Дали ја слушнавте веста?

Јужна Дакота ќе започне со прегледи за подобност на Medicaid.

Не ризикувајте празнина во вашата покриеност со медикаменти или ЧИП.

ПОДГОТВЕТЕ СЕ ЗА ОБНОВУВАЊЕ СЕГА!

Поради федералната вонредна состојба во јавното здравство COVID-19, федералните регулативи се забранети Медикеид од затворање за лицата кои беа прогласени за неподобни. Од 1 април 2023 година, федералните регулативи повторно дозволуваат затворање на неподобни случаи.

Што значи ова за поединци? Во текот на следните неколку месеци, персоналот на Одделот за социјални услуги во Јужна Дакота ќе се преуреди Подобност за Medicaid. Покријте се Јужна Дакота работи на тоа да обезбеди малку или никаков јаз во покритието за здравствено осигурување и да им помогне на поединците да ги разберат нивните опции доколку повеќе не ги исполнуваат условите за Medicaid.

Најдете локална помош

Следењето на овие чекори ќе помогне да се утврди дали сè уште се квалификувате:

1. Проверете дали вашите контакт информации се ажурирани со американската влада.

2. Гледајте за комуникација од Одделот за социјални услуги за SD.

3. Пополнете го формуларот за обновување и испратете го
(ако добиете еден).

ДАЛИ ПРАШАА?

Можете да ја контактирате канцеларијата на Медикеид во Јужна Дакота со прашања со повик 877.999.5612 или ажурирајте ги вашите информации за контакт на нивната веб-страница.

Ажурирајте ги вашите информации за контакт

Дали повеќе не се квалификувате за Medicaid или CHIP?

Може да бидеш подобни за висококвалитетно достапно здравствено осигурување.

ПРИЈАВЕТЕ СЕ ПО ДОСТАПНИ
ЗДРАВСТВЕНО ОСИГУРУВАЊЕ ДЕНЕС.

Обратете се до еден од нашите овластени навигатори кој може да ви помогне да одговорите на прашања и да ви помогне да најдете план за осигурување што најдобро функционира за вас или посетете здравствена заштита.gov ако сакате да аплицирате онлајн.

За повеќе информации

Оваа страница е поддржана од Центрите за Medicare и Medicaid Services (CMS) на Министерството за здравство и хумани услуги на САД (HHS) како дел од наградата за финансиска помош во вкупна вредност $ 1,328,800 со 100 проценти финансиран од CMS/HHS. Содржините се на авторот(ите) и не мора да ги претставуваат официјалните гледишта, ниту пак одобрување на CMS/HHS или на Владата на САД.