Оди до главна содржина

За прашања во врска со GPHDN:

Беки Вол
Директор за иновации и здравствена информатика
becky@communityhealthcare.net

Остин Хан

ahaun@communityhealthcare.net

GPHDN

НАША МИСИЈА

Мисијата на Great Plains Health Data Network е да ги поддржи своите членови преку соработка и споделени ресурси, експертиза и податоци за подобрување на клиничките, финансиските и оперативните перформанси.

Мрежата за здравствени податоци на Great Plains (GPHDN) се состои од 11 здравствени центри кои учествуваат, составени од 70 локации, кои колективно опслужуваат над 98,000 пациенти. Здравствените центри кои учествуваат се лоцирани во урбани и рурални области со недоволно опслужени и ниски приходи низ Северна Дакота, Јужна Дакота и Вајоминг. Здравствените центри се непрофитни клиники водени од заедницата кои обезбедуваат висококвалитетна примарна и превентивна нега на сите поединци, без оглед на нивниот статус на осигурување или способност за плаќање.  

GPHDN е основан во август 2019 година и е посветен на подобрување на пристапот на пациентите до нивните здравствени информации; ја зголеми безбедноста на податоците; подобрување на задоволството на давателот; промовираат интероперабилност; и поддржува грижа и договори базирани на вредност.

Водечкиот комитет на ГПХДН е составен од претставник од секој здравствен дом учесник. Комитетот ќе обезбеди надзор, ќе обезбеди успешна имплементација и постојан успех на програмата. Членовите ќе работат на изградба и зајакнување на GPHDN на различни начини: 

  • Осигурајте се дека GPHDN е во согласност со барањата за грант;
  • Споделете ја нивната перспектива во областите на експертиза и пружете помош за поддршка на здравствените центри кои учествуваат;
  • Поддршка на персоналот за да се зголеми ефективноста и постигнувањето на целите и резултатите на GPHDN;  
  • Обезбедете стратешки насоки за идната насока на GPHDN, како што се развиваат можностите за финансирање;  
  • Следење на напредокот на GPHDN; и,  
  • Извештај за програмата и финансиската состојба до Одборот. 
Чедност Долбец
Член на комисијата
Здравствен центар во заедницата за јаглен во земјата
www.coalcountryhealth.com

Аманда Фергусон
Член на комисијата
Здравствен центар на заедницата на Црните Хилс
www.chcbh.com

Кејлин Фрапиер
Член на Комитетот
Семејна здравствена заштита
wwww.famhealthcare.org

Скот Ведерил
Претседател на Комитетот
Horizon Health Care, Inc
www.horizonhealthcare.org

Дејвид Аас
Член на комисијата
Здравствени центри во Нортленд
www.northlandchc.org

Дејвид Скуирс
Член на комисијата
Здравствени центри на заедницата Нортленд
www.wyhealthworks.org

Тим Бучин
Член на комисијата
Spectra Health
www.spectrahealth.org

Скот Чејни
Член на комисијата
Крстопат
www.calc.net/crossroads

Ејми Ричардсон
Член на комисијата
Здравје на заедницата во паѓа
www.siouxfalls.org

Април Гиндулис
Член на комисијата
Здравствен центар на заедницата на Central WY
www.chccw.org

Колет Благ
Член на комисијата
Херитиџ здравствен центар
www.heritagehealthcenter.org

Вил Вајзер
Член на комисијата
Херитиџ здравствен центар
www.heritagehealthcenter.org

GPHDN гради и поттикнува силни партнерства со национални, државни и локални чинители за да ја унапреди мисијата на здравствените центри кои учествуваат низ Дакотас и Вајоминг. Соработката, тимската работа и споделените цели и резултати се централни за нашите партнерства и врски, поддржувајќи ги нашите напори за подобрување на пристапот на пациентите до нивните здравствени информации; ја зголеми безбедноста на податоците; подобрување на задоволството на давателот; промовираат интероперабилност и поддржуваат грижа и договори базирани на вредност.

GPHDN

Престојни настани

GPHDN

ресурси

Самит на GPHDN 2022 година

12-14 АПРИЛ, 2022 година

САМИТ И СТРАТЕГИСКО ПЛАНИРАЊЕ НА МРЕЖА ЗА ЗДРАВСТВЕНИ ПОДАТОЦИ ГРЕАТ ПЛАИНС 2022

Самитот на мрежата за здравствени податоци на Great Plains (GPHDN) имаше национални презентери кои ги споделија своите успешни приказни за здравствени податоци, научени лекции и начини на кои здравствените центри можат да работат заедно преку мрежа контролирана од здравствени центри (HCCN) за да ги оптимизираат здравствените технологии и податоци. Во текот на утрото, говорниците ги истакнаа предизвиците и можностите на виртуелната грижа и ги водат здравствените центри во дискусија на работилница за тоа како виртуелната грижа може да се усогласи со стратешките цели на здравствените центри. Попладнето се фокусираше на собирање податоци и спроведување на анализа на податоци - вклучително и она што GPHDN го постигна досега и каде би можел да размислува понатаму. Овој настан кулминираше со стратешкото планирање на GPHDN и резултираше со нов тригодишен план за мрежата.

Кликнете ја
e за PowerPoint презентации.

Состанок на корисничка група за безбедност на GPHDN

Декември 8, 2021

Подготвени за Ransomware? Следете го вашиот план за одговор при инцидент

Ransomware е стара, но постојано се развива закана која продолжува да расте. Денес, откупниот софтвер не само што ги заплени датотеките на пациентите и ги заклучува критичните комуникации, туку и копа подлабоко во мрежите и користи ексфилтрација и изнудување податоци. Со ограничени ресурси, здравствените домови се особено ранливи. За подобро да ги разберат иновативните начини за соочување со предизвикот на ransomware, организациите треба да одвојат време за да бидат подобро подготвени.

Одржувањето чекор напред е критично, а начинот на кој вашата здравствена организација ги заштитува податоците за пациентите и управува со итни случаи е од суштинско значење за обезбедување безбедна, координирана, висококвалитетна нега. Оваа презентација е дизајнирана да помогне да се воспостави план за одговор на инцидентот со фокус на новиот модел на напади со откупни софтвери. Ќе се фокусираме на најновите информации и свесноста за заканите од откупни софтвери и како тие влијаат на подготвеноста за итни случаи за здравствена заштита.

Што ќе научите:

1. Важноста на планирањето - одговор на инцидентот.
2. Денешното влијание на ransomware врз вашиот здравствен центар.
3. Акциза на маса за одговор при инцидент за употреба и практикување во вашиот здравствен центар.
4. Обуката е клучот.
5. Гледајќи напред кон сајбер безбедноста.

Кликнете овде за снимање.
Кликнете овде за powerpoint.

Книга со податоци за 2021 година

Октомври 12, 2021

Книга со податоци за 2021 година

Персоналот на CHAD презентираше сеопфатен преглед на Книгите со податоци на CHAD и Great Plains Health Network (GPHDN) за 2020 година, обезбедувајќи преглед на податоците и графиконите што ги покажуваат трендовите и споредбите во демографијата на пациентите, мешавините на плаќачите, клиничките мерки, финансиските мерки и давателот продуктивноста.
Кликнете овде за снимање (снимката е заштитена само за членовите)
Ве молиме, посетете се Мелиса Крег or Кајла Хансон ако ви треба пристап до книгата со податоци

Серија вебинари за задоволство на провајдерот

јуни - август 2021 година

Серија вебинари за мерење и максимизирање на задоволството на давателот

Презентирано од: Шенон Нилсон, CURIS Consulting

Оваа сериите од три дела ќе ја објаснат важноста на задоволството на давателите на услуги, неговиот ефект врз перформансите на здравствените центри и како да се идентификува и измери задоволството на давателите на услуги. Серијата вебинари ќе кулминира со последната сесија на конференцијата во CHAD во септември, на која ќе се дискутира како да се подобри задоволството со користење на здравствената информатичка технологија (HIT). Презентирана од CURIS Consulting, серијата ќе вклучува процес на дистрибуција на анкета до давателите на услуги за да се процени задоволството и да се анализираат резултатите на членовите на CHAD и мрежата за здравствени податоци на Great Plains (GPHDN). Целта на публиката за оваа серија од три дела е персоналот на c-suite, клиничките води и персоналот за човечки ресурси.


Важноста на проценката на задоволството на давателот
Јуни 30, 2021

Овој вебинар ќе ја објасни улогата на давателите на услуги и нивното ниво на задоволство од севкупните перформанси на здравствените центри. Презентерот ќе сподели различни алатки кои се користат за мерење на задоволството на давателите на услуги, вклучително и анкети.

Идентификација на товарот на давателот
Јули 21, 2021

Во оваа презентација, присутните ќе се фокусираат на идентификување на факторите кои придонесуваат и предизвикувачи поврзани со товарот на давателот. Презентерот ќе разговара за прашања вклучени во алатката за истражување на задоволството на давателите на CHAD и GPHDN и процесот на дистрибуција на анкетата.

Кликнете овде за снимање.
Кликнете овде за powerpoint.


Мерење на задоволството на провајдерот
Август 25, 2021

Во овој последен вебинар, презентерите ќе споделат како да се измери задоволството на давателот и како да се проценат податоците. Резултатите од истражувањето за задоволството на давателите на CHAD и GPHDN ќе бидат анализирани и споделени со присутните за време на презентацијата.

Кликнете овде за снимање.
Кликнете овде за powerpoint.


Здравствена информатичка технологија (HIT) и задоволство на провајдерите
Ноември 17, 2021

Оваа сесија накратко ќе го разгледа целокупното истражување за задоволството на давателите на GPHDN и ќе вклучи подлабоко истражување за тоа како здравствената информатичка технологија (HIT) може да влијае на задоволството на давателите на услуги. Учесниците ќе се запознаат со стратегии за создавање позитивно искуство на давателот при користење на различни здравствени информациски технологии. Предвидената публика за овој вебинар вклучува c-suite, лидерство, човечки ресурси, HIT и клинички персонал.
Кликнете овде за снимање.

Организациска култура и нејзиниот придонес кон задоволството на персоналот
Декември 8, 2021

Во оваа презентација, говорникот ја објасни улогата на организациската култура и нејзините влијанија врз задоволството на давателите на услуги и персоналот. Присутните беа запознаени со клучните стратегии за да ја проценат нивната моментална состојба на организациска култура и да научат како да изградат култура која промовира позитивно искуство на персоналот. Предвидената публика за овој вебинар ги вклучува c-suite, лидерството, човечките ресурси и клиничкиот персонал.
Кликнете овде за снимање.
Кликнете овде за powerpoint.

Оптимизација на порталот за пациенти Серии за учење од колеги - Повратни информации од пациентите и персоналот

Февруари 18, 2021 

Во оваа последна сесија, групата разговараше како да се соберат повратни информации од пациентите и персоналот во врска со користењето на порталот за пациенти и како да се користат собраните повратни информации за да се подобри искуството на пациентот. Учесниците слушнаа од своите врсници за некои од предизвиците што ги имаат пациентите за пристап до нивните здравствени податоци и истражија начини за подобрување на комуникацијата со пациентите.

Кликнете овде за снимање.
Кликнете овде за powerpoint.

Преглед на агрегација на податоци, систем за аналитика и поп здравствен менаџмент

Декември 9, 2020

Мрежата за здравствени податоци на Great Plains (GPHDN) беше домаќин на вебинар за да обезбеди преглед на системот за собирање и анализа на податоци (DAAS) и процесот што се користи за одредување на препорачаниот продавач за управување со здравјето на населението (PMH). Алатката PMH ќе биде суштинска компонента на DAAS, а препорачаниот продавач, Azara, беше достапен за да направи кратка демонстрација доколку е потребно. Целната публика беше персоналот во здравствениот центар, вклучително и раководството, на кои можеби ќе им требаат дополнителни информации за да помогнат во процесот на донесување одлуки или да имаат какви било прашања за PMH системот или DAAS. Целта е да се има општа дискусија за продавачот на PMH и да се обезбедат здравствените центри со потребните информации за да се донесе конечна одлука.

Кликнете овде за снимање

Оптимизација на порталот за пациенти Серии за учење од врсници - Препораки за обука на порталот за пациенти

Ноември 19, 2020 

За време на третата сесија, учесниците научија како да развијат материјали за обука за персоналот за функционалноста на порталот и како да им ги објаснат придобивките од порталот на пациентите. Оваа сесија обезбеди едноставни, јасни точки за разговор и упатства за порталот за пациенти кои персоналот може да ги прегледа со пациентот.

Кликнете овде за снимање.
Кликнете овде за powerpoint.

Оптимизација на порталот за пациенти Серии за учење од врсници - Функционалност на порталот за пациенти

Октомври 27, 2020 

Оваа сесија разговараше за карактеристиките на достапниот портал за пациенти и влијанието што тие можат да го имаат врз организацијата. Учесниците научија како да ја зголемат функционалноста и слушнаа размислувања кога станува збор за политиките и процедурите во здравствените домови.

Кликнете овде за снимање.
Кликнете овде за powerpoint.

Презентација на книги со податоци на UDS во ЧАД 2019 година

Октомври 21, 2020 

Персоналот на CHAD презентираше сеопфатен преглед на Книгите со податоци за здравствената мрежа на CHAD и Great Plains (GPHDN) за 2019 година, обезбедувајќи преглед на податоците и графиконите што ги покажуваат трендовите и споредбите во демографијата на пациентите, мешавините на плаќачите, клиничките мерки, финансиските мерки и давателот продуктивноста.

Кликнете овде за снимање и книга со податоци на GPHDN.

Оптимизација на порталот за пациенти Серии за учење од врсници - Оптимизација на портал на пациенти

Септември 10, 2020 

Во оваа прва сесија, Џилијан Мачини од HITEQ едуцираше за придобивките и како да се оптимизира порталот за пациенти. Порталот за пациенти може да се користи за зголемување на ангажманот на пациентите, усогласување и помош со другите организациски цели и подобрување на комуникацијата со пациентите. Оваа сесија, исто така, обезбеди начини за инкорпорирање на употребата на порталот во работните текови на здравствените центри.

Кликнете овде за снимање
Кликнете овде за powerpoint

Демо за Horizon TytoCare

Септември 3, 2020

Главните модели се TytoClinic и TytoPro. TytoPro е моделот Horizon што се користи за оваа демонстрација. TytoClinic и TytoPro доаѓаат со уредот Tyto со камера за испит, термометар, отоскоп, стетоскоп и јазичен депресор. TytoClinic доаѓа и со O2 сензор, манжетна за крвен притисок, слушалки, десктоп држач и iPad.

Кликнете овде за снимање

Стат на податоци: Користење податоци за трансформација на здравствената заштита

Август 4, 2020
Webinar

CURIS Consulting даде преглед за тоа како употребата на агрегација на податоци и аналитички систем (DAAS) може да го поддржи заедничкото подобрување на квалитетот и напорите за реформи во плаќањето во мрежна средина. Оваа обука идентификуваше елементи што треба да се земат предвид при изборот на алатка за здравјето на населението заедно со ризикот и враќањето на инвестицијата со управувањето со здравјето на населението. Презентерот, исто така, даде увид во тоа како податоците собрани преку DAAS можат да обезбедат идни можности за услуги за мрежата.

Кликнете овде за снимање
Кликнете овде за powerpoint

Самит на GPHDN и состанок за стратешко планирање

Јануари 14-16, 2020
Рапид Сити, Јужна Дакота

Состанокот на самитот и стратешкото планирање за мрежата за здравствени податоци за големите рамнини (GPHDN) во Рапид Сити, Јужна Дакота прикажа различни национални презентери кои ги споделија успешните приказни и научените лекции од нивните мрежи контролирани од здравствениот центар (HCCN), заедно со начините на кои HCCN може да му помогне на здравјето на заедницата Центрите (ЦХЦ) ги унапредуваат своите иницијативи за здравствена информатичка технологија (ХИТ). Темите на самитот се фокусираа на целите на GPHDN, вклучително и ангажман на пациенти, задоволство на давателот, споделување податоци, анализа на податоци, вредност засилена со податоци и безбедност на мрежата и податоците.

Средбата за стратешко планирање следеше во среда и четврток, 15-16 јануари. Сесијата за стратешко планирање предводена од фасилитатор беше отворена дискусија меѓу лидерите на GPHDN од здравствените центри учеснички и персоналот на GPHDN. Дискусијата беше искористена за усогласување на приоритетите, идентификување и распределба на потребните ресурси и развивање на целите за следните три години за мрежата.

Кликнете овде за ресурси
Кликнете овде за Стратешкиот план 2020-2022 година

GPHDN

Медиа Центар

Добредојдовте во GPHDN Media Center! Овде ќе ги најдете најновите вести и информации за GPHDN и здравствените центри кои учествуваат. Соопштенија за вести, билтени, фото галерија се достапни за да се кажат најактуелните објави и активности. Има многу важни работи што се случуваат во GPHDN и низ Вајоминг, Северна Дакота и Јужна Дакота, затоа проверете
често се враќате или пријавете се за да го добивате нашиот билтен и изданија.

Мрежа за здравствени податоци на Great Plains 

Здружението за здравствена заштита на заедницата на здружението за примарна нега на Дакотас и Вајоминг доделено грант за да се формира мрежа за податоци за Големите рамнини
Јули 26, 2019

SIOUX FALLS, SD - Здружението за здравствена заштита на заедницата на Дакотас (ЧАД) објавува партнерство со Здружението за примарна нега во Вајоминг за да ја формира мрежата за здравствени податоци на Големата рамнина (GPHDN). GPHDN е соработка што ќе ја искористи силата на програмата за контролирани мрежи на здравствениот центар (HCCN) за поддршка на техничкиот капацитет на некои од најоддалечените и најнеискористените здравствени центри во земјата. GPHDN е овозможен со тригодишен грант доделен од Администрацијата за здравствени ресурси и услуги (HRSA), во вкупна вредност од 1.56 милиони американски долари за 3 години.  ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ…

Самит на GPHDN и стратешко планирање
Јануари 14-16

Самитот на GPHDN и стратешко планирање се одржа од 14-16 јануари во Рапид Сити, СД. Ова е прв пат сите единаесет здравствени центри-учеснички од ND, SD и WY да се соберат како мрежа за состаноци лице в лице. Делот на Самитот од програмата требаше да биде едукативен и да им даде на учесниците визија за тоа каква мрежа контролирана од здравствените центри (HCCN) може биди. Говорниците вклучуваа национални лидери кои водеа успешни HCCN. Главниот говорник го презентираше колективното влијание и моќта на партнерствата и соработката што доведува до заеднички придобивки и можности за учење.

Вториот дел од средбата беше посветен на стратешко планирање. Самитот и состанокот за стратешко планирање беа одлични можности за членовите да почнат да соработуваат со своите колеги од мрежата и да ја развиваат иднината на GPHDN. Групата се реши на следнава мисија за GPHDN:

Мисијата на Great Plains Health Data Network е да ги поддржи членовите преку соработка и споделени ресурси, експертиза и податоци за подобрување на клиничките финансиски и оперативни перформанси.

Оваа веб-локација е поддржана од Управата за здравствени ресурси и услуги (HRSA) на американското Министерство за здравство и човечки услуги (HHS) како дел од наградата во вкупна вредност од 1,560,000 американски долари со нула проценти финансирана од невладини извори. Содржините се на авторот(ите) и не мора да ги претставуваат официјалните ставови, ниту пак одобрување на HRSA, HHS или Владата на САД.