ресурси

РЕСУРСИ ЗА БРЗ ЛИНК

 • Научете како Roadmap to Better Care video guides people through each step of their health care journey, including:
  • Knowing the difference between primary and emergency care
  • Confirming coverage with their health plan
  • Finding a primary care provider who takes their coverage
  • Making and preparing for a successful appointment, and
  • Filling prescriptions and scheduling follow-up visits
 • Вашиот ПАТЕН КАРТ кон здравјето - VIEW
 • Погледнете ги приходите што се квалификуваат за пониски трошоци во 2023 година - VIEW
 • Список за проверка на апликации на пазар - VIEW
 • Планови и цени - VIEW
 • Најдете здравствен центар во заедницата - Јужна Дакота
 • Видео за план за пазар - VIEW

За повеќе ресурси, ве молиме посетете
Одделот за социјални услуги во Јужна Дакота

РЕСУРСИ ЗА ПОИЗИЦИ

Прелистајте ги нашите брзи врски, документи и видеа за сè што ви треба за да започнете со запишување или да го промените вашиот тековен план. И најдете ресурси за тоа како да се движите низ придобивките од вашето ново здравствено покривање.

ДОКУМЕНТИ

Содржината доаѓа наскоро!

Истражете ја нашата мрежа

НАЈДЕТЕ ЛОКАЛНА ПОМОШ

За повеќе информации
 • Пени Кели – Програмски менаџер за услуги за контакт и запишување
 • penny@communityhealthcare.net
 • (605) 277-8405

Оваа страница е поддржана од Центрите за Medicare и Medicaid Services (CMS) на Министерството за здравство и хумани услуги на САД (HHS) како дел од наградата за финансиска помош во вкупна вредност $1,328,800 со 100 проценти финансиран од CMS/HHS. Содржините се на авторот(ите) и не мора да ги претставуваат официјалните гледишта, ниту пак одобрување на CMS/HHS или на Владата на САД.