Оди до главна содржина

ACA Navigator, Западна SD акција на заедницата

Џуди Мекарти е навигатор на Законот за пристапна нега (ACA) во Western SD Community Action (WSDCA) од 2015 година. Таа е одговорна за обезбедување информации и услуги за упис за клиентите заинтересирани за здравствено осигурување преку федералниот пазар за здравствено осигурување. Таа, исто така, беше дел од програмата за волонтерска даночна помош за приходи (ВИТА), иницијатива на Службата за внатрешни приходи што обезбедува помош од данок на доход за поединци и семејства со ниски до средни приходи.  

Пред да дојде во WSDCA, Џуди беше регрутер во одделот за човечки ресурси во Регионалната болница Рапид Сити 21 година. Откако живеел во Абердин, се занимавал со земјоделство во планината Вернон и поседувал кафуле и угостителска услуга во Армор додека работел во болницата во округот Даглас и волонтирал како медицински техничар за итни случаи, семејството се преселило во Рапид Сити во 1990 година. 

Џуди сака цвеќиња и градинарство, собира ткаенина (која еден ден ќе стане креација), служи како финансиски секретар на нејзината црква и обично може да се најде во кујната. Таа служеше неколку години како волонтер за федерални, државни и локални избори. Кога не им помага на луѓето, може да се најде како ужива во времето со нејзиниот сопруг Дејв, двата сина, седумте внуци и многу пошироко семејство и пријатели.