Оди до главна содржина

Нона му се придружи на CHAD во ноември како навигатор за пристап и запишување. Во оваа улога, таа ги едуцира и им помага на потрошувачите да пристапат до програми за помош и да се запишуваат во планови за здравствено осигурување по прифатливи цени преку пазарот. Таа обезбедува достапност до заедницата за да ги едуцира потрошувачите за здравственото осигурување и дава информации за пазарот во Здравјето на заедницата Фолс и Урбаното индиско здравство во Јужна Дакота.

Пред да дојде во Чад, Нона беше раководител на случаи во Волонтери на Америка, каде што помагаше да се обезбедат услуги за управување со случаи на адолесценти бездомници. Таа им помагаше на клиентите да пристапат до ресурсите на заедницата, социјалните програми, здравствената заштита, образованието, вработувањето и индивидуализираните планови за услуги и ги подучуваше адолесцентите за животни вештини. Таа, исто така, помина десет години како сос-готвач во пензионерската заедница Авера, обезбедувајќи оброци за жителите под сите нивоа на грижа и потекло.

Нона дипломирала на Југоисточниот технички колеџ со вонреден специјалист по раното детство и на Универзитетот во Сиу Фолс со диплома за социјална работа. Таа живее во Сиу Фолс, каде сака да поминува време со семејството, да истражува нови градови на патувања со пријателите, да оди на езера и да ужива во летните активности.