Skip to eusi utama

Ngeunaan Puskesmas

Naon Dupi Puseur Kaséhatan?

Puseur kaséhatan janten imah médis penting dimana pasien mendakan jasa anu ngamajukeun kaséhatan, ngadiagnosis sareng ngubaran panyakit, sareng ngatur kaayaan kronis sareng cacad. Di komunitas désa, puskesmas ngadukung kamampuan komunitas pikeun nahan pilihan perawatan kaséhatan lokal. Jaringan organisasi pusat kaséhatan Dakotas nyayogikeun perawatan ka ampir 136,000 pasien unggal taun di 66 situs pangiriman di 52 komunitas di North Dakota sareng South Dakota.

Puseur kaséhatan féderal mumpuni téh non-profit, klinik komunitas-disetir nu nyadiakeun perawatan primér sarta preventif kualitas luhur ka sadaya individu, paduli status asuransi maranéhanana atawa kamampuhan pikeun mayar. Puseur kaséhatan anu lokasina di underserved sarta-panghasilan low urban jeung désa wewengkon sakuliah North Dakota jeung South Dakota, nyadiakeun aksés ka affordable, kasehatan kualitas pikeun maranéhanana anu paling merlukeun eta.

Services

Puskesmas nyayogikeun jasa terpadu sareng komprehensif, kalebet:

  • dental
  • medis
  • Paripolah
  • Spesialis pendaptaran asuransi
  • perawatan visi
  • Tarjamahan / interpretasi
  • apotik

Populasi

Puskesmas ngalayanan sadaya populasi kalayan aksés terbatas kana perawatan kaséhatan, kalebet:

  • Wewengkon padesaan jeung wates
  • Veterans
  • Kamahéran basa Inggris kawates
  • Teu aman
  • Medicare sareng Medicaid
  • Panghasilan rendah

tabrakan

Puseur kaséhatan di Dakotas gaduh dampak anu signifikan pikeun pasien sareng komunitas anu dilayanan. Salian nyangking kualitas, palayanan kaséhatan terjangkau pikeun populasi anu sanés gaduh aksés, puskesmas masihan kontribusi penting pikeun tenaga kerja sareng ékonomi lokalna, bari ngahasilkeun penghematan biaya anu ageung pikeun sistem perawatan kaséhatan bangsa.

Tina ampir 136,000 puskesmas individu di Dakotas dilayanan dina 2021, langkung ti 27,500 henteu diasuransikeun, kalayan perséntase anu ageung di handap 200% tina tingkat kamiskinan féderal. Taun 2021, puskesmas ngalayanan langkung ti 43,000 murangkalih, nyayogikeun jasa dental ka ampir 29,000 individu, sareng padamelan 1,125 sarimbag full-time.

Numutkeun kana panilitian 2021, pusat kaséhatan di North Dakota sareng South Dakota ngagaduhan dampak ékonomi total $ 266 juta, langsung nyumbang kana kamekaran sareng vitalitas ékonomi lokal sareng statewide. Puskesmas ogé ngahémat biaya anu signifikan pikeun industri kaséhatan, kalayan panilitian anyar ngalaporkeun yén unggal pasien anu nampi perawatan di puskesmas nyalametkeun sistem perawatan kaséhatan 24% taunan.

Panggihan leuwih
ND SnapshotND Dampak ÉkonomiSD SnapshotDampak Ékonomi SD

Diréktori anggota

Minuhan Anggota Kami

North Dakota
Profil Organisasi CEO / Diréktur Eksekutif
Puseur Kaséhatan Komunitas Nagara Batubara     Kurt Waldbillig
Palayanan Kaséhatan Komunitas Inc.   Dr Stephanie Low
Kaséhatan kulawarga   Margaret Asheim - Kapala Eksekutif Interim & Akting Kapala Keuangan
Puseur Kaséhatan Northland   Nadine Boe
Kaséhatan spéktra   Mara Jiran
South Dakota
Profil Organisasi CEO / Diréktur Eksekutif
Kaséhatan lengkep   Tim Trithart
Kaséhatan Komunitas Falls   Amy Richardson (samentara)
Kamanusaan sarta Studi Kaséhatan Horizon   Wade Erickson
Kaséhatan India Urban Dakota Kidul   Michaela Seiber

Asosiasi Perawatan Kaséhatan Komunitas Dakotas (CHAD) mangrupikeun organisasi kaanggotaan nirlaba anu janten asosiasi perawatan primér pikeun North Dakota sareng South Dakota. CHAD ngarojong organisasi puskesmas dina misi maranéhna pikeun nyadiakeun aksés ka kasehatan pikeun sakabéh Dakotans paduli status asuransi atawa kamampuhan pikeun mayar. CHAD damel sareng puskesmas, pamimpin masarakat, sareng mitra pikeun ningkatkeun aksés kana perawatan kaséhatan anu hargana, kualitas luhur sareng milarian solusi pikeun ngalegaan jasa kasehatan di daérah Dakota anu paling peryogi. Pikeun leuwih ti 35 taun, CHAD geus maju usaha puseur kaséhatan di North Dakota jeung South Dakota ngaliwatan latihan, bantuan teknis, atikan, jeung advokasi. Ayeuna, CHAD nyayogikeun rupa-rupa sumber pikeun ningkatkeun daérah konci operasi, kalebet kualitas klinis, SDM, kauangan, teureuh sareng jasa anu ngamungkinkeun, pamasaran, sareng kawijakan.

North Dakota
Profil Organisasi kontak
Kantor Kamanusaan sarta Studi primér Dakota Kalér Stacy Kusler
North Dakota Amérika Kangker Society Jill Irlandia
South Dakota
Profil Organisasi CEO / Diréktur Eksekutif
Hébat Plains Quality Innovation Network  Ryan Sailor

Jelajahi Jaringan Kami

Manggihan A CHC

View North Dakota CHC Locator dina peta salayar

View Peta Lokasi SD dina peta salayar

Puseur Kaséhatan di News

wartos

April 2022
Program anyar ngadukung komunitas LGBTQ + pribumi Amérika

Puseur Kaséhatan Komunitas James Valley diaku

Anggota komunitas nampi Penghargaan Juara Kaséhatan Umum Grand Forks dina Rapat Déwan Kota

bisa 2022

Puseur Kaséhatan Komunitas Yankton Nampi Pangakuan (Horizon)

Puskesmas Masarakat nampi pangakuan (Horizon)

Anggota Komunitas nampi Penghargaan Juara Grand Forks dina rapat Déwan Kota

Dream Center dibuka dina Bismarck

Perayaan Sioux Falls Pride tumbuh ka lokasi énggal

Juni 2022

Kumaha Perawat Lakota Nganggo Perawatan Anu Dimaklumkeun Trauma pikeun Ngabantosan Nyageurkeun Komunitasna

Horizon Health Foundation nampi hadiah ti Heartland Consumers Power District

Falls Community Health masihan alat uji COVID-19 gratis di bumi

Horizon nampi hadiah ti Union County Electric Cooperative

Sturgis ngaluncurkeun program kaséhatan komunitas énggal

Agustus 2022

fasilitas kasehatan Turtle Lake meunang bantuan

Klinik dental Horizon Health nawiskeun penjaga sungut pikeun atlit murid

Kamanusaan sarta Studi Kaséhatan cakrawala: Kaséhatan di SD désa

Kumaha panolakan cap insulin Senat mangaruhan penderita diabetes SD

Blue Move 5K Run / Walk pikeun ningkatkeun kasadaran Kanker Kolorektal 13 Agustus

Tim SDSU dingaranan Juara Mahasiswa pikeun Panghargaan Kaadilan Iklim

Batur Anu Anjeun Kedah Nyaho: Ngabela pribumi Amérika nawiskeun program dumasar-spiritual ngalangkungan nirlaba

Perumahan anu mampu, kapasitas panyumputan anu paling penting dina rapat Sioux Falls Homeless Task Force munggaran

Pasukan Tugas Homeless ngadangu 'firehose' inpormasi ti organisasi Sioux Falls

September, 2022

Yayasan Kaséhatan Horizon, tim Delta Dental nawiskeun perawatan dental gratis pikeun murangkalih

Kalayan sakola dimimitian, waktosna pikeun ngajadwalkeun kunjungan perawatan primér anjeun

Oktober 2022

Kapala Perwira Pergigian Horizon Health Care, Michelle Scholtz, lirén Hirup Keloland pikeun ngobrol ngeunaan program Horizon Smiles for Miles.

CEO CHAD Shelly Sapuluh Napel na Wade Erickson, CEO Horizon Kamanusaan sarta Studi Kaséhatan, spoke ka Grand forks Herald ngeunaan kumaha ékspansi Medicaid bakal ngabantu puskesmas désa.

Désémber 31, 2020
Kaséhatan Komunitas ningali renovasi

Désémber 29, 2020
Pimpinan médis nampi vaksin COVID

Désémber 8, 2020
CEO Horizon Health Care earns panghargaan régional, geus diganti ngaranna pikeun ngahargaan na

November 27, 2020
Periode pendaptaran dibuka ampir réngsé

November 26, 2020
Yayasan Kaséhatan Horizon Pikeun Ngagungkeun 'Giving Toothsday'

November 18, 2020
FOKUS DAKOTA SELATAN: Naékna Gula Darah–Dokotan Kidul & Diabetes

November 11, 2020
Transisi bahaya pandemik

November 10, 2020
Karyawan Perawatan Kaséhatan Horizon Datang Babarengan

November 3, 2020
Kamanusaan sarta Studi Kaséhatan désa dimimitian operasi Brookings

November 2, 2020
'Éta parantos narajang kami kalayan pamales kanyeri': Virus naék deui di Amérika Serikat

Oktober 28, 2020
Pancegahan Kasalametan Lebaran salami pandémik

Oktober 22, 2020
Dokter Pedesaan South Dakota Dina Perjuangan Kota-Na sareng Lonjakan Coronavirus

Oktober 21, 2020
Oktober nyaéta Bulan Pencegahan Penyalahgunaan Zat Nasional

Oktober 21, 2020
Walikota Chicago ngingetkeun kana naékna COVID: 'Kami dina lonjakan kadua'

Oktober 19, 2020
Cara pikeun ngarojong kolotna ngaliwatan bereavement

Oktober 18, 2020
Nalika kasus koronavirus naék, gubernur nagara beureum nolak tindakan pikeun ngalambatkeun panyebaran, ngahutbah 'tanggung jawab pribadi'

Oktober 18, 2020
Spectra Health maju sareng unggeuk kana hubungan anu kapungkur

Oktober 17, 2020
Rumah sakit désa Midwest anu berjuang pikeun nanganan lonjakan virus

Oktober 15, 2020
Newbold namina kantor operasi utama Horizon

September 30, 2020
Kaséhatan cakrawala muka lokasi Yankton

September 21, 2020
Rumah sakit désa nyatakeun yén aturan padamelan féderal ngajantenkeun aranjeunna rentan

September 21, 2020
Kamanusaan sarta Studi Kaséhatan Horizon muka lokasi Yankton Anyar

September 17, 2020
Hazen, pengawas Beulah masihan update ngeunaan COVID-19 di kacamatanna

September 9, 2020
Dakotas 'COVID Spike: Henteu Ngan Masalah Urban

Juli 1, 2020
The Open Arms of DeSmet sareng kulawarga Lim

Juni 24, 2020
LAPORAN KHUSUS: Pandémik ngancam sistem perawatan kaséhatan désa anu rapuh di South Dakota

Juni 22, 2020
COOPED-UP Ti COVID Trip Raffle Nyadiakeun Perlindungan pikeun Kaséhatan Désa

Juni 18, 2020
Klinik diarahkeun ka nonoman LGBT + dibuka di Rapid City

Juni 15, 2020
Tés HIV gancang gratis sayogi di Sioux Falls

Bisa 20, 2020
Langkung ti 100 PPE Disebarkeun

Bisa 13, 2020
Kaséhatan Komunitas Falls merangan COVID-19 kalayan tés in-house gancang

Bisa 10, 2020
Northwestern Energy nyayogikeun bantosan pikeun Horizon Health Care

Bisa 7, 2020
RUU rangsangan ngirimkeun $ 1.25 milyar ka nagara; dana tiasa nutupan biaya tés

Bisa 6, 2020
Satgas pikeun nalungtik hotspot COVID-19 di daérah Fargo

April 23, 2020
CDC dana sistem kasehatan nuturkeun pituduh pikeun ngeureunkeun kunjungan anu henteu penting

April 19, 2020
Dokter gigi North Dakota damel ngalangkungan pandém, ngan ukur nampi pasien darurat

April 5, 2020
Surat ka redaktur 5 April: Konci kasehatan désa pikeun pengobatan coronavirus

April 3, 2020
Puskesmas komunitas ngamimitian hotline COVID

April 2, 2020
Virus nyebar ngaliwatan hubungan caket kulawarga South Dakota

Maret 30, 2020
Horizon Health Care nampi hibah $76,000 COVID-19

Maret 8, 2020
Nulungan nu butuh

Pébruari 20, 2020
Lewis gawé bareng Horizon pikeun muka depot apoték

Pébruari 3, 2020
60 CEOs rumah sakit désa uninga | 2020

Klinik dental dumasar sakola nawiskeun program sealant pikeun murid kelas dua

Januari 29, 2020
Januari nyaéta bulan kasadaran kaséhatan cervical

Januari 21, 2020
De Smet, Howard siswa SMA ngumpulkeun $14K

Januari 5, 2020
Karyawan Perawatan Kaséhatan Horizon Nyumbangkeun Langkung ti $55,000 Dina Sabulan

Désémber 27, 2019
Karyawan Horizon Health Care nyumbang langkung ti $55,000 dina sabulan

Désémber 16, 2019
Horizon Health Foundation ngumpulkeun $ 20,000 dina 24 jam

Désémber 12, 2019
Konferensi wéb nunjukkeun jangji dina perawatan kaséhatan méntal

Désémber 5, 2019
12 Poé Natal: Snowballs

Désémber 3, 2019
SD Day Of Méré: Horizon Kaséhatan Yayasan

November 27, 2019
USDA invests leuwih $1.6 juta dina perluasan atikan désa jeung kasehatan

November 12, 2019
Pusat Kecanduan Padésan Kahiji Kulon North Dakota Ngalegaan

November 7, 2019
Pangsiun pediatrician neruskeun komitmen pikeun kaséhatan barudak di Grand forks

November 6, 2019
Wewengkon désa di North Dakota bajoang pikeun milarian panyadia kasehatan

November 1, 2019
Nyangking Palayanan Kaséhatan Mental Langsung ka Siswa di Sakola Padésan

Oktober 30, 2019
partnership anyar dijieun pikeun ngaronjatkeun aksés klinik di Mitchell

Oktober 30, 2019
Perawatan Kaséhatan Horizon Pikeun Nawiskeun Kauntungan Kaséhatan VA

Oktober 27, 2019
Horizon Health Care Dileler Hibah Ékspansi Kaséhatan Lisan

Oktober 24, 2019
Horizon Health Care masihan hibah $300,000 pikeun ngalegaan jasa kaséhatan lisan na

Oktober 1, 2019
Spectra Health nampi hibah $ 300,000

September 17, 2019
ND, klinik SD meunang kabel pikeun waragad handap, aksés catetan sabar hadé

September 10, 2019
Surat: Ngadesek Kongrés pikeun manjangkeun waragad pikeun puskesmas masarakat

Agustus 26, 2019
Pusat RCTC nawiskeun perawatan kaséhatan, nasihat sareng seueur deui dina hiji hateup

Agustus 21, 2019
Northland nampi dana hibah

Agustus 13, 2019
Puseur Kaséhatan Northland nawiskeun Pangobatan Dibantuan Pangobatan

Agustus 8, 2019
Surat: Ngajaga kaséhatan masarakat urang

KELOLAND LIVING: Puskesmas Berbasis Sakola

Agustus 7, 2019
Puseur Kaséhatan Komunitas Black Hills ngagungkeun Minggu Pusat Kaséhatan Nasional

Agustus 6, 2019
Dampak ékonomi puseur kaséhatan masarakat nagara bagian luhur $91 juta

Juli 31, 2019
Ngawaskeun gizi mikro sareng makro tiasa nyababkeun diet hirup anu langkung sustainable

Unit Podomoro Mobile di Crookston 6-7 Agustus

Juli 29, 2019
Pusat Kaséhatan Northland nawiskeun pendekatan anu béda pikeun pengobatan kecanduan opioid

Juni 26, 2019
Kaséhatan Komunitas Black Hills nampi hibah Kaamanan Pangan Yayasan Komunitas Hideung Hills

Juli 22, 2019
Dr Kinsey Nelson diwanohkeun ka Diréktur Médis di Podomoro kulawarga

Juni 20, 2019
Hutang mahasiswa ngajaga dokter ti padésan

April 1, 2019
Aksés ka perawatan, kaséhatan paripolah, sareng panyakit kronis anu diidentifikasi minangka masalah kaséhatan Sioux Falls

Laporan: Sioux Falls berjuang sareng depresi, panyakit kronis, disparity geografis

Maret 6, 2019
Sumbangan pikeun Smiles - Horizon

Maret 5, 2019
KELOLAND Hirup
Pangobatan Bau Nafas [Nampilkeun Manajer Klinik Pergigian Kaséhatan Komunitas Falls Kelly Piacentino]

Maret 3, 2019
Yayasan Kaséhatan Horizon Nampi Ampir $ 500,000 Pikeun Ngaronjatkeun Klinik Pergigian Alcester

Pébruari 27, 2019
Carla Schweitzer, CNP, dingaranan Horizon Health Care Provider of the Year

Pébruari 26, 2019
KXnet - 
Kaleungitan bobo kusabab setrés? Anjeun sanés hiji-hijina (Puseur Kaséhatan Northland)

Pébruari 22, 2019
Inisiatif kaséhatan désa ngeusian jurang anu nyalametkeun kahirupan di daérah terpencil

Pébruari 14, 2019
Justin Risse dingaranan Horizon Health Care Employee of the Year

Pébruari 13, 2019
KXNet –
Puseur Kaséhatan Kota Leutik Tackle Kecanduan Padésan pikeun Pertama Kalina (Nagara Batubara)