ПОГЛЕДНЕТЕ КОГА МОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАПИШИТЕ

Вашето патување за покривање започнува овде

ДОБРЕДОЈДЕ ДА СЕ ПОКРИЕТЕ ЈУЖНА ДАКОТА

Запишувањето на здравствено осигурување е проактивен начин да се направи првиот чекор кон подобро здравје и благосостојба. Со помош на обучен навигатор, можете да добиете бесплатна поддршка за наоѓање план што одговара на вас и вашите потреби.

Годишниот отворен уписен рок заврши. Ако се квалификувате за посебен период на упис (SEP)* поради промена во животот, како што се венчавка, раѓање бебе, губење на друга покриеност или преселување, може да аплицирате за покритие надвор од отвореното упис.

**Поединец или домаќинство со приход од или помал од 150% FPL може да се запише преку специјално запишување. Поединци кои аплицирале за покривање Medicaid или CHIP за време на отвореното запишување, а потоа биле одбиени, можат да се запишат преку посебен период за упис. Кликнете овде за повеќе информации.

Најдете локална помошЗапишете се на Healthcare.gov

ЗНАЈТЕ ГИ ОСНОВИТЕ

Повеќето луѓе ќе имаат потреба од медицинска нега во одреден момент. Здравственото осигурување може да помогне да ги платите овие трошоци и да ве заштити од високи трошоци. Ова се работите што треба да ги знаете пред да се запишете во план за здравствено осигурување.

ЗАПОЗНАЈ ГО ВАШИОТ ЛОКАЛЕН НАВИГАТОР

Без разлика дали имате прашање за здравственото осигурување, ви треба помош за аплицирање на Пазарот за здравствено осигурување или сакате некој да ви помогне да го пронајдете вистинскиот план, вашиот локален навигатор за здравствено осигурување е тука да ве поддржи.

ПОГЛЕДНЕТЕ КОГА МОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАПИШИТЕ

Годишните отворени уписи завршија. Ако се квалификувате за посебен период на упис (SEP)* поради промена во животот, како што се венчавка, раѓање бебе, губење на друга покриеност или преселување, може да аплицирате за покритие надвор од отвореното упис.

ВИДИ ДАЛИ МОЖЕШ ДА СЕ ЗАПИШИ

Може да се квалификувате за Посебен период за запишување ако имате одредени промени во животот или да се квалификувате за Medicaid или CHIP.

ВИДИ ДАЛИ МОЖЕШ ДА СЕ СМЕНИШ

Може да се промените ако имате одредени животни настани - како што се преселување, брак или раѓање бебе или опсег на приходи.

ПОСЕТЕ АКЦИЈА

Може да се промените ако имате одредени животни настани - како што се преселување, брак или раѓање бебе или опсег на приходи.

ЗАПОЗНАЈ ГО ВАШИОТ ЛОКАЛЕН НАВИГАТОР

Навигаторите се обучени и сертифицирани лица кои нудат бесплатна поддршка. Од нив се бара да обезбедат правични, непристрасни и точни информации за вашите опции за здравствено осигурување.

Без разлика дали имате прашање за здравственото осигурување, ви треба помош за аплицирање на Пазарот за здравствено осигурување или сакате некој да ви помогне да го пронајдете вистинскиот план, вашиот локален навигатор за здравствено осигурување е тука да ве поддржи во сето тоа.

Направете го првиот чекор кон покриеност на која можете да сметате. Запознајте го вашиот навигатор денес! За друга локална помош, јавете се на 211 или  Кликни тука.

Контактирајте со Навигатор

Подготвен да аплицирате? 

Предлози

За повеќе информации
  • Пени Кели – Програмски менаџер за услуги за контакт и запишување
  • penny@communityhealthcare.net
  • (605) 277-8405

Оваа публикација е поддржана од Центрите за Medicare и Medicaid Services (CMS) на Министерството за здравство и хумани услуги на САД (HHS) како дел од наградата за финансиска помош во вкупна вредност од $1,200,000 со 100 проценти финансирана од CMS/HHS. Содржините се на авторот(ите) и не мора да ги претставуваат официјалните ставови, ниту пак одобрување на CMS/HHS или на Владата на САД.