Оди до главна содржина

политика

Биди глас

Бидете глас за здравствена заштита во Дакота. Придружете се на Dakota Voice.

Вашиот глас е важен во разговорот за реформите во здравствената заштита и пристапот до висококвалитетна, достапна здравствена заштита за сите. Придружете им се на CHAD и застапниците за здравствена заштита низ Северна Дакота и Јужна Дакота во преземањето акција за важни и нови прашања кои влијаат на здравствените центри и нивните пациенти.

Со пријавување како член на нашата мрежа за застапување на здравјето на заедницата, Дакота Воис, ќе добиете предупредувања и известувања кои ве информираат за промените во здравствената средина и повици за акција за стратешки и унифицирани одговори.

За повеќе информации за Dakota Voice и можностите за застапување во CHAD, контактирајте Шенон Бејкон at shannon@communityhealthcare.net

политика

Ангажирајте официјални лица

Тимот на мрежата за застапување на CHAD се состои од застапници во здравствените центри кои ги претставуваат здравствените центри-членки низ Северна Дакота и Јужна Дакота. Членовите на тимот се состануваат по потреба за да разговараат за политичките и законодавните прашања и образовните можности за здравствените центри.

CHAD тесно соработува со членовите на тимот за да генерира идеи, да ги сподели најдобрите практики, да развие пораки и да обезбеди стратегии и алатки за ангажирање на избраните функционери, лидерите на заедницата и засегнатите страни.

Дознај повеќе

За прашања во врска со тимот на мрежата за застапување, контактирајте Шенон Бејкон at shannon@communityhealthcare.net

Информации за политиката

Ресурси за застапување

Законодавни приоритетиПолитики за застапување