Оди до главна содржина

Кетрин Ентони се приклучи на CHAD во септември 2022 година како навигатор за пристап и запишување, каде што ги едуцира и им помага на членовите на заедницата да пристапат до програми за помош и достапно здравствено осигурување преку пазарот. Оваа улога ја подобрува способноста на Колаборативот „Покријте се од Јужна Дакота“ да го поддржи зголемениот пристап до покриеност со здравствена заштита, нагласувајќи им служи на луѓето со приходи под федералното ниво на сиромаштија, кои се географски изолирани, и на малцинските, не сместени и мигрантските популации во Јужна Дакота.

Претходно, Кетрин служеше како специјалист за прием во болницата Авера МекКенан и како специјалист за членство и запишување во Wellmark Blue Cross Blue Shield. Таа исто така работеше за Атлетико Физикал Терапија како нивна канцеларија координаторка. Во 2017 година, Кетрин стана косопственик на Косама Груп Фитнес и имаше улога во нејзината долгогодишна репутација во Сиукс Фолс. Преку нејзините сегашни улоги и минати искуства, Кетрин ја покажува својата мотивација и страст за помагање и подобрување на целите на здравствената заштита на членовите на заедницата.

Кетрин дипломирала на Државниот универзитет во Дакота со диплома за бизнис менаџмент. Таа живее во Сиукс Фолс, СД, каде што ужива да поминува време со семејството и англиските булдози, да вежба и да патува.