Оди до главна содржина

Пени Кели

Менаџер на програмата за услуги за контакт и запишување, Здружение за здравствена заштита на заедницата на Дакота

Пени Кели се приклучи на ЧАД во септември 2021 година, каде што управува со опфатот и запишувањето (O&E)
програма во Јужна Дакота, обезбедувајќи планирање и развој за програмските стратегии за O&E и
практики. Таа ги координира активностите на навигаторот и обезбедува обука и експертиза за Јужна Дакота
здравствени домови и партнери.

Претходно, Пени беше сертифициран советник за апликација (CAC) во Rural Health Care, Inc., каде што таа
им помогна на потрошувачите да аплицираат и да се запишат во плановите за здравствена заштита на Marketplace. Работела и за
Држава Јужна Дакота Одделот за социјални услуги – Оддел за економска помош, помага во развојот
онлајн апликации за Medicaid и Програмата за детско здравствено осигурување (CHIP). Пени служи како а
волонтер за Националната алијанса за ментална болест (НАМИ), а во 2021 година беше назначена за
Советодавниот совет за здравствено однесување на гувернерот.

Пени дипломирала на државниот универзитет Блек Хилс со диплома за композитен бизнис
администрација и социологија со малолетник во американските индиски студии. Таа живее во Пјер со неа
сопругот и децата, каде што уживаат во кампувањето со нивните две кучиња спасувачи.