КОМПЈАТ НА МЕДИЦИНСКИ АЛАТКИ

СТАНЕТЕ ШАМПИОН ЗА ПОКРИЕЊЕ

Дали сте локална или национална организација која се грижи за благосостојбата на неосигурените или неосигурените заедници? Станете шампион за покритие и направете разлика со активно вклучување во теренски и едукации за Пазарот за здравствено осигурување, Medicaid и CHIP (Програма за детско здравствено осигурување). Придружете ни се во ширењето на свеста и зајакнувањето на поединците да пристапат до витално здравствено покривање преку HealthCare.gov.

ПРЕЗЕМЕТЕ ГО АЛАТКИ ЗА МЕДИЦИАД

Ресурси на ПАРТНЕР

Зошто да станете шампион за покривање?

На милиони Американци им недостасува суштинско здравствено покривање, а многумина не се свесни за опциите што им се достапни со проширувањето на М. Како шампион за покриеност, имате можност да бидете движечка сила во менувањето на ова со:

 • Зајакнување на заедниците: Со споделување информации за Програма за проширување на Медикеид во Јужна Дакота, вие играте витална улога во осигурувањето дека поединците и семејствата што ги исполнуваат условите го имаат потребното знаење за пристап до опциите за здравствено покритие по прифатлива цена.
 • Подобрување на здравствената еднаквост: Нееднаквостите во пристапот до здравствената заштита најмногу ги погодуваат ранливите популации. Со активно вклучување во теренски и едукации, вие придонесувате за израмнување на полето за играње и промовирање на еднаквост во здравството во Јужна Дакота.
 • Градење посилни заедници: Поздравите поединци водат до поздрави заедници. Вашата вклученост како шампион за покривање ја зајакнува структурата на општеството преку промовирање превентивна грижа и подобри здравствени резултати за сите.

Што прави шампионот за покривање?

Како шампион за покривање, вашата улога е клучна во промовирањето на свеста и едукацијата за опциите за здравствена заштита:

 • Дисеминација на ресурси: Искористете ја нашата сеопфатна собирање на ресурси прилагодени за Шампионите за покриеност. Овие материјали се дизајнирани да ги поедностават сложените информации и да ви помогнат ефикасно да ги пренесете предностите на програмата.
 • Ангажирање на заедницата: Обратете се до локалните заедници, центрите на заедницата, училиштата и работните места за да споделите информации за проширувањето на Medicaid. Раширете го зборот за тоа колку е лесно за лицата кои ги исполнуваат условите да се запишат преку HealthCare.gov, Medicaid или CHIP.
 • Едукативни работилници: Организирајте информативни работилници или вебинари за да ги објасните придобивките од Програмата за проширување на Medicaid во Јужна Дакота. Опремете ги присутните со знаењето што им е потребно за да донесат информирани одлуки за нивното здравствено осигурување.

Пристапете до нашите ресурси и направете влијание

За да ви помогнеме да напредувате како шампион за покривање, ги нудиме следните ресурси за преземање:

 • Дигитален пакет со алатки: Практични брошури што поединците можат да ги однесат дома, обезбедувајќи им брзо упатување на придобивките од програмата и како да се запишат.
 • Материјали за настанот: Доаѓа наскоро!

Придружете ни се во правење разлика

Со тоа што ќе станете шампион за покривање, имате можност позитивно да влијаете на животите на безброј поединци и семејства во Јужна Дакота. Помогнете ни да донесеме квалитетна здравствена заштита на дофат за секого. Преземете ги нашите ресурси денес и споделете ги со потенцијалните вработени кои ги исполнуваат условите, правејќи опиплива разлика во вашата заедница.

За какви било прашања или поддршка, ве молиме контактирајте не.

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

ПАРТНЕР ресурси

Заедно, ајде да изградиме поздрава и поинклузивна Јужна Дакота.

За повеќе информации
 • Пени Кели – Програмски менаџер за услуги за контакт и запишување
 • penny@communityhealthcare.net
 • (605) 277-8405

© 2022 Здружение за здравствена заштита на заедницата на Дакота. Оваа веб-локација е поддржана од Администрацијата за здравствени ресурси и услуги (HRSA) на Министерството за здравство и човечки услуги (HHS) на САД како дел од наградата во вкупна вредност од 1,499,709.00 американски долари со 0 проценти финансирана од невладини извори. Содржините се на авторот(ите) и не мора да ги претставуваат официјалните гледишта, ниту пак одобрување на HRSA, HHS или Владата на САД. За повеќе информации, посетете ја HRSA.gov. CHAD го става на располагање на барање својот годишен извештај за 990 година. Ве молиме поднесете го вашето барање директно до директорите за обука и операции на 701-751-1226