Најчесто поставувани прашања

Вообичаени прашања за здравственото осигурување и пазарот

Како да знам кој план за осигурување е правилен? 

Кои услови за здравствено осигурување треба да ги знам?

Може ли да добијам здравствено осигурување надвор од Open Enrollment?

Како да знам дали се квалификувам за Пазарот за здравствено осигурување?

За повеќе информации
  • Пени Кели – Програмски менаџер за услуги за контакт и запишување
  • penny@communityhealthcare.net
  • (605)-277 8405

Оваа страница е поддржана од Центрите за Medicare и Medicaid Services (CMS) на Министерството за здравство и хумани услуги на САД (HHS) како дел од наградата за финансиска помош во вкупна вредност $ 1,328,800 со 100 проценти финансиран од CMS/HHS. Содржините се на авторот(ите) и не мора да ги претставуваат официјалните гледишта, ниту пак одобрување на CMS/HHS или на Владата на САД.