Skip to eusi utama

Pébruari, 2024

Ngagungkeun Kasuksesan, Ningali ka Masa Depan

THE PUSAT kaséhatan lalampahan

Puseur Kaséhatan di Dakotas dihubungkeun sareng sajarah anu kuat sareng reueus nyayogikeun perawatan kaséhatan anu kualitas luhur salami sababaraha dekade. The Konférénsi 2021 CHAD sareng Great Plains Health Data Network (GPHDN), Perjalanan Puseur Kaséhatan: Ngagungkeun Kasuksesan, Ningali ka Masa Depan, dilaksanakeun ampir dina Séptémber 14 & 15. Konférénsi dimimitian ku pidato keynote, babagi katingal sajarah dina gerakan Puskesmas, dituturkeun ku panel of retirees panganyarna anu  ngabagi carita ngeunaan kumaha aranjeunna ningali sareng mangaruhan kana kamekaran puskesmas dina waktos koléktifna langkung ti 100 taun damel di program puskesmas. sési séjén ngabahas kumaha urang bisa ngaronjatkeun hasil kaséhatan sarta nungkulan determinants sosial kaséhatan yén komunitas tribal nyanghareupan kalawan pamahaman jeung hormat keur sumberdaya budaya jeung fokus kana pemberdayaan masarakat. Saatos sési fokus kana kualitas klinis sareng equity kaséhatan, kaséhatan paripolah, strategi data kaséhatan, papacangan tenaga kerja, sareng determinan sosial kaséhatan. rékaman Konférénsi jeung sumber sadia di handap. 

2021 Konperénsi

Sidang Umum

Carita Pusat Kaséhatan: Ngagungkeun Kasuksesan, Ningali Ka hareup

 Jelema nu ngomong  | Geser Dek  |  rekaman

Carita Puskesmas
moderator: Shelly Ten Napel, MSW, MPP, Kapala Eksekutif, Asosiasi Kaséhatan Komunitas Dakotas
Jelema nu ngomong: Lathran Johnson Woodard, Kapala Eksekutif, Asosiasi Perawatan Kaséhatan primér Karolina Kidul 

Ibu Adang Woodard ngabagi tampilan sajarah ngeunaan gerakan puskesmas pikeun masihan visi pikeun masa depan.

Rekaman sami sareng di luhur
PANEL: Ngagungkeun Kasuksesan, Ningali ka Masa Depan

moderator: Shelly Ten Napel, MSW, MPP, CEO, Asosiasi Kaséhatan Komunitas Dakotas
Panelists:  

Panel ieu ngumpulkeun ampir 100 taun pangalaman sareng kaahlian puskesmas. Panelis ngabagi carita ngeunaan kumaha aranjeunna ningali sareng mangaruhan kamekaran anu signifikan di puskesmas dina waktos koléktifna langkung ti 100 taun damel di program puskesmas.

Reimaging Kaséhatan Komunitas jeung Suku: Hiji basis pemberdayaan, modél adil

Jelema nu ngomong  | Geser Dek |  rekaman

KEYNOTE: Reimaging Kaséhatan Komunitas jeung Suku: Hiji basis Pemberdayaan, Modél adil 
moderator: Moderator: Shelly Ten Napel, MSW, MPP, CEO, Asosiasi Kaséhatan Komunitas Dakotas
Jelema nu ngomong: Billie Jo Kipp, Ph.D. (Blackfeet) Diréktur Mitra pikeun Panaliti sareng Evaluasi, Pusat Pamuda Amérika Asalna di Aspen Institute  

Dina keynote ieu, Dr. Kipp ngabahas kumaha urang bisa ngaronjatkeun hasil kaséhatan sarta nungkulan determinants sosial kaséhatan yén komunitas tribal nyanghareupan kalawan pamahaman jeung hormat keur sumberdaya budaya jeung fokus kana pemberdayaan masarakat.

Condong kana Warisan: Ngatasi Penentu Sosial Pikeun Ngaronjatkeun Hasil Kaséhatan

Jelema nu ngomong  | Geser Dek

SESI UMUM: Condong kana Warisan: Ngatasi Penentu Sosial Pikeun Ngaronjatkeun Hasil Kaséhatan
Moderator: Shannon Bacon, MSW, Manajer Equity Kaséhatan, CHAD
Laurie Francis, Diréktur Eksekutif, Pusat Kaséhatan Partnership  

Kumaha urang condong kana warisan gerakan puskesmas dina waktos ayeuna? Sesi ieu ngahijikeun téma konci konperénsi ngaliwatan carita hiji puskesmas ngeunaan pamahaman sareng ngaréspon kana determinants sosial pasien (SDOH). Dina presentasi anu pikaresepeun ieu, Ibu Francis ngabagi kumaha puskesmas tiasa nganggo alat PRAPARE, kalebet kasempetan sareng tantangan palaksanaan sareng kumaha data éta tiasa ngaidentipikasi disparities dina ukuran klinis sareng penetrasi vaksin. 

2021 Konperénsi

lagu

Kualitas klinis / Kaséhatan Equity Lagu

Inpo Gedekeun  |  rekaman

Puskesmas Sorotan: Ngarengsekeun Determinan Sosial Kaséhatan
moderator: Shannon Bacon, MSW, Manajer Equity Kaséhatan, CHAD
Panelists:  

Salila diskusi panel interaktif ieu, staf Puskesmas ngabahas kasuksésan dina éféktif ngarespon kana determinants sosial pasien 'kaséhatan, strategi sorotan pikeun securing staf kuat meuli-in pikeun palaksanaan PRAPARE sarta conto kumaha integrasi karya sosial kana miara ngaronjatkeun hiji puseur kaséhatan ' kapasitas pikeun nyumponan kabutuhan sosial. Panelis ngabagi conto nyayogikeun perawatan anu dipuseurkeun pasien ka individu LGTBQ sareng jalma-jalma anu teu boga bumi, kitu ogé strategi anu nyata pikeun ngatasi kaamanan pangan.

Jelema nu ngomong  | Geser Dek

Ngarekam sami ti luhur.
Ngagunakeun Analisis Data pikeun Ngajalankeun Equity Kaséhatan: Pangalaman Pusat Kaséhatan
moderator: Jill Kessler, Manajer Program, CHAD
Jelema nu ngomong: Zachary Clare-Salzler, analis Data jeung Koordinator ngalaporkeun, Puseur Kaséhatan Partnership 

Bapak Clare-Salzler dibagikeun kumaha Partnership Kaséhatan Center (PHC) ngagunakeun determinants sosial kaséhatan (SDOH) analisis data pikeun ngajalankeun equity kaséhatan. Hadirin ngadangu ulasan ngeunaan strategi pendataan PRAPARE puskesmas sareng kumaha PHC parantos ngaintegrasikeun pagawé kaséhatan masarakat (CHW) sacara efektif kana modél perawatan na. Anjeunna babagi pangalaman na ngamangpaatkeun modul Azara PRAPARE pikeun analisis data SDOH, kaasup kumaha data ieu overlays kalawan ukuran kualitas klinis. Mr. Clare Salzler ogé ngabagi conto laporan lensa ekuitas ngeunaan data vaksinasi COVID-19 pusat kaséhatan.    

Lagu Kaséhatan behavioral | Dinten 1

Jelema nu ngomong  | Geser Dek | rekaman

Kontekstualisme Fungsional sareng Penerimaan Fokus sareng Terapi Komitmen (fakta)
speaker: Bridget Beachy, PsyD & David Bauman, PsyD, Beachy Bauman Konsultan, PLLC 
moderator: Robin Landwehr, DBH, LPCC, Kaséhatan Paripolah sareng Manajer Program SUD,

Panyatur Dr Beachy sareng Dr Bauman nyayogikeun tinjauan ringkes ngeunaan modél kaséhatan paripolah perawatan primér (PCBH) tina integrasi kaséhatan paripolah, modél anu diakui sacara nasional anu ayeuna dianggo ku Departemen Veteran. Aranjeunna ngabahas assessment terapi, conceptualization kasus, sarta interventions ringkes ngagunakeun kanyataan jeung modalitas séjén ilahar dipaké dina PCBH. Panyatur familiarize pamilon sareng konsép kontekstualisme fungsional sareng kumaha éta tiasa dianggo pikeun ngabantosan panyadia ngalaksanakeun peranna dina modél perawatan PCBH. 

Lagu Kaséhatan behavioral | Dinten 2

Jelema nu ngomong | Geser Dek  | rekaman

Kontekstualisme Fungsional sareng Penerimaan Fokus sareng Terapi Komitmen (kanyataan) (Lanjutan) 
moderator: Robin Landwehr, DBH, LPCC, Kaséhatan Paripolah sareng Manajer Program SUD, CHAD
speaker: Bridget Beachy, PsyD & David Bauman, PsyD, Beachy Bauman Konsultan, PLLC 

A tuluyan ti poé saméméhna, speaker Dr Beachy jeung Dr Bauman disadiakeun gambaran ringkes ngeunaan kaséhatan behavioral perawatan primér (PCBH) modél integrasi kaséhatan behavioral, ngabahas assessment terapi, conceptualization kasus, interventions ringkes ngagunakeun kanyataan jeung modalitas séjén ilahar dipaké. dina PCBH, jeung konsép kontekstualisme hanca na kumaha eta bisa dipaké pikeun mantuan panyadia minuhan peran maranéhanana dina modél PCBH perawatan. 

Kapamingpinan / Sumber Daya Manusa / Workforce Track

Jelema nu ngomong | Geser Dek  | rekaman

Ngalibetkeun Tenaga Kerja anjeun: Ngembangkeun Keterlibatan Karyawan sareng 12 Bahan Utama
moderator: Shelly Hegerle, PHR, SHRM-CP, Manajer Sumber Daya Manusa
Jelema nu ngomong: Nikki Dixon-Foley, Master Palatih, FutureSYNC International 

Fokus kana papacangan tenaga kerja, Ibu Dixon-Foley nunjukkeun yén henteu aya dua budaya organisasi anu sami. Makeup individu, struktur organisasi, sareng ekspektasi departemén tiasa bénten pisan. Dina presentasi ieu, spiker nyadiakeun konsép jeung prakték nu bakal nulungan puskesmas ningali budaya gaw leuwih éféktif, kinerja ningkat, hasil sabar hadé, sarta ingetan hadé tur rekrutmen.   

Kapamingpinan / Kualitas klinis / HCCN Lagu

Jelema nu ngomong  | Geser Dek  |  rekaman

Ngawangun Stratégi Data pikeun Kasuksésan Jangka Panjang
moderator: Becky Wahl, MPH, PCMH CCE, Diréktur Inovasi sareng Informatika Kaséhatan
Jelema nu ngomong: Shannon Nielson kalawan CURIS Consulting 

Sési ieu nyayogikeun tujuh léngkah konci pikeun ngawangun strategi data anu bakal ngakibatkeun palaksanaan suksés Azara ogé ngenalkeun bengkel langsung. kurikulum nu bakal disadiakeun pikeun mastikeun unggal Puskesmas boga strategi data solid nu bisa dipaké dina organisasi maranéhanana.  

2021 Konperénsi

speaker

Billie Jo Kipp, Ph.D.
Diréktur Mitra pikeun Panalungtikan & Evaluasi
Pusat Pemuda Asli Amérika di Aspen Institute
Spiker Bio

David Bauman, PsyD
Co-Principal
Beachy Bauman Konsultan
Spiker Bio

Bridget Beachy, PsyD
Co-Principal

Beachy Bauman Konsultan
Spiker Bio

Shannon Nielson
Pamilik / Konsultan Principal
Konsultan CURIS
Spiker Bio

Laura Francis, BSN, MPH
Diréktur pelaksana
Puseur Kaséhatan Partnership
Spiker Bio

Nikki Dixen-Foley
Master Palatih
FutureSYNC Internasional
Spiker Bio

Zachary Clare-Salzler
Analis Data sareng Koordinator Pelaporan
Puseur Kaséhatan Partnership
Spiker Bio

Lathran Johnson Woodard
Présidén Diréktur
Asosiasi Kamanusaan sarta Studi Kaséhatan primér Karolina Kidul
Spiker Bio

2021 Konperénsi

Panelists

Darrold Bertsch
urut CEO
Puseur Kaséhatan Nagara Batubara
Spiker Bio

Jan Cartwright
urut Diréktur Eksekutif
Asosiasi Kamanusaan sarta Studi primér Wyoming
Spiker Bio

Témbal Cheney, MA, MS
Diréktur program
Klinik Podomoro Crossroads
Spiker Bio

Jill Franken
Urut Diréktur Eksekutif
Kaséhatan Komunitas Falls
Spiker Bio

Jenna Héjo, MHA
Kapala Patugas Kualitas
HealthWorks
Spiker Bio

Kayla Hochstetler, LMSW, MSW
Manajer Layanan Sosial
Kaséhatan spéktra
Spiker Bio

John Mengenhausen
urut CEO
Kamanusaan sarta Studi Kaséhatan Horizon
Spiker Bio

Jennifer Saueressig, RN
Mantri Manajer
Puseur Kaséhatan Northland
Spiker Bio

Jennifer Sobolik, CNP
Praktisi Perawat Kulawarga
Puseur Kaséhatan Komunitas tina Hideung Hills
Spiker Bio

2021 Konperénsi

sponsor