketplace sareng tiasa cocog pikeun Ékspansi Medicaid, naha kuring bakal otomatis disatujuan pikeun Ékspansi Medicaid?

No Upami Anjeun gaduh rencana Marketplace jeung yakin anjeun ngabogaan hak pikeun ékspansi, panawaran pikeun Medicaid. Ulah mungkas rencana Marketplace Anjeun saencan Anjeun meunangkeun kaputusan final ngeunaan eligibility Medicaid.

Upami anjeun disatujuan pikeun Medicaid atanapi CHIP, anjeun kedah ngabatalkeun rencana Marketplace Anjeun.

 

Jasa kaséhatan naon anu ditanggung Medicaid?

Naon cakupan anu sadia pikeun barudak kuring lamun kuring boga asuransi disadiakeun ku dunungan kuring?

Upami dunungan anjeun nyayogikeun asuransi kaséhatan pikeun anjeun, pasangan sareng/atawa murangkalih anjeun berpotensi cocog pikeun tabungan rencana Pasar ATAWA Medicaid/CHIP. 

Cakupan Pasar

Cakupan pasar sayogi sareng sks pajeg premium upami sinyalna anu ditawarkeun ku dunungan anjeun dianggap "teu mampuh". Upami premium pikeun salaki sareng murangkalih tanggungan anjeun langkung ti 9.12% tina panghasilan kotor anu disaluyukeun anjeun, anjeun tiasa cocog pikeun subsidi premium (Pangusaha Kaséhatan Plan Affordability Calculator).

Medicaid atanapi sinyalna CHIP

Liputan Medicaid sayogi pikeun murangkalih, dumasar kana panghasilan sareng ukuran rumah tangga (Medicaid & Pedoman Panghasilan CHIP). Sinyal ieu sayogi sanaos anjeun gaduh liputan anu dibiayaan swasta atanapi majikan.

Upami kuring ditolak cakupan Medicaid, naha budak kuring masih layak?

Eligibility Medicaid ilaharna ditangtukeun misah for geus dewasa sarta barudak. Kanyataan yén hiji sawawa di rumah tangga geus nampik sinyalna Medicaid teu otomatis mangaruhan eligibility barudak maranéhanana.

Eligibility pikeun barudak utamana dumasar kana panghasilan jeung ukuran rumah tangga kolot custodial anak urang atawa wali légal. South Dakota nawarkeun ogé Program asuransi Kaséhatan Barudak (CHIP), nyadiakeun cakupan kasehatan ka barudak di kulawarga-panghasilan low. Program CHIP sering gaduh wates panghasilan anu langkung luhur tibatan Medicaid sareng tiasa nutupan murangkalih anu henteu cocog pikeun Medicaid.

Pikeun nangtukeun naha barudak anjeun layak pikeun Medicaid atanapi CHIP, anjeun kedah ngalebetkeun aplikasi anu misah pikeun aranjeunna. Aplikasi ieu bakal meunteun kelayakanna dumasar kana kaayaan spésifikna, sapertos panghasilan, ukuran rumah tangga, sareng umur.

Naha kuring tiasa cocog pikeun Medicaid upami kuring ngagaduhan cakupan Medicare?

Gaduh Medicare henteu otomatis ngaluarkeun anjeun tina cakupan Medicaid. Nanging, éta tiasa ngahesekeun hak anjeun sareng koordinasi kauntungan. Kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun gaduh cakupan Medicaid sareng Medicare. Ieu katelah "dual eligibility". Upami anjeun nyumponan sarat pikeun duanana program, anjeun tiasa nyandak kauntungan tina liputan gabungan.

Pikeun layak pikeun Medicaid sareng Medicare, anjeun kedah nyumponan wates panghasilan sareng aset anu diatur ku nagara anjeun pikeun Medicaid. Anjeun oge kudu minuhan kriteria eligibility Medicare urang, nu ngawengku umur atawa status cacad.

Pikeun nerapkeun duanana program, Anjeun kudu mimitian ku ngalamar Medicare ngaliwatan Administrasi Jaminan Sosial (SSA). Sakali anjeun ngagaduhan Medicare, anjeun tiasa ngahubungi 211 pikeun ngalamar kauntungan Medicaid.

  • Jalma jeung cakupan Medicare teu cocog keur perluasan Medicaid, tapi bisa cocog keur program Medicaid séjén kayaning Program Tabungan Medicare nu mayar kanggo Medicare Bagian A jeung bagian B premiums, deductibles na coinsurance. 
  • DIAJAR DEUI

Patarosan Umum ngeunaan Asuransi Kaséhatan sareng Pasar

Kumaha kuring terang rencana asuransi mana anu leres? 

Captioning katutup.

Kalayan seueur pilihan tiasa sesah terang mana rencana asuransi kaséhatan anu pas pikeun anjeun.
Kabeneran pasar asuransi kaséhatan ngagaduhan rencana anu cocog sareng anggaran anjeun sareng nyumponan kabutuhan anjeun.
Milarian rencana anu cocog sareng gaya hirup anjeun.
Saimbangkeun sabaraha anjeun mayar unggal bulan sareng sabaraha perawatan kaséhatan anu anjeun peryogikeun.
Salaku conto, upami anjeun séhat sareng henteu sering ka dokter, rencana anu mayar bulanan anu rendah tiasa cocog pikeun anjeun.
Gaduh leuwih patarosan? Papanggih navigator anjeun ayeuna.

Naon istilah asuransi kaséhatan anu kuring kedah terang?

Captioning katutup.

Lamun datang ka asuransi kaséhatan Anjeun bisa jadi wondering kecap naon anu kuring kudu nyaho?
Hayu urang mimitian ku premium. Éta sabaraha anjeun mayar unggal bulan pikeun asuransi kaséhatan.
Sks pajeg bisa nurunkeun pangmayaran bulanan anjeun sarta ngan sadia ngaliwatan pasaran.
Pendaptaran terbuka mangrupikeun waktos unggal taun nalika jalma tiasa ngadaptarkeun atanapi ngarobih rencana asuransi kaséhatan.
Navigator mangrupikeun jalma anu dilatih anu ngabantosan jalma ngadaptarkeun asuransi kaséhatan.
Gaduh leuwih patarosan? Papanggih navigator anjeun ayeuna.

Naha kuring tiasa kéngingkeun asuransi kaséhatan di luar Open Enrollment?

Captioning katutup.

Anjeun panginten panginten, naha kuring tiasa nampi asuransi kaséhatan iraha waé taun?
Nya, jawabanna rupa-rupa. Pendaptaran terbuka mangrupikeun waktos unggal taun nalika jalma tiasa ngadaptarkeun rencana asuransi kaséhatan.
Pendaptaran khusus nyaéta waktos di luar pendaptaran terbuka nalika jalma cocog dumasar kana kajadian kahirupan. Sababaraha acara anu tiasa ngajantenkeun anjeun layak kalebet kaleungitan sinyalna, gaduh anak, atanapi nikah.
Anggota suku anu diakui sacara federal tiasa ngadaptarkeun rencana iraha waé dugi ka sabulan sakali sareng ngalamar Medicaid atanapi chip upami cocog.
Gaduh leuwih patarosan? Papanggih sareng navigator ayeuna.

Kumaha kuring terang upami kuring cocog pikeun Pasar Asuransi Kaséhatan?

Captioning katutup.

Patarosan anu sering ditaroskeun nyaéta kumaha kuring terang upami kuring cocog pikeun tabungan ngaliwatan pasar asuransi kaséhatan?
Pikeun jadi layak pikeun tabungan ngaliwatan pasar, Anjeun kudu cicing di AS, jadi warga AS atawa nasional jeung boga panghasilan nu qualifies Anjeun pikeun tabungan.
Mun anjeun ngabogaan hak pikeun asuransi kaséhatan ngaliwatan proyek Anjeun, Anjeun bisa jadi teu cocog.
Sawaktos Anjeun meuli asuransi kaséhatan ngaliwatan pasar Anjeun bisa jadi layak pikeun sks pajeg. Sks pajeg ieu mantuan nurunkeun pangmayaran bulanan Anjeun pikeun asuransi kaséhatan.
Gaduh leuwih patarosan? Papanggih navigator anjeun ayeuna.

Kanggo langkung seueur info

Publikasi ieu dirojong ku Centers for Medicare and Medicaid Services (CMS) Departemen AS of Health and Human Services (HHS) salaku bagian tina panghargaan bantuan kauangan jumlahna $1,200,000 kalayan 100 persen dibiayaan ku CMS/HHS. Eusi mangrupikeun panulis (s) sareng henteu kedah ngagambarkeun pandangan resmi, atanapi dukungan, ku CMS/HHS, atanapi Pamaréntah AS.