Оди до главна содржина

Направете го првиот чекор кон здравственото осигурување

Дознај повеќе

Вашето патување за покривање започнува овде

ДОБРЕДОЈДЕ ДА СЕ ПОКРИЕТЕ СЕВЕРНА ДАКОТА

Запишувањето на здравствено осигурување е проактивен начин да се направи првиот чекор кон подобро здравје и благосостојба. Со помош на обучен навигатор, можете да добиете бесплатна поддршка за наоѓање план што одговара на вас и вашите потреби.

Годишниот отворен период за запишување е од 1 ноември до 15 јануари. Ако се квалификувате за посебен период за запишување (SEP) поради промени во животот, како што се венчавка, раѓање бебе, губење на друга покриеност или преселување, може да аплицирате за покритие надвор од отворен упис.

Најдете локална помошЗапишете се на Healthcare.gov

ЗНАЈТЕ ГИ ОСНОВИТЕ

Повеќето луѓе ќе имаат потреба од медицинска нега во одреден момент. Здравственото осигурување може да помогне да ги платите овие трошоци и да ве заштити од високи трошоци. Ова се работите што треба да ги знаете пред да се запишете во план за здравствено осигурување.

ЗАПОЗНАЈ ГО ВАШИОТ ЛОКАЛЕН НАВИГАТОР

Без разлика дали имате прашање за здравственото осигурување, ви треба помош за аплицирање на Пазарот за здравствено осигурување или сакате некој да ви помогне да го пронајдете вистинскиот план, вашиот локален навигатор за здравствено осигурување е тука да ве поддржи.

ПОГЛЕДНЕТЕ КОГА МОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАПИШИТЕ

Може да аплицирате за здравствено осигурување само од 1 ноември до 15 јануари. Но, ако сте го промениле животот — се омаживте, родивте бебе, изгубивте друго осигурување или се преселивте — можеби ќе можете да се запишете сега за време на посебен уписен рок (SEP).

ВИДИ ДАЛИ МОЖЕШ ДА СЕ ЗАПИШИ

Може да се квалификувате за Посебен период за запишување ако имате одредени промени во животот или да се квалификувате за Medicaid или CHIP.

ВИДИ ДАЛИ МОЖЕШ ДА СЕ СМЕНИШ

Може да се промените ако имате одредени животни настани - како што се преселување, брак или раѓање бебе или опсег на приходи.

ПОСЕТЕ АКЦИЈА

Може да се промените ако имате одредени животни настани - како што се преселување, брак или раѓање бебе или опсег на приходи.

ЗАПОЗНАЈ ГО СВОЈОТ ЛОКАЛ
ЦЕНТРИ ЗА ЗДРАВЈЕ НА ЗАЕДНИЦАТА

Здравствените центри во заедницата Северна Дакота нудат помош за запишување здравствено осигурување. За да дознаете повеќе информации за здравствените центри во заедницата, кликнете овде.

Оваа публикација е поддржана од Центрите за Medicare и Medicaid Services (CMS) на Министерството за здравство и хумани услуги на САД (HHS) како дел од наградата за финансиска помош во вкупна вредност од $1,200,000 со 100 проценти финансирана од CMS/HHS. Содржините се на авторот(ите) и не мора да ги претставуваат официјалните ставови, ниту пак одобрување на CMS/HHS или на Владата на САД.