Оди до главна содржина

Џо замокот

Навигатор, Западна SD акција на заедницата

По потекло од Рапид Сити, Џо замокот служи како навигатор од 2015 година. Кога Џо не риболов или планинаре
со своето куче од Њуфаундленд, Џо е посветен на администрирање на одделот за развој на заедницата во
Западна SD заедница акција (WSDCA). Во прилог на надгледување на Законот за пристапна нега на агенцијата
навигаторската програма, тој ги надгледува постарите здравствени информации и информации за осигурување (SHIINE) и
Програми за волонтерска помош за данок на доход (ВИТА).

Пред да се приклучи на WSDCA во 2014 година, Џо администрираше низа федерално финансирани програми во Јужна Дакота.
Вермонт, Њу Хемпшир и Индијана во областите на националната служба, превенцијата на бездомништвото и
округот, државата и федералните затвореници повторно влегување. Откако ја започна својата кариера во 1990 година со краток двегодишен ангажман
како лиценциран агент за здравствено осигурување кој им служи на земјоделците и сточарите, Џо го заокружи целиот свој
корени во Јужна Дакота и здравствено осигурување.