Оди до главна содржина

настани

За скоро и..

Вебинар | 25 јули | 12:00 часот CT/11:00 часот МТ

Книга со податоци за UDS 2023 година

Регистрирај се
Придружете ни се за сеопфатен преглед на Здружението за здравствена заштита на заедницата за 2023 година на Дакотас (ЧАД) и Мрежата за здравствени податоци на Great Plains (GPHDN). Тимот на CHAD ги подготви овие книги за здравствените центри на членовите и GPHDN користејќи ги најактуелните податоци за Uniform Data System (UDS). Овие публикации се создадени за употреба во мрежите CHAD и GPHDN и не се јавно споделени.

Оваа презентација само за членови ќе ги прошета присутните низ содржината и распоредот на Книгите со податоци CHAD и GPHDN за 2023 година. Презентерите ќе обезбедат преглед на податоците и графиконите што ги покажуваат трендовите и споредбите во демографијата на пациентите, мешавините на плаќачите, клиничките мерки, финансиските мерки, продуктивноста на давателот и економското влијание. Сесијата ќе заврши со поглед на снимките од податоците на поединечните здравствени центри. Овој состанок ќе обезбеди одлична можност за членовите да поставуваат прашања и да ја споделат позадината зад податоците.
Вебинар | 16 јули, 30 јули | 12:00 часот CT/11:00 часот МТ

Мотивациско интервјуирање информирано за траума

Регистрирај се

Во брза и динамична обука, учесниците учат вештини за мотивационо интервјуирање (МИ) во контекст на грижата информирана за траума. Многу од оние кои се занимаваат со услуги се соочуваат со критични промени ако сакаат да ги постигнат здравствените и социјалните резултати на кои се надеваме. Неодамнешните истражувања за мозокот и траумата им даваат на оние кои работат со клиенти нова парадигма за подобрување на резултатите за клиентите кои се соочуваат со проблеми како што се бездомништво, зависност, проблеми со менталното здравје, посттрауматско стресно нарушување и сиромаштија. Оваа обука ја претставува парадигмата информирана за траума во практичен контекст, давајќи им на учесниците теоретска основа и алатки кои веднаш ќе ги применат во нивната работа со клиентите.

По обуката, учесниците ќе можат:

 1. Наведете ја врската помеѓу траумата и ризичните однесувања за здравјето
 2. Спроведување на духот на мотивационото интервјуирање во нивниот однос со пациентите
 3. Искористете го мотивационото интервју со информации за траума за да го процесирате разговорот за промени
Вебинар | 30 јули, 13 август, 27 август

Серија за управување со депресија

Регистрирај се

Зголемете ја вашата експертиза и станете дел од решението со приклучување на Здружението за здравствена заштита на заедницата во Дакота за длабинско истражување на управувањето со депресијата. Тимот за обука од Здружението за здравје на заедницата во Јута (AUCH) ќе ги води учесниците низ сеопфатни стратегии, вклучувајќи мерење на податоци, клинички патишта кон ремисија на депресија и интеграција на здравјето на однесувањето за да се постигнат оптимални резултати во управувањето со депресијата и ремисија.

Оваа тренинг сесија е наменета за клинички професионалци од сите средини, нагласувајќи ја нашата обединета мисија за ефикасно управување и постигнување на ремисија во депресијата.

Лична обука | 11 септември, 18 септември, 19 септември

Олово|U

Здружението за здравствена заштита на заедницата на Дакота и Think 3D се возбудени што го објавуваат LeadU, нова програма за обука дизајнирана да развие самоуверени и намерни лидери за здравствена заштита. 

Програмата за обука ќе се фокусира на три димензии на раст: лична, професионална и потенцијална. Учесниците ќе го истражат својот лидерски начин на размислување и ќе развијат вештини за критичко лидерство и одговорност.

LeadU ќе започне со целодневни сесии за обука лично. Учесниците исто така може да аплицираат за да го продолжат својот професионален развој со учество во интензивна виртуелна програма со девет дополнителни сесии.

LeadU | Во живо
Пријавувањето е отворено за сесиите во живо. Кликнете на вашата претпочитана локација за да се регистрирате.

Септември 11 - Чембрлен, С.Д
Септември 18 - Фарго, НД
Септември 19 - Бизмарк, НД

Заинтересирани сте да дознаете повеќе, но не сте подготвени да се регистрирате? Пополнете го ова формулар за интерес да бидете првиот што ќе знае кога се достапни повеќе информации.

LeadU | Виртуелна
Виртуелните сесии ќе започнат кон крајот на октомври. Пријавувањето за виртуелните сесии ќе биде ограничено на 40 учесници. Учесниците кои ќе присуствуваат на обуката во живо ќе добијат информации за тоа како да се регистрираат кон крајот на септември. Привремени виртуелни датуми: среда од 11:30 до 1:00 CT/10:30 - 12:00 часот МТ.

настани

календар

настани

Ресурси за минати настани

Април

Вебинар | 24 април

ХИВ/СПИ/ТБ/Вирусен хепатитис Ручек и учење

Хилари К. Лис се претстави овој месец на СПИ. По оваа презентација, присутните ќе можат да ги прегледаат упатствата за скрининг и третман во упатствата за третман на ЦДЦ СПИ од 2021 година и да разговараат за новите и тековните предизвици на водечките СПИ.

Презентер: Хилари Лис

Хилари Лис е интернист и специјалист за ХИВ сертифициран од AAHIVM. Таа служи како директор на медицинска програма на Mountain West AETC и е медицински едукатор за Mountain West AETC и Центарот за обука за превенција на СПБ на Универзитетот во Вашингтон. Таа е клинички вонреден професор на Катедрата за интерна медицина на Медицинскиот факултет UW. Таа им служи на пациентите во клиниките за медицина за возрасни и Медисон за ХИВ во медицинскиот центар Харборвју, како и во сателитската клиника Медисон во округот Снохомиш. Таа, исто така, води неделна програма за телездравство за луѓе со ХИВ затворени во затворот во округот Кинг.

Контакт Дарци Бултје за снимање и презентација.

Вебинар | 3 април

Equity Talk: Имплементирање на културни и лингвистички соодветни услуги

на Национални културни и јазични соодветни стандарди (КЛАС) се збир од 15 акциски чекори наменети за унапредување на здравствената еднаквост, подобрување на квалитетот и помагање во елиминирање на разликите во здравствената заштита. Во оваа сесија, дознајте повеќе за рамката за стандарди CLAS развиена од Канцеларијата за здравствени и човечки услуги за малцинско здравје. Презентерите разговараа за конкретни стратегии и споделија практични ресурси за поддршка на имплементацијата.
Презентери:
Алиса Вуд, РН, БСН
Алиса Вуд е советник за подобрување на квалитетот на мрежата за иновации за квалитет на Great Plains Quality Innovation (GPQIN). GPQIN е Центрите за Медикер и Медикеид услуги за квалитетна иновативна мрежа-организација за подобрување на квалитетот за Северна Дакота и Јужна Дакота. Алиса дипломирала на Универзитетот Лојола во Чикаго со диплома за медицински сестри. Нејзиното искуство се протега од работа на приземје во здравството, болничките и амбулантските пациенти, до подобрување на квалитетот, искуството на пациентите и технологијата за здравствена заштита. Подобрувањето на целокупното здравје, грижата за пациентите, резултатите и искуствата се она за што Алиса е најстрастна и продолжува да биде постојана тема во текот на нејзината кариера. Алиса и нејзиниот сопруг имаат 4 мали деца кои се во екот на напорната фудбалска сезона. 

Лиза Торп, БСН, ЦДЦЕС
Лиза Торп има диплома за уметности за бизнис администрација и диплома за наука во медицински сестри. Таа е РН повеќе од 25 години. Поголемиот дел од нејзината сестринска кариера го помина работејќи во болница за критичен пристап, работејќи во различни болнички стационарни поставки на med-surg, ICU и ED. Дополнително искуство е стекнато неколку години работејќи во клиника за рурално здравје и е сертифициран специјалист за нега и едукација за дијабетес. Таа се приклучи на Quality Health Associates на НД и работи со Great Plains QIN, водејќи ја работата на коалицијата во заедницата и обезбедувајќи помош за подобрување на квалитетот на клиниките и болниците за поддршка на различни проекти. Лиза е мажена и живее на ранч во северниот дел на НД. Имаат 3 возрасни деца и 3 внуци. Таа сака цвеќиња и сака да биде градинар и сликар на мебел.

Кликнете овде за презентација.
Кликнете овде за снимање. 

март

Серија на вебинари | 19, 26 март и 2, 9 април 2024 година

Рецепција Rx: Рецепт за исклучителни искуства на пациентите

Вие играте витална улога во вашиот здравствен центар, без разлика дали ја носите титулата рецепција, рецепционер, претставник на услуги за пациенти, поддршка на пациентите или пристап до пациентите. Како првото лице со кое ќе се сретнат пациентите кога ќе влезат во вашата клиника, вие го одредувате тонот за нивниот термин. Вие сте и гласот на телефонот кога пациентот има прашање или има потреба од потсетник за состанок. Вашето смирувачко присуство може да ја направи разликата кога пациентот е нервозен поради неговата посета.

Оваа серија на обуки беше дизајнирана специјално за вас и вклучуваше сесии за деескалација и комуникација, здравствено осигурување, социјални двигатели на здравјето и закажување најдобри практики. 

Сесија 1 – Рецепција Rx: деескалирајте и комуницирајте
Оваа сесија беше наменета за персоналот на рецепцијата во здравствените центри кои бараат стратегии за управување со конфронтации со лути, ретрауматизирани или фрустрирани пациенти. Учесниците научија да ги деескалираат ситуациите, да гарантираат безбедност и да го подобрат квалитетот на грижата за пациентот. Работилницата ги опфати принципите на комуникација информирана за траума, овозможувајќи им на професионалците да разберат и да реагираат емпатично на пациентите кои доживеале траума. Оваа обука ги опреми присутните со вештини да создадат сочувствителен и почитуван однос пациент-давател, што на крајот ќе придонесе за похармоничен здравствен амбиент.
Говорник: Мет Бенет, МБА, м-р, оптимален HRV

Кликнете овде за презентацијата. 
Кликнете овде за снимањето.

Сесија 2 - Предна маса Rx: Поврзување со покриеност
Персоналот од пред бирото е првиот и најважниот дел од циклусот на приходи. Во оваа сесија, презентерите дадоа информации за тоа како да се прегледаат пациентите за покриеност, да ја разгледаат терминологијата за здравствено осигурување и да разговараат за програмата за лизгачки надоместоци во здравствениот центар. Учесниците научија за достапните опции за здравствено осигурување и како да ги поврзат пациентите со осигурување преку Medicaid и на пазарот. Сесијата, исто така, вклучуваше преглед на најдобрите практики за собирање партиципации и барања за проценка на добра волја.
Звучници: Пени Кели, програмски менаџер за теренски и уписни услуги и Линдзи Карлсон, директор за програми и обука, Чад

Кликнете овде за презентацијата. 
Кликнете овде за снимањето.

Сесија 3 – Рецепција Rx: Создавање инклузивни средини за ЛГБТК+ пациенти
Оваа сесија го истакна влијанието на персоналот на предната канцеларија врз здравственото искуство за лезбејките, геј, бисексуалците, трансродовите и квир (ЛГБТК+) пациентите. Со разбирање како искуствата од минатото го обликуваат ангажманот на пациентите, персоналот проактивно идентификуваше алатки за создавање добредојдени средини за ЛГБТК+ пациентите и пошироко. Опфатените теми вклучуваа употреба на заменки, форми за внесување и визуелни знаци за да се создаде поинклузивен простор.
Говорник: Дејна Морисон, MPH, Орегон Образовен центар за СИДА

Кликнете овде за презентацијата.
Кликнете овде за снимањето.

Сесија 4 – Рецепција Rx: Распоред за успех
Во оваа последна сесија од нашата серија на тренинзи за Front Desk Rx, разговаравме за основните концепти за развивање и управување со ефективен распоред на клиниката. Сесијата вклучуваше преглед на најдобрите практики за тријажа, клучни прашања што треба да се постават при закажување состанок и стратегии за поддршка на пристапот до пациентите. Сесијата вклучуваше сценарија во живо за да се илустрира како принципите на закажување може да се вградат во работниот тек на предната маса.

Говорник: Линдзи Карлсон, директор за програми и обука, Чад

Кликнете овде за презентацијата. 
Кликнете овде за снимањето.

Февруари

Вебинар: 28 февруари 2024 година

ХИВ/СПИ/ТБ/Вирусен хепатитис Ручек и учење 

Хуман папилома вирус и болест
Ве молиме придружете се на Центарот за едукација и обука за СИДА во Дакотас (DAETC) и на Одделот за здравство и човечки услуги во Северна Дакота (NDHHS) во уживањето во нашиот месечен ручек и научете вебинар Хуман папилома вирус и болест во среда, 28 февруари во 12:00 часот CT/11:00 часот МТ.

Цели:
По оваа презентација, присутните ќе можат:

 • Опишете ја епидемиологијата на ХПВ во САД;
 • Цени ги ризиците од ХПВ инфекција;
 • Разбирање на манифестациите на болеста на ХПВ;
 • Спроведување на упатства за скрининг за анален и рак на грлото на матката;
 • Објаснете ја улогата на вакцините во спречувањето на ХПВ болеста.

Презентирано од: д-р Кристофер Еванс, MD, MPH, AAHIVS
Д-р Кристофер Еванс е доктор по интерна медицина и геријатрија. Тој е сертифициран по интерна медицина и заразни болести. Тој има дополнителна сертификација како специјалист за ХИВ од Академијата за медицина за ХИВ и има силен интерес за примарна здравствена заштита за ХИВ и третман на хепатитис Ц. Д-р Еванс, исто така, ужива да ги подучува лекарите и медицинските соработници и во болнички и во амбулантски услови.

Серија на вебинари: 6 и 20 февруари, 5 март

Искористување на рамката MAP BP за подобрување на резултатите од хипертензијата

CHAD и Американското здружение за срце беа домаќини на серија обука фокусирана на стратегии засновани на докази и чекори за акција за контрола на крвниот притисок. Сесиите се фокусираа на рамката за БП на МАП: Мери прецизно, дејствувај брзо и партнер со пациентите. Сите три компоненти на M, A и P се од суштинско значење за постигнување подобрена контрола на крвниот притисок и заедно обезбедуваат систематски и фазен пристап за спроведување на подобрување на квалитетот кај хипертензијата.

Прва сесија: Започнување со рамката MAP BP: Мери прецизно
CHAD, Американската асоцијација за срце и Министерството за здравство го разгледаа контекстот на податоци околу распространетоста на HTN во Северна Дакота и Јужна Дакота. Ја воведовме дефиницијата и рамката на MAP BP со длабоко нурнување во прецизно процесирање на мерката и споделивме корисни алатки и мерки во Azara DRVS за подобрување на контролата на крвниот притисок за популацијата што ја опслужувате.
Кликнете овде за снимање.

Втора сесија: Дејствувајте брзо
Во втората сесија на Leveraging the MAP BP Framework, ние iоткри како протоколот за третман со лекови ги поддржува препишувачите додека управуваат со пациентите со хипертензија. Го разгледавме минтензивирање на терапијата, протоколи за третман базирани на докази и упатства за комбинирање на дози. 
Кликнете овде за презентација.
Кликнете овде за снимање.

Трета сесија: Партнер со пациенти
Нашата трета и последна сесија од серијата тренинзи за хипертензија даде преглед на самоконтролиран крвен притисок (SMBP) програми. Учесниците научија за планирањето на програмата SMBP, ажурирањата на покриеноста и како да ги подготват пациентите за успех со нивната програма SMBP. Ние слушнав од Амбер Брејди, Р.Н., помошник-директор на медицински сестри за здравствениот центар на заедницата во земјата на јаглен, кој нагласува како алтернативните стратегии влијаат на ангажманот на пациентот во управувањето со хронични болести. Аудра Леси, Координатор за подобрување на квалитетот и Линел Хусби, директор на клинички услуги на RN BSN со семејна здравствена заштита, споделија како успешно ја започнаа својата програма SMBP и позитивното влијание што го имаше врз нивните пациенти.

декември

Серија на вебинари: 12 октомври, 9 ноември, 14 декември

Надвор од основите - извонредност за наплата и кодирање

Здружението за здравствена заштита на заедницата на Дакотас и Community Link Consulting беа домаќини на серии обуки за наплата и кодирање што помина Надвор од основите. Одделите за наплата и кодирање имаат значајна улога во обезбедувањето финансиски успех на здравствените центри. Во оваа серија на обуки од три дела, присутните се занимаваа со три сложени и суштински прашања: кадар за успех во приходниот циклус, можности за приходи и акредитација за осигурување.

Сесија 1 | 12 октомври 2023 година
Персонал за успех на приходниот циклус
Оваа сесија за обука ги разгледа најдобрите практики за екипирање на одделите за наплата и кодирање во здравствените центри - вклучувајќи ги препорачаните коефициенти на персонал, факторите кои влијаат на коефициентот на персоналот, златниот сооднос и влијанието на персоналот врз финансиските перформанси на здравствените центри. Презентерот разговараше за добрите и лошите страни на услугите за наплата од трета страна.
Презентација
снимање

Сесија 2 | 9 ноември 2023 година
Можности за приходи за вашиот здравствен центар
Во нашата втора сесија, презентерката Дина Грин со Community Link Consulting ги истакна сегашните и идните можности за приходи на вашиот здравствен центар. Сесијата се осврна на често недоволно искористените превентивни здравствени услуги и менаџмент на хронични болести. Дополнително, ги разгледавме значајните и влијателни промени предложени од Medicare во 2024 година за поддршка на услугите за интеграција на здравјето во однесувањето и здравствените работници во заедницата.
Презентација
снимање

Сесија 3 | 14 декември 2023 година
Кредитирање на провајдер и запишување
Во нашата последна сесија од серијата, разговаравме за најдобрите практики за акредитирање на давателите и запишување, вклучително и преглед на стратегии и алатки кои можат да им помогнат на здравствените центри да обезбедат дека акредитирањето и запишувањето се завршени на стандардизиран и навремен начин. За време на сесијата, Дина ги истакна предизвиците за запишување на давателите на услуги, вообичаените грешки и вредните совети за подобрување на процесите во здравствените центри.
Презентација
снимање

Ноември

Вебинар: 29 ноември

ХИВ/СПИ/ТБ/Вирусен хепатитис Ручек и учење

Превенција на ХИВ во примарната здравствена заштита
Центарот за едукација и обука за СИДА во Дакотас (DAETC) и Одделот за здравство и човечки услуги во Северна Дакота (NDHHS) го претставија месечниот вебинар за ручек и учење Превенција на ХИВ во примарната здравствена заштита.

Цели:
По оваа презентација, учесниците можеа да:

 • Дефинирајте го значењето на U=U
 • Дискутирајте зошто лекарите од примарната здравствена заштита се во совршена позиција да обезбедат PrEP
 • Дискутирајте како да се препише PrEP

Презентирано од: д-р Дона Е. Свит, MD, AAHIVS, MACP
Д-р Свит е професор по интерна медицина на Медицинскиот факултет на Универзитетот во Канзас-Вичита. Во 2015 година, д-р Свит беше награден со почесен докторат од Државниот универзитет Вичита како признание за нејзината 35-годишна услуга на пациенти со ХИВ/СИДА и нејзиниот придонес во здравствената заштита како клинички едукатор. Таа е сертифицирана како специјалист за ХИВ од страна на Американската академија за медицина за ХИВ, на која таа е претседавач на одборот. Д-р Свит има бројни признанија и достигнувања, вклучително и делегат на Американското медицинско здружение и член на раководството на Американскиот колеџ за лекари како мајстор и поранешен претседател на Одборот на регенти. Таа е директорка на клиниката за интерна медицина во Мидтаун и има програма за ХИВ со федералните фондови на Рајан Вајт Делови Б, Ц и Д каде што се грижи за приближно 1400 пациенти со ХИВ. Д-р Свит многу патувал на национално и на меѓународно ниво, едуцирајќи ги лекарите за грижата и третманот за ХИВ.

Контакт Дарци Бултје за снимање и презентација. 

 

Серија на вебинари: 14 ноември и 16 ноември

Обука за униформен систем за податоци

CHAD беше домаќин на сесиите за обука на Uniform Data System (UDS) за 2023 година. Овие слободен Веб-базираните обуки се дизајнирани да обезбедат помош при навигација и подготовка на извештајот за UDS за 2023 година.
Ефективното известување за целосно и прецизно поднесување UDS зависи од разбирањето на односот помеѓу податочните елементи и табелите. Оваа интерактивна обука е одличен начин за новите вработени да ја разберат нивната улога на напорите за известување на UDS. Оваа обука беше наменета за присутните од сите нивоа. Целиот финансиски, клинички и административен персонал беа поканети да научат ажурирања, да ги усовршат вештините за известување и да споделат прашања и искуства со своите врсници.

Сесија 1 | 14 ноември 2023 година
Првата сесија им овозможи на учесниците да го разберат процесот на известување за УДС, да ги прегледаат клучните материјали и да ги разгледаат демографските табели на пациентот и персоналот 3А, 3Б, 4 и 5.

Кликнете овде за снимањето.
Кликнете овде за презентација (двете сесии.)

Сесија 2 | 16 ноември 2023 година
Презентерот ќе ги покрие клиничките и финансиските информации потребни на табелите 6A, 6B, 7, 8A, 9D и 9E како додаток на формуларите (Здравствена информатичка технологија, други елементи на податоци и обука на работната сила) во текот на втората сесија. Презентерот ќе сподели и вредни совети за успех во пополнувањето на извештајот на УДС.

Кликнете овде за снимањето. 

Говорник: Аманда адвокат, MPH
Аманда Адвокат служи како проект менаџер и координатор за обука и техничка помош на програмата за униформен систем на податоци (УДС) на BPHC обезбедувајќи директна поддршка за преку 1,400 здравствени центри, продавачи и персоналот на BPHC.
Таа е искусен тренер за UDS, рецензент и давател на ТА, како и посветен член на линијата за поддршка која обезбедува инструкции за Извештајот за UDS преку телефон и е-пошта.

Октомври

Вебинар: 17 октомври 2023 година

Изработка на максимум од мобилната нега: виртуелен мобилно здравје самит

Испораката на мобилни здравствени услуги е во пораст – засилена со потребата да се одговори на социјалните двигатели на здравјето, да се направи здравствената заштита подостапна и да се одговори на локални итни случаи. Но, како да започнете? Кои политики, персонал и опрема ви се потребни за да развиете ефективна програма за мобилна нега?

За време на тричасовниот виртуелен самит, презентерите зацртаа курс за здравствените центри за подобро да разберат како да започнете со мобилна нега и да управувате со мобилна здравствена програма. Учесниците, исто така, ги слушнаа најдобрите практики и учења од здравствените центри во различни фази на функционирање на мобилни здравствени програми.
Презентација (Вклучувајќи ги резултатите од скенирањето на животната средина)

Прва сесија: Започнување со мобилна нега - д-р Моли Вилијамс
Д-р Моли Вилијамс, извршен директор на мобилната здравствена карта, го започна виртуелниот самит за мобилно здравје споделувајќи како здравствените центри можат да разјаснат за нивното „зошто, каде и кој:“ зошто здравствените центри треба да размислуваат за развој на мобилни здравствени услуги, каде дали треба да оди мобилната здравствена единица и кому ќе му служи. Д-р Вилијамс ги прегледа националните податоци за мобилните здравствени услуги и сподели како здравствените центри можат да се развијат и да го измерат нивното влијание за да го проценат успехот.
снимање
Презентација

Втора сесија: Управување со програма за мобилна нега - Џери Ендрјус
Џери Ендрјус ја започна својата кариера како медицинска сестра во мобилна здравствена единица во 2010 година. (и што да не се прави). Во оваа сесија, учесниците научија за програмата за рурално мобилно здравје на CareSouth Carolina – вклучувајќи ги и оперативните најдобри практики за распоред, персонал и избор на опрема. Јери, исто така, сподели како мобилното здравје обезбеди платформа за развој и зајакнување на партнерствата во заедницата.
снимање
Презентација

Трета сесија: Лекции од теренот – Панел дискусија
Во нашата последна сесија на виртуелниот самит за здравје, учесниците слушнаа од здравствените центри кои работат со мобилни здравствени програми. Панелистите ги опишаа нивните модели на програми, дадоа увид за нивните клучни учења и успеси и ги споделија своите планови за иднината.

Панели:
Вики Кранфорд-Лонкич PA-C, MS | Привремен програмски менаџер – Мобилна здравствена програма
Мишел Дер | Виш потпретседател за семејни услуги и мобилно здравје
Лиза Детлинг | Извршен потпретседател – помошни услуги
Кори Волден | Административен проект менаџер

Прикажи биос на панелот овде.
снимање

Серија на вебинари: 11 октомври 2023 година и 8 ноември 2023 година

Оценување и мерење на успехот на програмата за управување со вашата нега

Шенон Нилсон со Curis Consulting се приклучи на тековните месечни состаноци на Peer Group за координација на грижата во октомври и ноември за да продолжи да разговара за најдобрите практики и метрики за оценување, мерење и создавање поврат на инвестицијата во вашата програма за управување со нега.

Сесија 1 | 11 октомври 2023 година
Оценување на вашата програма за управување со нега од перспектива на пациентот и давателот на услуги
Во првата сесија од оваа серија, учесниците беа запознаени со клучните метрики за ангажман и искуство за да се оцени нивната програма за управување со нега. Презентерот, исто така, претстави алатки и методологии за постигнување на целите за управување со нега.

снимање

Сесија 2 | 8 ноември 2023 година
Мерење на влијанието на управувањето со грижата врз вашата организација
Во втората сесија, учесниците научија како успешна програма за управување со нега може да влијае на стратегиите и интервенциите за здравјето на населението на другите организации. Презентерот, исто така, воведе оперативни и клинички мерки за евалуација на ефективноста и ефикасноста на програмата за управување со нега, како и стратегии за исполнување на целите за управување со организациската нега.

снимање

Септември

Вебинар: 27 септември 2023 година

ХИВ/СПИ/ТБ/Вирусен хепатитис Ручек и учење
Вашата улога во елиминацијата на хепатитис Б: Каде сме сега и каде можеме да одиме

Центарот за едукација и обука за СИДА во Дакотас (DAETC) и Одделот за здравство и човечки услуги во Северна Дакота (NDHHS) го претставија месечниот вебинар за ручек и учење Вашата улога во елиминацијата на хепатитис Б: Каде сме сега и каде можеме да одиме во среда, 27 септември.

Цели:
По оваа презентација, учесниците можеа да:

 • Опишете ја националната епидемиологија на хепатитис Б.
 • Опишете ја новата вакцина за хепатитис Б за возрасни на ЦДЦ и препораките за скрининг и идентификувајте ги најдобрите практики за имплементација.
 • Идентификувајте и имплементирајте ги најдобрите практики за градење коалиции и знајте каде да најдете ресурси за поддршка од Хеп Б Јунајтед, NASTAD и други.

Презентира: Михаела Џексон
Михаела Џексон служи како програмски директор, политика за превенција за Фондацијата за хепатитис Б, каде што се фокусира на спроведување на иницијативи за јавна политика за справување со хепатитис Б и превенција од рак на црниот дроб. Г-ѓа Џексон ги води напорите за зголемување на вакцинацијата против хепатитис Б во САД преку залагање за промена на федералната политика и зголемување на свеста на пациентите и давателите на услуги за предизвиците при вакцинацијата. Таа, исто така, ја води иницијативата за пристап до третман на Фондацијата во САД.

Контакт Дарци Бултје за ресурсите и снимањето. 

Јули

Вебинар: 26 јули

ХИВ/СПИ/ТБ/Вирусен хепатитис Ручек и учење

УМЕТНОСТ со долго дејство: Што треба да знаете

Овој месец, фармацевтот Гери Мејерс разговараше за интрамускулниот каботегравир-рилпивирин (CAB-RPV) како прв одобрен антиретровирусен режим на лекување со долго дејство. Тој разговараше за тоа кој е подобен и зошто терапијата со долго дејство може да им помогне на пациентите. Тој, исто така, објасни зошто досегашното користење е ограничено поради клиничките фактори, осигурителната покриеност и логистичките бариери.

Цели:

До крајот на оваа презентација, присутните можеа да:

 • Разберете повеќе за антиретровирусна терапија со долго дејство;
 • Знајте кој е подобен за терапија со долго дејство;
 • Што ќе биде различно за пациентите кои се префрлаат на АРВ со долго дејство;
 • Знајте препораки за дозирање и соодветни распореди за антиретровирусна терапија со долго дејство; и,
 • Разберете ги соодветните чекори доколку пациентот пропушти доза.

Контакт Дарци Бултје за снимањето.
Презентација овде.

Вебинар: 13 јули 2023 година

Преглед на книгата со податоци CHAD/GPHDN (само за членови)

Одржана е веб-инар за преглед на податоци на Здружението за здравствена заштита на заедницата на Дакотас (ЧАД) и мрежата за здравствени податоци на Велика рамнина (GPHDN). Тимот на CHAD ги подготви овие книги за здравствените центри на членовите и GPHDN користејќи ги најактуелните податоци за Uniform Data System (UDS). Овие публикации се создадени за употреба во мрежите CHAD и GPHDN и не се јавно споделени.
Оваа презентација само за членови ги прошета присутните низ содржината и распоредот на Книгите со податоци CHAD и GPHDN за 2022 година. Презентерите дадоа преглед на податоците и графиконите кои ги демонстрираат трендовите и споредбите во демографијата на пациентите, мешавините на плаќачите, клиничките мерки, финансиските мерки, продуктивноста на давателот и економското влијание. Сесијата заврши со поглед на снимките од податоците на поединечните здравствени центри.

Контакт Дарци Бултје за снимање на сесијата.

Јуни

Серија на вебинари: февруари – јуни, 2023 година

Azara DRVS за подобрување на квалитетот: Време е да се измери

Здружението за здравствена заштита на заедницата на Дакота и Мрежата за здравствени податоци на Големата рамнина беше домаќин на серија на обуки фокусирани на искористување на Azara DRVS за поддршка на иницијативите за подобрување на квалитетот во вашиот здравствен центар. Секоја сесија имаше специфична состојба или област на фокусирање, вклучувајќи краток преглед на упатствата за нега и специфичните извештаи за податоци и мерки достапни во рамките на DRVS за поддршка на подобрувања во испораката на нега. Сесиите ги истакнаа методологиите за подобрување на квалитетот и демонстрираа користење на Azara за мерење на напредокот.
Сесија 1: Искористување на Azara за оптимизирање и подобрување на третманот и резултатите од хипертензијата
Сесија 2: Искористување на Azara за поддршка на негата за дијабетес
Сесија 3: Искористување на Azara за подобрување на пристапот до превентивно здравје
Сесија 4: Разбирање на социјалните двигатели на здравјето во Азара
Сесија 5: Поддршка за управување со грижата со Azara

Кликнете овде за снимање на сесии.
Кликнете овде за ресурсите на сесијата.

Вебинар: 20 јуни 2023 година

Светски ден на бегалците: Размислувања за здравствената еднаквост во Дакота

CHAD одржа панелистичка дискусија за Светскиот ден на бегалците. Повлекувајќи се од личната и професионалната експертиза, локалните говорници ги споделија најдобрите практики за повеќејазично обезбедување здравствена заштита и прашања за пристап до здравствено осигурување за заедниците на бегалци и имигранти. Панелистите размислуваа за потребите што ги набљудуваат во локалните заедници и можностите за меѓусекторски соработки за унапредување на здравствената еднаквост.

Кликнете овде за снимање на сесијата.

Настан во лице: 15 јуни 2023 година

Самит на партнери на Medicaid

Додека се ближиме до започнувањето на проширувањето на Medicaid во Јужна Дакота, секој треба да се чувствува подготвен да ја шири веста. CHAD ги покани партнерските организации и членовите на заедницата на самит на 15 јуни, со презентации од Get Covered Јужна Дакота и Одделот за социјални услуги. Овој настан опфати што значи проширувањето за Јужна Дакота и обезбеди чекори за поврзување на луѓето со ресурсите. Маркетинг агенцијата Fresh Produce ја претстави новата кампања околу проширувањето на Medicaid и го сподели истражувањето, креативната насока и пораките зад неа.

Кликнете овде за снимање.
партнер Toolkit

Серии: 8 јуни, 22 јуни, 28 јуни

Серија вебинари за ЛГБТК+ и скрининг на рак

 ЧАД, Центарот за едукација и обука за СИДА во Дакотас (DAETC) и Американското здружение за рак беа домаќини на триделна вебинар серија која истражува различни теми од суштинско значење за лезбејките, геј, бисексуалците, трансродовите и квир (ЛГБТК+) поединците. Говорниците разговараа за актуелните бариери за скринингот за рак и превентивната здравствена заштита и како да се создадат инклузивни и добредојдени средини за да се подобри собирањето податоци и здравствените резултати.

Кликнете овде за ресурси и снимки за сесија.


Лакота земјиште и идентитети работилница на тркала
Јуни 5-7, 2023

Лакота земјиште и идентитети работилница на тркала

ЧАД и Центарот за американски индиски истражувања и мајчин студии (CAIRNS) беа домаќини на тридневна „работилница на тркала“ чија цел беше здравствената заштита и јавно-здравствените работници подобро да ја разберат историјата и културата на народот Лакота. Оваа работилница беше можност да ја зголемите посветеноста на вашата организација за покултуролошки компетентен здравствен систем. Културно информираната грижа може да помогне во подобрувањето на здравствените резултати и квалитетот на грижата и може да придонесе за елиминирање на расните и етничките здравствени разлики.  

Во текот на три дена, учесниците се вклучија во потопни активности на теренот на истакнати локации во Лакота, вклучувајќи ги Мато Паха (Мечка Бате), Чанкпе Опи (Рането колено), Васун Нија (Пештерата на ветерот), Пе Сла (Преријата Рејнолдс) , и повеќе. Помеѓу постојките, учењето продолжи во автобусот, со презентации во живо, филмски клипови, групни дискусии и разговори еден-на-еден со ротирачките колеги.

мај

Вебинар: 11 мај 2023 година

Градење на инклузивни искуства за здравствена заштита за лицата кои живеат со посебни потреби

Како да дизајнираме здравствени средини кои се целосно добредојдени и инклузивни за лицата со попреченост? Ова бара внимателни практики и политики дизајнирани да ги идентификуваат и отстранат бариерите, како што се физичките, комуникациските и ставовите. Честопати овие практики им користат на луѓето од сите возрасти и способности. Во оваа сесија, презентерот ги дефинираше попреченостите и дискутираше за здравствените нееднаквости што ги доживуваат овие популации, како и опипливи стратегии за градење инклузија и пристапност во секојдневните практики за здравствена заштита.

Кликнете овде за снимање на сесија.
Кликнете овде за ресурси за сесија. 


ЧАД Годишна конференција
Прославете ја разликата: Поврзете се. Соработувајте. Иновирајте.

 Годишна конференција на членовите на ЧАД се одржа на 3 и 4 мај во Фарго, НД.

Во партнерство со Great Plains Health Data Network, на овогодинешната конференција се одржаа сесии за градење ангажман со заедниците, искористување на податоците за поддршка на организациските и промените во заедницата, иновациите во развојот на работната сила и различноста, еднаквоста, вклученоста и припадноста.

Презентации и проценки на сесиите  овде. 

Април

Април 5, 2023

Слушање на експертите: Ангажирање на гласовите на пациентите и семејството во вашиот здравствен центар

Здравствените центри се дизајнирани да бидат засновани на заедницата, но како тоа изгледа во пракса? Во оваа виртуелна сесија, учесниците ја открија вредноста на ангажирањето на врвните експерти: вашите пациенти! Презентерите со искуство од прва рака споделија широк спектар на стратегии за да добијат увид на пациентот и вклучување во дизајнот на програми и процеси во здравствените центри. Тие се осврнаа на заедничките бариери за учеството на пациентите и семејството и стратегиите за нивно надминување.

Кликнете овде за снимање на сесија.
Кликнете овде за ресурси за сесија.

Март-април

30 март 2023 година и 13 април 2023 година

Грижа заснована на вредност за здравствени центри

Националната промена од систем за плаќање за услуга на систем заснован на вредност добива на интензитет, што ги наведува здравствените центри да истражуваат приклучување кон организација за одговорна грижа (АЦО). Меѓутоа, премногу често, загриженоста за ризикот, подготвеноста за вежбање и ограничените ресурси го попречуваат мноштвото бенефиции што би дошле од приклучувањето кон ACO предводен од лекар.
Сесија 1: Градење на основите на грижа заснована на вредност за здравствени центри
Д-р Лелин Чао, виш медицински директор во Aledade, разговараше за промената од модел на надоместок за услуга на модел заснован на вредност. Д-р Чао го разгледа моделот на организацијата за одговорна грижа предводена од лекар (ACO), ги истражи трите најчести грижи за приклучување кон ACO и ги испита придобивките од приклучувањето на ACO за здравствени центри од сите големини и типови.

Кликнете овде за снимање на сесија 1.

Сесија 2: Скокање од тркалото на хрчакот: Како грижата заснована на вредност може да го подобри клиничкиот ангажман
Д-р Скот Ерли
Опкружувањата со плаќање за услуга поттикнуваат помалку време со пациентите и, според тоа, неоптимална грижа, особено за оние со хронични состојби. Трчањето од соба во соба не дозволува време или средина за интеракција меѓу колегите и ангажман на клинички персонал. Скот Ерли, доктор, ко-основач и претседател на On Belay Health Solutions, разговараше за решенијата за овие околности. Неговиот престој и искуството со федерално квалификувани здравствени центри помогнаа да се дефинираат нови модели на нега и зголемен ангажман, а сето тоа заработувајќи повеќе приходи.

Кликнете овде за снимање на сесија 2.

март

Март 21, 2023

Идентификување на локални ресурси за задоволување на социјалните потреби на пациентите

Здравствените домови долго време реагираат на социјалните двигатели на здравјето: социјалните и економските фактори кои имаат големо влијание врз здравствените резултати. Знаењето каде да се најдат потребните ресурси на заедницата може да биде предизвик кога се појавуваат несигурност во храна, домување, транспорт и други потреби. За среќа, постојат локални организации кои ги отстрануваат нагаѓањата од ова. 2-1-1 базите на податоци за ресурси, агентите за проширување на областите и агенциите за акција во заедницата се клучни за олеснување на пристапот до виталните ресурси на заедницата.

Овој вебинар во стил на панел беше спроведен со говорници од Центарот за помош, FirstLink, Community Action Partnership на ND, SD Community Action Partnership и NDSU и SDSU Extension. Слушнавме како секоја од овие организации би можела да биде клучен партнер за да ви помогне да ги идентификувате ресурсите на локалната заедница за да одговорите на социјалните двигатели на здравјето за да можете да го оптимизирате вашето време поминато со пациентите.

Кликнете овде за снимање на сесија.
Кликнете овде за ресурсите на сесијата. 

Информативни вебинари за одмотување на SD Medicaid

Коалицијата „Покријте ја Јужна Дакота“ го претстави овој информативен вебинар за континуираното одложување на Medicaid и Програмата за здравствено осигурување на децата (CHIP). Во следните три месеци, дури 19,000 жители на Јужна Дакота ќе го изгубат континуираното покривање на Medicaid што го доживеаја од почетокот на итната состојба во јавното здравство (PHE). Навигаторите од Покријте се од Јужна Дакота и Здружението за здравствена заштита на заедницата во Дакота (ЧАД) разговараат за претстојното отпуштање на Medicaid, вклучувајќи општ преглед, предизвиците со кои може да се соочат запишаните за време на процесот на отпуштање, посебните периоди за запишување (SEPs) и следните чекори. Оваа 45-минутна презентација е наменета за секој персонал во здравствениот центар со кој се соочува пациентот.

Кликнете овде за снимање на сесија. 
Кликнете овде за Здравствениот центар за одмотување со алатки

Февруари

9 февруари 2023 година – 1:00 CT // 12:00 часот МТ

Одржување на безбедноста на вашите вработени и пациенти: заштитни активности за време на итен случај

Презентер: Керол Л. Цвиак, Џ.
Здравствените установи може да се соочат со опасни ситуации и оперативни прекини од многу настани. Овие настани може да ги загрозат животите и благосостојбата на персоналот, пациентите и одговорните лица. Планирањето, обуката и вежбањето за одговор и закрепнување на овие настани може драматично да ја зголемат веројатноста за подобрени резултати. Презентерката д-р Керол Цвиак ги разгледа едноставните чекори што персоналот на здравствените установи може да ги преземе за да ги забрза своите напори да се чуваат себеси, своите пациенти и другите што се занимаваат со установата безбедни.

Кликнете овде за снимање на сесија.
Кликнете овде за ресурси.  

Јануари

12 јануари 2023 година | 12:00 часот CT/ 11:00 часот МТ

Движењето на Центарот за здравје на заедницата: Одраз на нашето потекло додека стратешки ја мапираме иднината

Ви благодариме што ни се придруживте додека размислувавме за проширениот наратив на движењето на здравствените центри во заедницата. Оваа сесија ги покани учесниците да погледнат наназад низ историјата на движењето за да ја разгледаат нашата сегашност со обновена инспирација. Исто така, повика на понатамошно разгледување на очекувањата на Управата за здравствени ресурси и услуги (HRSA) во врска со здравствените центри и нивната работа за унапредување на здравствената правичност. Како признание за претстојниот Ден на Мартин Лутер Кинг, ќе слушнеме и од водачите на заедницата за локалните напори за унапредување на расната еднаквост.

Кликнете овде за снимање на сесија.
Кликнете овде да дознаете повеќе за нашите презентери.

26 јануари 2023 година | 12:00 часот CT/ 11:00 часот МТ

Вебинар за приказна за здравствениот центар

Ви благодариме што ни се придруживте за овој едукативен и инспиративен вовед во здравствените центри во заедницата. Учесниците се здобија со основно знаење за здравствените центри, вклучувајќи дефинирање на карактеристиките, клучните услуги и опслужените популации. Оваа интерактивна презентација даде контекст на поголемото движење и наследство во здравствените центри и локациите, карактеристиките и влијанието на здравствените центри овде во Дакота. Присутните беа замолени да размислат како ќе помогнат да се сподели приказната за нивниот конкретен здравствен центар да се движи напред.

Оваа презентација е наменета за сите вработени во здравствените домови и ќе биде од особен интерес за оние кои сè уште не се запознаени со поширокото движење на здравствените центри во заедницата и клучните карактеристики на здравствените домови. Супервизорите треба да го охрабрат својот персонал да присуствува. Исто така, ќе биде одлично за членовите на одборот и пациентите кои би можеле да бидат застапници во здравствените центри.

Кликнете овде за снимање на сесија.

Април

Април 12-14, 2022

Самит и стратешко планирање на мрежата за здравствени податоци во 2022 година

Самитот на мрежата за здравствени податоци на Great Plains (GPHDN) имаше национални презентери кои ги споделија своите успешни приказни за здравствени податоци, научени лекции и начини на кои здравствените центри можат да работат заедно преку мрежа контролирана од здравствени центри (HCCN) за да ги оптимизираат здравствените технологии и податоци. Во текот на утрото, говорниците ги истакнаа предизвиците и можностите на виртуелната грижа и ги водат здравствените центри во дискусија на работилница за тоа како виртуелната грижа може да се усогласи со стратешките цели на здравствените центри. Попладнето се фокусираше на собирање податоци и спроведување на анализа на податоци - вклучително и она што GPHDN го постигна досега и каде би можел да размислува понатаму. Овој настан кулминираше со стратешкото планирање на GPHDN и резултираше со нов тригодишен план за мрежата.

Кликнете овде за PowerPoint презентации.
Април 14, 2022

Насилство на работното место: ризици, деескалација и закрепнување

Овој вебинар обезбеди важни информации во врска со насилството на работното место. Презентерите понудија цели за обука за преглед на терминологијата, дискутираа за видовите и ризиците од насилство на работното место во здравството, разговараа за важноста на техниките за деескалација. Презентерите, исто така, ја разгледаа важноста на безбедноста и свесноста за ситуацијата и дадоа начини за предвидување на факторите и карактеристиките на агресијата и насилството.

Кликнете овде за PowerPoint презентации.
Кликнете овде за снимање на вебинар. 

мај

Март 2022 - мај 2022 година

Пациентите прво: Градење вештини за ефикасна координација на грижата во здравствените центри
Нора Флуке, д-р, RN, CCCTM, CNE

Ви благодариме што се приклучивте на CHAD за оваа високо интерактивна серија на обука од шест дела за ефективна координација на грижата и обезбедување на услуги за управување со нега во здравствените центри. Презентирано од Пациентот за обука за навигатор, учесниците научија вештини за координација на клучните грижи и управување со нега преку практични активности ориентирани кон акција, најдобри практики и практично образование во оваа бесплатна веб-серија.
Учесниците научија ефективни техники за комуникација за да воспостават одговорност и да преговараат за одговорностите со пациентите, планирање грижа насочена кон пациентот и како да управуваат со транзициите на грижата. Говорниците ги споделија најдобрите практики за следење и следење, усогласување на пациентите со ресурсите на заедницата и градење доверба за поддршка на целите управувани од пациентите.
Целната публика за оваа серија беа координатори за нега или менаџери за нега, квалитетен тим на персонал, медицински сестри од примарната здравствена заштита и менаџери на медицински сестри. Врз основа на работните улоги и одговорности, серијата беше соодветна и за социјалните работници или друг персонал за координација на грижата. Сесиите беа секоја среда од 30 март до 4 мај и траеја 90 минути.
Кликнете овде за PowerPoint презентации (сите 6 сесии)
Кликнете овде за снимки на вебинари
Кликнете овде за други ресурси за презентација
 

Јуни

16 јуни 2022 година – 12:00 PM CT // 11:00 MT

Подготвеност за шумски пожари за здравствени центри

Сезоната на шумски пожари се приближува и многу од нашите рурални здравствени центри би можеле да бидат загрозени. Презентиран од Americares, овој едночасовен вебинар вклучуваше идентификување на приоритетите на услугата, плановите за комуникација и начините да останете свесни за пожарите во близина. Присутните научија акциони чекори што треба да ги преземат здравствените центри пред, за време и по шумските пожари и информации за поддршка на менталното здравје на персоналот во време на катастрофа.
Предвидената публика за оваа презентација вклучуваше персонал за подготвеност за итни случаи, комуникации, здравје во однесувањето, клинички квалитет и операции.
Ребека Миа е специјалист за отпорност на клима и катастрофи во Americares со искуство во обука на здравствени центри за намалување на ризикот од катастрофи и подготвеност. Со магистер по јавно здравство од Универзитетот Емори, Ребека има специјализирана експертиза за подготвеност и одговор при итни случаи и е сертифицирана од ФЕМА во системот за командување инциденти. Пред да се приклучи на Америкарес, таа беше координатор за логистика за Програмата за подготвеност за биотероризам и јавно здравје во Одделот за јавно здравје во Филаделфија и често соработуваше со владини и организации во заедницата за подготвеност, одговор и закрепнување при катастрофи.

Кликнете овде за снимање на вебинар.
Кликнете овде за PowerPoint презентацијата.

16 август 2022 година – 12:00 PM CT // 11:00 MT

Најдобри практики за скрининг и интервенција за несигурност во храната во медицински поставки

Несигурноста во храната е значаен јавно здравствен проблем. Луѓето во домаќинствата кои не се безбедни за храна веројатно ќе пријават полошо здравје и имаат поголеми ризици за хронични болести како дебелина, хипертензија и дијабетес. Несигурноста во храната негативно влијае на здравјето и развојот на децата и го зголемува ризикот од анемија со дефицит на железо, акутна инфекција, хронични заболувања, хоспитализација и развојни и ментални здравствени проблеми.

Оваа едночасовна виртуелна обука, презентирана од CHAD и Great Plains Food Bank, ги опфати најдобрите практики во здравствените установи кои спроведуваат скрининг и интервенции за несигурноста на храната. Скринингот за несигурност во храната е начин заснован на докази за поддршка на пациентите кои се соочуваат со несигурност во храната во клинички ситуации, особено во средини каде што значителен процент од популацијата на пациенти е идентификуван како со ниски приходи. Скринингот може да биде брз и да се вклучи како стандардизиран протокол во постоечките процедури за прием на пациенти.

Оваа презентација беше препорачана за организации со ново лансиран протокол за скрининг, нов персонал или ако поминале повеќе од 12 месеци од почетокот на политиката за скрининг. Поставките за здравствена заштита кои моментално вршат скрининг за несигурност во храната или заинтересирани за скрининг за несигурност на храна, особено оние кои се партнери со банка за храна за да се справат со несигурноста на храна за време на медицинска посета, исто така ќе ги најдат овие информации вредни.

Презентирано од Тејлор Сивертсон, директор за завршување на гладот ​​2.0 во банката за храна Great Plains и Шенон Бејкон, менаџер за здравствена еднаквост во Здружението за здравствена заштита на заедницата во Дакота.

Кликнете овде за снимање на вебинар.
Кликнете овде за PowerPoint презентацијата. 

8 јуни 2022 година - 17 август 2022 година 12:00 PM CT // 11:00 MT

Контекстуален пристап кон мотивацијата на пациентот - интегрирано здравје во однесувањето во примарната здравствена заштита Серија на вебинари

И медицинските и здравствените даватели на однесување кои работат во примарната здравствена заштита имаат задача да им помогнат на пациентите да се вклучат во промени во однесувањето за да го подобрат целокупното здравје на пациентите. Сепак, ова може да биде особено тешко поради многу фактори, вклучувајќи ги временските ограничувања и сложените интеракции помеѓу медицинските и психосоцијалните контексти, што им отежнува особено на пациентите да создадат и одржат промени во нивното однесување.

Придружете се на CHAD за серии за бихејвиорално здравје во примарната здравствена заштита што се фокусира на тоа како можете да ја направите вашата клиничка работа посочувствителна и контекстуална. Др. Бриџит Бичи и Дејвид Бауман, лиценцирани психолози и ко-директори во Beachy Bauman Consulting, имаат долгогодишно искуство во обезбедување на интегрирана нега и обука на даватели на услуги, медицински сестри и медицински тимови за интегрирање на здравствената нега и принципите на однесувањето во медицинските посети.

Во првата сесија, присутните ќе научат како ефективно да го соберат контекстот на пациентот преку контекстуално интервју. Во следните сесии, презентерите ќе разговараат за тоа како контекстуалниот пристап може да го поддржи дијабетесот, депресијата, откажувањето од пушење, анксиозноста и подобрувањето на употребата на супстанции. Оваа серија е наменета за давателите на услуги кои работат во примарната здравствена заштита кои сакаат да ја направат нивната клиничка работа посочувствителна и контекстуална, овозможувајќи подлабока врска во чест на патувањето на пациентите.
Сесиите ќе започнат во среда, 8 јуни во 12:00 часот по средноевропско време/ 11:00 часот по средноевропско време и ќе продолжат секоја недела до 17 август.

Погледнете ја биографијата на звучниците овде.

Кликнете овде за PowerPoint презентации за сите 6 сесии.
Кликнете овде за вебинарски снимки за сите сесии. 

8 јули 2022 година 11:00 CT // 10:00 MT,  19 август 2022 11:00 CT // 10:00 MT

Серија на вебинари за наплата и кодирање

CHAD беше домаќин на серија можности за обука за наплата и кодирање за поддршка на здравствените центри во нивните напори да ги оптимизираат практиките за наплата и кодирање, да го максимизираат надоместокот и да истражуваат теми важни за економската одржливост. Овие презентации беа дизајнирани да ги интересираат наплаќачите, кодерите и финансиските менаџери.

Дијабетес
8 јули | 11:00 CT/ 10:00 MT MT


Во оваа сесија, презентерката Шели Сулцбергер со Coding & Compliance Initiatives, Inc. разговараше за кодирањето на ICD-10 за дијабетес. Присутните ја разгледаа важноста на специфичноста за услугите за евалуација и управување (E/M) и здравствената заштита базирана на вредност. Учесниците го разгледаа и оставија образец за планирање пред посетата што клиничкиот персонал може да го користи во здравствениот центар.

Бихевиорално здравје
29 јули | 11:00 CT/ 10:00 MT MT


Во следната презентација на серијата обуки за наплата и кодирање, Shellie Sulzberger со Coding & Compliance Initiatives, Inc. се фокусираше на кодирање и документација за здравјето на однесувањето. Таа започна со преглед на квалификувани даватели на услуги за Medicare. Присутните, исто така, разговараа за медицинската неопходност, првичната дијагностичка евалуација, плановите за лекување и психотерапијата за здравствена заштита во однесувањето. Сесијата заврши со дискусија за опциите за знаци и симптоми за кодирање на МКБ-10.

Пред бирото Excellence
19 август 2022 година | 11:00 CT/ 10:00 MT MT

Персоналот на рецепцијата и услугите за пациенти играат клучна улога во искуството на пациентот и во собирањето важни информации неопходни за наплата и надоместување. Во оваа сесија учесниците научија лекции за оставање одличен прв впечаток и за осигурување дека искуството на пациентот е пријатно и ефективно. Презентерот, исто така, ќе сподели најдобри практики и јазик за да побара од пациентите чувствителни информации за статусот на осигурување, приходот на домаќинството и способноста за плаќање.

Кликнете овде за PowerPoint презентации за сите 4 вебинари.
Кликнете овде за снимки на вебинари.

 

Октомври

Октомври 13, 2022

Користење на системот за команда на инциденти во здравствените домови

Презентирана од Americares, оваа едночасовна обука го воведе FEMA Incident Command System (ICS) и опиша зошто е важен организациски систем кога се реагира на итен инцидент. Вебинарот беше насочен кон персоналот на здравствените центри за да се одговори на јазот во знаењето бидејќи повеќето технички информации за ИКС за здравствените организации првенствено се фокусирани на мрежа на ниво на болница. Учесниците ја напуштаат оваа сесија со подобро разбирање на ICS и како можат да го вградат во нивниот објект, дури и надвор од итни случаи или локализирани катастрофи во заедницата.

Предвидената публика за оваа презентација вклучуваше персонал за подготвеност за итни случаи, операции и комуникации.

Кликнете овде за снимање на вебинар.
Кликнете овде за PowerPoint презентација. 

Октомври

Октомври 10, 2022

Ден на домородните луѓе: панел дискусија

Ви благодариме што се придруживте на CHAD за панелистичка дискусија на Денот на домородните народи. Панелистите споделија размислувања за значењето на Денот на домородните народи и важноста на овој ден во нашиот регион. Панелистите ја опишаа потребата од траума информирана и културно безбедна грижа како стратегија за подобрување на здравствените резултати во домородните заедници. Една презентерка го сподели своето искуство со успешно спроведување на културните адаптации на моделите на траума терапија засновани на докази.

Кликнете овде за снимање на вебинар.
Кликнете овде за PowerPoint презентација.

Ноември

28 септември - 9 ноември 2022 година

Лице-центрирана комуникација во здравствената заштита

CHAD покрена серија виртуелни обуки фокусирани на широко релевантни комуникациски концепти и вештини насочени кон личноста и им понуди на учесниците интерактивно искуство за учење базирано на вештини. Сесиите опфатија најдобри комуникациски практики и исцртуваа врски помеѓу насоките засновани на докази и гласовни насоки на потрошувачите. Серијата се состоеше од четири 90-минутни обуки базирани на веб, и секоја сесија имаше сведоштво за живо искуство, заедно со водич за дискусија што учесниците може да го искористат за да ги споделат концептите за комуникација насочени кон личноста со дополнителни колеги.

Оваа серија беше релевантна за луѓето во речиси секоја улога со кои се соочува пациентот, вклучително и персоналот од пред бирото, медицинските асистенти, медицинските сестри, давателите на услуги, координаторите за нега, навигаторите и здравствените работници во заедницата. Сесиите 3 и 4 беа особено релевантни за луѓето кои олеснуваат прегледи и упатувања, здравствено образование, планирање нега, управување со нега или координација на грижата.

Погледнете ги слајдовите и ресурсите овде. 

Сесија 1 – Започнување на партнерство со пациенти: Вештини за ангажирање, зајакнување и избегнување на ескалација

Среда, септември 28

За да ја започнеме нашата серија, ги разгледавме клучните елементи за создавање на почеток на вашите интеракции со пациентите насочени кон личноста, без разлика дали земате витални производи, спроведувате скрининг или започнувате речиси секоја процедура за здравствена заштита. Врз основа на грижата и мотивационото интервјуирање информирана за траума, научивме и практикувавме вештини за почеток на интеракции од место на партнерство со пациенти за да го подобриме ангажманот и да избегнеме ескалација.
Целна публика: Оваа сесија беше релевантна за луѓето во речиси секоја улога со кои се соочува пациентот, вклучително и персоналот за рецепција/регистрација, медицинските асистенти, медицинските сестри, давателите на услуги, координаторите за нега, навигаторите и здравствените работници во заедницата.
Сесија 1 Снимање

Сесија 2 – Создавање брзи врски: ефикасни и ефективни вештини за демонстрирање емпатија

Среда, октомври 12 

Оваа сесија се фокусираше на моќта на рефлективно слушање за брзо градење на доверливи односи, демонстрација на разбирање на перспективите на пациентот и одржување на ангажманот на пациентот. Дискутиравме и вежбавме рефлексивно слушање, фокусирајќи се на тоа како емпатијата може да биде корисна во справувањето со тешки разговори и градење само-ефикасност.

Целна публика: Оваа сесија беше релевантна за луѓето во речиси секоја улога со кои се соочува пациентот, вклучително и персоналот за рецепција/регистрација, медицинските асистенти, медицинските сестри, давателите на услуги, координаторите за нега, навигаторите и здравствените работници во заедницата.
Сесија 2 Снимање

Сесија 3 – Ангажирање на пациентите како експерти: Користење Прашај-Понуди-Прашај упати, здравствена едукација и планирање грижа заедно

Среда, октомври 26

Во оваа сесија, ја разгледавме и вежбавме употребата на „Прашај-Понуди-Прашај“ за да создадеме разговор со почит и дијалог заснован на образование, упатување, споделување информации и планирање грижа. „Прашај-Понуди-Прашај“ има широки примени во здравственото образование, а практикувањето на овие вештини ќе биде корисно за низа теми за разговор.
Целна публика: Оваа сесија беше релевантна за луѓето кои го олеснуваат скринингот, упатувањето, здравственото образование, планирањето грижа, управувањето со грижата и разговорите за координација на грижата со пациентите, како што се медицинските сестри, давателите на услуги, координаторите за нега, навигаторите и здравствените работници во заедницата.
Сесија 3 Снимање

Сесија 4 – Добивање и останување на истата страница: обичен јазик и „настава“ за јасна комуникација

Среда, ноември 9

Ја завршивме нашата серија со истакнување на важноста на обичниот јазик. Воведовме „настава“ како стратегија за здравствена писменост за да се осигураме дека пациентите ги разбираат и се согласуваат со следните чекори во планот за нега, без разлика дали тоа се однесува на упатувања, управување со лекови или какви било други чекори за самоуправување со акутна или хронична болест.
Целна публика: Оваа сесија беше релевантна за луѓето кои го олеснуваат скринингот, упатувањето, здравственото образование, планирањето на грижата, управувањето со грижата и разговорите за координација на грижата со пациентите, како што се медицинските асистенти, медицинските сестри, давателите на услуги, координаторите за нега, навигаторите и здравствените работници во заедницата.
Сесија 4 Снимање

Ноември 15 и 17, 2022

Обука за униформен систем за податоци

Тренинзите за CHAD 2022 Uniform Data System (UDS) се одржаа на 15 и 17 ноември од 1:00 – 4:15 CT/ 12:00 – 3:15 MT MT. Овие слободен Веб-базираните обуки беа дизајнирани да обезбедат помош при навигација и подготовка на извештајот за УДС за 2022 година. Оваа обука беше за луѓе од сите нивоа на претходно искуство со UDS и ги опфаќа сите аспекти на извештајот за UDS.
Ефективното известување за целосно и прецизно поднесување UDS зависи од разбирањето на односот помеѓу податочните елементи и табелите. Оваа интерактивна обука беше одличен начин за новите вработени да ја разберат нивната улога на напорите за известување на UDS. Оваа обука беше наменета за присутните од сите нивоа. Целиот финансиски, клинички и административен персонал беа поканети да научат ажурирања, да ги усовршат вештините за известување и да споделат прашања и искуства со своите врсници.

Снимање на 15 ноември овде.
Снимање на 17 ноември овде.
Се наоѓаат слајдови и документи за поддршка овде. 


 

декември

Организациска култура и нејзиниот придонес кон задоволството на персоналот
Декември 8, 2021
Во оваа презентација, говорникот ја објасни улогата на организациската култура и нејзините влијанија врз задоволството на давателите на услуги и персоналот. Присутните беа запознаени со клучните стратегии за да ја проценат нивната моментална состојба на организациска култура и да научат како да изградат култура која промовира позитивно искуство на персоналот. Предвидената публика за овој вебинар ги вклучува c-suite, лидерството, човечките ресурси и клиничкиот персонал.
Кликнете овде за снимање.
Кликнете овде за powerpoint.

Ноември

Скрининг и превенција на дијабетес

Ноември 1, 2021

Во првата сесија, презентерите споделија податоци и трендови за дијабетесот низ целата држава, вклучително и влијанието на СОВИД-19 врз очекуваните стапки на дијабетес. Тие ги разгледаа неодамнешните ажурирања на препораките за скрининг на дијабетес и ги истакнаа ресурсите што им се достапни на давателите на здравствени услуги за да ја зголемат свеста за преддијабетесот кај нивната популација на пациенти. Тие ќе ја завршат сесијата со преглед на програмите за превенција од дијабетес достапни во двете држави.

Кликнете овде за снимање.


Културна свест домородните Американци – Историја: Вовед

Ноември 2, 2021

Оваа сесија даде преглед на демографијата, социоекономијата и денешните племенски и владини односи на Големите рамнини.


2021 УДС обука

Ноември 2-4, 2021

овие слободен Веб-базираните обуки се дизајнирани да обезбедат помош при навигација и подготовка на извештајот за UDS за 2021 година. Оваа обука е наменета за луѓе од сите нивоа на претходно искуство со UDS и ги опфаќа сите аспекти на извештајот за UDS.
Ефективното известување за целосно и прецизно поднесување UDS зависи од разбирањето на односот помеѓу податочните елементи и табелите. Оваа интерактивна обука е одличен начин за новите вработени да ја разберат нивната улога на напорите за известување на UDS. Оваа обука е наменета за присутните од сите нивоа. Целиот финансиски, клинички и административен персонал се поканети да научат ажурирања, да ги усовршат вештините за известување и да споделуваат прашања и искуства со своите врсници.

Ден 1: Првата сесија им овозможи на учесниците да стекнат разбирање за процесот на известување за UDS, да ги прегледаат клучните материјали и да ги прегледаат демографските табели на пациентот 3А, 3Б и 4. Кликнете овде за снимање.

Ден 2: Презентерот ги опфати персоналот и клиничките информации потребни на табелите 5, 6А и 6Б за време на втората сесија. Кликнете овде за снимање.

Ден 3: Третата сесија ќе се фокусира на финансиските табели 8A, 9D и 9E и ќе сподели вредни совети за успех во комплетирањето на извештајот за UDS. Кликнете овде за снимање.

Кликнете овде за ресурси


 Преглед на докази засновани и Клинички упатства за третман на дијабетес
Ноември 8, 2021
Во оваа сесија, д-р Ерик Џонсон ги разгледа тековните насоки засновани на докази и клинички упатства за третман на дијабетес. Сесијата го разгледува медицинското и начинот на управување со дијабетесот и дијабетесот кај постарите возрасни лица и ги истакнува новитетите Американско здружение за дијабетес упатства поврзани со скрининг за социјални детерминанти на здравјето во грижата за дијабетес. Презентерот ги опфати општите упатства за дијабетес, првенствено Стандарди за нега на Американското здружение за дијабетес. Ќе бидат упатени и упатствата на Американското здружение за клиничка ендокринологија и на Американскиот колеџ за лекари.
Кликнете овде за снимање.

Примарна здравствена заштита и управување за луѓе кои живеат со ХИВ

Ноември 9, 2021

Во оваа последна презентација на серијата, говорникот води со перспективата на примарната здравствена заштита на медицинската нега поврзана со ХИВ. Учесниците ги разгледаа упатствата за третман засновани на докази и ги научија основите за да му помогнат на секој медицински давател ефикасно да се грижи за некој што живее со ХИВ.

Дијабетес Само управување Најдобри практики и ресурси
Ноември 15, 2021
Оваа сесија се фокусираше на најдобрите практики, ресурси и алатки за вклучување на пациентите за самоуправување со дијабетес. Презентерот ќе ги прегледа интервенциите кои успешно ги намалија A1C на пациентите во просек за 2%. Таа, исто така, ќе ја нагласи улогата на тимот за нега во обезбедувањето висококвалитетна нега за дијабетес.

Лори Остер ќе се приклучи на презентацијата за да го истакне Подобри избори, подобро здравје програма во Јужна Дакота и покаже како давателите на примарната здравствена заштита можат да ги поврзат пациентите со оваа бесплатна наставна програма за самоуправување.

Кликнете овде за снимање.


Културна свест домородните Американци - Систем на верување: Семејни односи

Ноември 16, 2021

Г-ѓа Ле Бо-Хајн ќе воведе минати и сегашни семејни системи и улоги на домородните Американци во рамките на семејството. Таа, исто така, ќе разговара за традиционалните исцелителни практики во однос на западната медицина.

Здравствена информатичка технологија (HIT) и задоволство на провајдерите

Ноември 17, 2021

Оваа сесија накратко ќе го разгледа целокупното истражување за задоволството на давателите на GPHDN и ќе вклучи подлабоко истражување за тоа како здравствената информатичка технологија (HIT) може да влијае на задоволството на давателите на услуги. Учесниците ќе се запознаат со стратегии за создавање позитивно искуство на давателот при користење на различни здравствени информациски технологии. Предвидената публика за овој вебинар вклучува c-suite, лидерство, човечки ресурси, HIT и клинички персонал.
Кликнете овде за снимање.

Здравствена информатичка технологија (HIT) и задоволство на провајдерите

ноември 22,2021

Оваа сесија накратко го разгледа целокупното истражување за задоволството на давателите на GPHDN и вклучи подлабоко истражување за тоа како здравствената информатичка технологија (HIT) може да влијае на задоволството на давателите на услуги. Учесниците воведоа стратегии за создавање позитивно искуство на давателот при користење на различни здравствени информатички технологии. Предвидената публика за овој вебинар вклучува c-suite, лидерство, човечки ресурси, HIT и клинички персонал.

Кликнете овде за снимање


Ангажирање на племенските заедници во справувањето со здравствените разлики
ноември 22,2021

Во последната сесија за ручек и учење, д-р Кип разговараше за разликите во грижата меѓу домородните американски популации. Таа презентираше модел на интервенција за дијабетес кој вклучува учење засновано на случаи, зајакнување на заедницата и адаптација на медицински модел на културно поддржана грижа за пациентите со дијабетес.

Кликнете овде за снимање.

Октомври

ХИВ тестот на мојот пациент е позитивен. Сега што?
Октомври 19, 2021
Овој вебинар ги разгледуваше стратегиите за поврзување на новодијагностицираните пациенти со нега, вклучување во грижата и нивно задржување. На сесијата беа прикажани најдобри практики од здравствениот центар во заедницата каде што услугите се обезбедуваат како рутинска компонента на примарната здравствена заштита.   
Кликнете овде за powerpoint и снимање (ова е заштитено со лозинка)

Книга со податоци за 2021 година
Октомври 12, 2021
Персоналот на CHAD презентираше сеопфатен преглед на Книгите со податоци на CHAD и Great Plains Health Network (GPHDN) за 2020 година, обезбедувајќи преглед на податоците и графиконите што ги покажуваат трендовите и споредбите во демографијата на пациентите, мешавините на плаќачите, клиничките мерки, финансиските мерки и давателот продуктивноста.
Кликнете овде за снимање (снимката е заштитена само за членовите)
Ве молиме, посетете се Мелиса Крег or Кајла Хансон ако ви треба пристап до книгата со податоци

Септември

Патување во здравствениот центар: славење на успесите, славење на иднината

Септември-14 15, 2021

Здравствените центри во Дакотас се поврзани со силна и горда историја на обезбедување висококвалитетна здравствена заштита со децении. Сега ќе се одржи виртуелно, Годишната конференција на ЧАД во 2021 година, поврзана со самитот на здравствената мрежа на Големата рамнина, ќе има национални експерти и ангажирани говорници и панелисти. Присутните ќе ја разгледаат историјата на движењето на здравствените домови како начин да го информираат тековниот момент и да се радуваат на потенцијалот на иднината.

Заедно ќе се поврземе со минатото преку приказни и ќе научиме како да користиме раскажување приказни за да продолжиме да бидеме организации водени од заедницата, ориентирани кон еднаквост и фокусирани на пациентите. Користејќи ги овие вештини, можеме да продолжиме да ги живееме вредностите на движењето на здравствените домови во сегашниот контекст.


Превенцијата е клучна

Септември 21, 2021

Во оваа презентација, говорникот ќе разговара за тоа како да се спречат поединците да добијат ХИВ на прво место. Темите ќе вклучуваат стратегии за превенција на ХИВ, индикации за профилакса пред изложеност (PrEP) и како да се препише PrEP, контролирање на вирусното оптоварување со HAART и U=U (недетектибилно е еднакво на непреносливо).

Кликнете овде за powerpoint и снимање (ова е заштитено со лозинка)

Август

Ајде да зборуваме за сексот

Август 10, 2021

Овој вебинар ќе се осврне на повеќе начини на кои луѓето се заразуваат со ХИВ. Говорникот ќе разговара за стратегиите за да стане поудобно со земање истории за сексуално здравје, користење инклузивен јазик и што НЕ треба да се прави кога се проценува ризикот на пациентот да се зарази со ХИВ. Сесијата ќе вклучи преглед на универзалните упатства за скрининг на ХИВ како стандард за нега.
 

Мерење на задоволството на провајдерот

Август 25, 2021

Во овој последен вебинар, презентерите ќе споделат како да се измери задоволството на давателот и како да се проценат податоците. Резултатите од истражувањето за задоволството на давателите на CHAD и GPHDN ќе бидат анализирани и споделени со присутните за време на презентацијата.

Кликнете овде за снимање.
Кликнете овде за powerpoint.


Вежба по катастрофа: Документација и подобрување на процесот

Август 26, 2021

Вежбите се критична алатка за одговор на катастрофи и тестирање на делови од плановите за итни случаи на организацијата. Оваа 90-минутна придружна вебинар ќе биде објаснета за презентацијата на вежбите на ЕП во јули. Здравствените центри ќе разберат како ефикасно да ја оценат и документираат вежбата на ЕП за да ги исполнат нивните барања за вежбање CMS и да станат поотпорни при катастрофи. Оваа обука ќе обезбеди информации за најдобри практики и клучеви и алатки за состаноци за вежбање по катастрофата, формулари, документација и подобрување после акција/процес.

Кликнете овде за powerpoint и снимање (ова е заштитено со лозинка)

Јули

Идентификација на товарот на давателот

Јули 21, 2021

Во оваа презентација, присутните ќе се фокусираат на идентификување на факторите кои придонесуваат и предизвикувачи поврзани со товарот на давателот. Презентерот ќе разговара за прашања вклучени во алатката за истражување на задоволството на давателите на CHAD и GPHDN и процесот на дистрибуција на анкетата.

Кликнете овде за снимање.
Кликнете овде за powerpoint.

Подготовка за вежба за катастрофи: Совети и листи за проверка

Јули 22, 2021

Вежбите за подготвеност за итни случаи (ЕП) се клучни за подготовка на здравствените центри за одговор за време на катастрофа. Овој 90-минутен вебинар ќе им обезбеди на присутните информации за вежби за подготвеност за итни случаи на CMS, стратегии и размислувања за планирање за различни вежби за катастрофи. Вежбите на ЕП се важна алатка за тестирање на делови од плановите за итни случаи на организацијата, зајакнување на најдобрите практики на ЕП со персоналот и проактивно планирање за вежбање во вашиот здравствен центар.

Јуни

Програма за федерално квалификуван здравствен центар CMS Преглед на Medicare со фокус на подготвеност за итни случаи

Јуни 24, 2021

Овој вебинар ќе обезбеди општ преглед на програмските барања за федерално квалификувани здравствени центри кои учествуваат во Medicare и ќе спроведе подлабоко нурне во барањата за подготвеност за итни случаи (ЕП). Делот од презентацијата на ЕП ќе го сумира конечното правило за намалување на товарот од 2019 година и ажурирањата на упатствата за толкување на ЕП од март 2021 година, особено планирањето за новите заразни болести.
Важноста на проценката на задоволството на давателот

Јуни 30, 2021

Овој вебинар ќе ја објасни улогата на давателите на услуги и нивното ниво на задоволство од севкупните перформанси на здравствените центри. Презентерот ќе сподели различни алатки кои се користат за мерење на задоволството на давателите на услуги, вклучително и анкети.

март

Пациенти Прва соработка за виртуелно учење – Сесија 5

Февруари 18, 2021 

Кликнете овде за снимање.
Кликнете овде за powerpoint

Февруари

Серии за трансформација на здравствената еднаквост – градење личен и професионален капацитет за справување со нееднаквостите во здравството

Февруари 26, 2021 

На учесниците им беа обезбедени мотивациони вештини за интервјуирање, комуникација и застапување. Следеше дискусија за инкорпорирање на отпорност и грижа информирана за траума. Сесијата заврши со развој на план за подобрување на комуникациските вештини и искористување на мотивационото интервјуирање, издржливоста и вештините за грижа информирана за траума.
Пациенти Прва соработка за виртуелно учење – Сесија 4

Февруари 25, 2021

Кликнете овде за снимање.
Кликнете овде за powerpoint.

Оптимизација на порталот за пациенти Серии за учење од колеги – Повратни информации од пациентите и персоналот

Февруари 18, 2021 

Во оваа последна сесија, групата разговараше како да се соберат повратни информации од пациентите и персоналот во врска со користењето на порталот за пациенти и како да се користат собраните повратни информации за да се подобри искуството на пациентот. Учесниците слушнаа од своите врсници за некои од предизвиците што ги имаат пациентите за пристап до нивните здравствени податоци и истражија начини за подобрување на комуникацијата со пациентите.

Кликнете овде за снимање.
Кликнете овде за powerpoint.

Психоза во клиниките за примарна здравствена заштита

Февруари 16, 2021

Овој вебинар, презентиран од д-р Ендрју Меклин, даде преглед и дискусија за вообичаените дијагнози кои се манифестираат во психотични симптоми. Учесниците научија да идентификуваат вообичаени етиологии на психоза во примарната здравствена заштита и да ги дефинираат заедничките придобивки и ризици од антипсихотичните лекови. Д-р Меклин ги опиша стратегиите за управување со психоза и вклучува евалуација и опции за третман.

Кликнете овде за снимање.
Кликнете овде за powerpoint.

Трансформација на здравствената правичност - Вовед во имплицитна пристрасност, нееднаквости во здравството и пристапи за решавање на овие теми

Февруари 12, 2021

Учесниците беа запознаени со концепти и практични вештини што можат да ги применат во нивната средина кога се фокусирани на пристрасност и нееднаквости во здравствената заштита. Говорниците ги ангажираа учесниците преку отворен дијалог додека се подготвуваа да ги вклучат клучните концепти претставени во претстојната серија на обуки.

Кликнете овде за снимање.
Кликнете овде за powerpoint.

Споделени дополнителни ресурси: Видео | Тест за имплицитна асоцијација на Харвард

Пациенти Прва соработка за виртуелно учење – Сесија 3

Февруари 4, 2021 

Кликнете овде за снимање.
Кликнете овде за powerpoint.

Јануари

Пациенти Прва соработка за виртуелно учење – Сесија 2

Јануари 14, 2021 

Кликнете овде за снимање.
Кликнете овде за powerpoint.

декември

Преглед на системот за агрегација и анализа на податоци и здравствен менаџмент на населението

9 декември 2020 година

Мрежата за здравствени податоци на Great Plains (GPHDN) беше домаќин на вебинар за да обезбеди преглед на системот за собирање и анализа на податоци (DAAS) и процесот што се користи за одредување на препорачаниот продавач за управување со здравјето на населението (PMH). Овој вебинар обезбеди платформа за општа дискусија за продавачот на PMH и им ги даде на здравствените центри потребните информации за да донесат конечна одлука.

Кликнете овде за снимениот вебинар.
Дополнителни ресурси може да се најдат на Веб-страница на GPHDN.

Ноември

Оптимизација на порталот за пациенти Серии за учење од колеги – Препораки за обука на порталот за пациенти

Ноември 19, 2020 

За време на третата сесија, учесниците научија како да развијат материјали за обука за персоналот за функционалноста на порталот и како да им ги објаснат придобивките од порталот на пациентите. Оваа сесија обезбеди едноставни, јасни точки за разговор и упатства за порталот за пациенти кои персоналот може да ги прегледа со пациентот.

Кликнете овде за снимање.
Кликнете овде за powerpoint.

Униформен систем за податоци засновани на веб обуки

5, 12, 19, 2020 ноември 

Овие обуки базирани на веб обезбедија помош за навигација и подготовка на извештајот за УДС за 2020 година. Првите две сесии им овозможија на учесниците да стекнат разбирање за табелите и формуларите на UDS, да научат за новите мерки и барања и да научат совети за успех во пополнувањето на вашиот извештај. Последната сесија даде можност за прашања и одговори.

Кликнете овде за да пристапите до материјалите и снимките.

ОКТОМВРИ

Оптимизација на порталот за пациенти Серии за учење од врсници – Функционалност на порталот за пациенти

Октомври 27, 2020 

Оваа сесија разговараше за карактеристиките на достапниот портал за пациенти и влијанието што тие можат да го имаат врз организацијата. Учесниците научија како да ја зголемат функционалноста и слушнаа размислувања кога станува збор за политиките и процедурите во здравствените домови.

Кликнете овде за снимање.
Кликнете овде за powerpoint.

Пациенти Прва соработка за виртуелно учење – Сесија 1

Октомври 22, 2020

Кликнете овде за powerpoint.

Презентација на книги со податоци на UDS во ЧАД 2019 година

Октомври 21, 2020 

Персоналот на CHAD презентираше сеопфатен преглед на Книгите со податоци за здравствената мрежа на CHAD и Great Plains (GPHDN) за 2019 година, обезбедувајќи преглед на податоците и графиконите што ги покажуваат трендовите и споредбите во демографијата на пациентите, мешавините на плаќачите, клиничките мерки, финансиските мерки и давателот продуктивноста.

Кликнете овде за снимање и книга со податоци на CHAD. (потребна е лозинка).

Отепнување на болката: Спроведување Барање безбедност за серија третмани за траума и/или злоупотреба на супстанции

Петок во октомври, 2020 година 

Презентирана од Treatment Innovations, оваа виртуелна серија на обуки опфати позадина за траума и злоупотреба на супстанции, вклучувајќи стапки, презентација, модели и фази на лекување и клинички предизвици. Учесниците научија чекори за спроведување Барање безбедност, вклучувајќи преглед, демонстрација на моделот, адаптација на различни популации (на пример, адолесценти, лица со сериозни и постојани ментални болести, ветерани), често поставувани прашања, следење на верноста и обука на лекарите. Беа опишани и алатките за проценка и ресурсите на заедницата.

Ве молиме, посетете се Робин Ландвер за ресурси.

Виртуелен почеток на обука – Започнување со PRAPARE

Октомври 1, 2020 

Во оваа почетна обука за пациентите Прво: Како здравствените центри можат да ги идентификуваат социоекономските потреби и да ја имплементираат соработката за учење PRAPARE, учесниците добија ориентација кон Академијата PRAPARE и проценки на подготвеноста. Говорниците споделија совети, алатки и трикови за почеток и одржување на собирање податоци за социјалните детерминанти на здравјето (SDOH).

Кликнете овде за снимање.
Кликнете овде за powerpoint.

Септември

Оптимизација на порталот за пациенти Серии за учење од колеги – Оптимизација на портал на пациенти

Септември 10, 2020

Во оваа прва сесија, Џилијан Мачини од HITEQ едуцираше за придобивките и како да се оптимизира порталот за пациенти. Порталот за пациенти може да се користи за зголемување на ангажманот на пациентите, усогласување и помош со другите организациски цели и подобрување на комуникацијата со пациентите. Оваа сесија, исто така, обезбеди начини за инкорпорирање на употребата на порталот во работните текови на здравствените центри.

Кликнете овде за снимање
Кликнете овде за powerpoint

Серија вебинари за обука за лидерство на супервизор

септември - октомври, 2020 година 

Презентирано од Ann Hogan Consulting, Академијата за лидерство на супервизор, составена од шест вебинари, фокусирани on стил на лидерство, кохезивни тимови, критички разговори, задржување, признавање и закон за вработување

Ве молиме, посетете се Шели Хегерле за ресурси. 

Август

Зајакнување на вашиот одговор на COVID

Август 5, 2020
Виртуелна работилница

На овој високо интерактивен виртуелен состанок, учесниците ги истражуваа високите и падовите во последните четири месеци и како можеме да го примениме нашето тешко стекнато ново знаење за да бидеме поподготвени за она што ни претстои. Ја проценивме подготвеноста за идните пандемични бранови, направивме одредено планирање на сценарија, слушнавме малку што прават другите здравствени центри во овие времиња и споделивме некои алатки кои ќе ви помогнат да се подготвите за неизвесна есен/зима/пролет во врска со персоналот, безбедноста и тестирањето , и повеќе.

Кликнете овде за powerpoint
Кликнете овде за ресурси од Колман и соработници

Стат на податоци: Користење податоци за трансформација на здравствената заштита

Август 4, 2020
Webinar

CURIS Consulting даде преглед за тоа како употребата на агрегација на податоци и аналитички систем (DAAS) може да го поддржи заедничкото подобрување на квалитетот и напорите за реформи во плаќањето во мрежна средина. Оваа обука идентификуваше елементи што треба да се земат предвид при изборот на алатка за здравјето на населението заедно со ризикот и враќањето на инвестицијата со управувањето со здравјето на населението. Презентерот, исто така, даде увид во тоа како податоците собрани преку DAAS можат да обезбедат идни можности за услуги за мрежата.

Кликнете овде за снимање
Кликнете овде за powerpoint

Јули

Користење на телездравствени технологии за подобрување на скринингот за СУД, здравје во однесувањето и управување со хронични болести - Дел 2

Јули 24, 2020
Webinar

Во втората сесија, презентерите дадоа примери за тоа како телездравствените технологии може да се користат за да се поедностават и рационализираат процедурите како што се предавања, упатувања, прегледи на случаи и други критични делови од програма за интегрирана нега.

Кликнете овде за снимање
Кликнете овде за powerpoint

Користење на телездравствени технологии за подобрување на скринингот за СУД, здравје во однесувањето и управување со хронични болести - Дел 1

Јули 17, 2020
Webinar

Првата сесија се фокусираше на интегрираната бихејвиорална здравствена заштита како услуга. Тоа вклучуваше преглед на спектарот на услуги за интегрирана нега и дискусија за начините за подобрување на скринингот, стапките на упатување, ефикасноста и ефективноста на овие витални програми.

Кликнете овде за снимање
Кликнете овде за powerpoint

Јуни

Користење на комплетот за акција PrEP во клиничката пракса

Јуни 17, 2020
Webinar

Националниот ЛГБТ центар за здравствена едукација, програма на Институтот Фенвеј, обезбеди сесија за обучување на тренерот на 17 јуни 2020 година за тоа како да се користи новиот ревидиран комплет за детали за PrEP и алатки за проценка на подготвеноста. Овие клинички ресурси ќе им помогнат на давателите на услуги да го вклучат PrEP во нивните практики, вклучувајќи корисни ресурси како што се совети за преземање сеопфатна сексуална историја, често поставувани прашања за PrEP и џебна картичка за препишување и следење на PrEP. Сесиите ги опфатија основите и сценаријата на случаи за PrEP и им дадоа на лекарите да ги обучат своите тимови за тоа како да го користат комплетот за детали за PrEP за да донесат брзи и добро информирани одлуки за управувањето и грижата за PrEP.

Кликнете овде за снимање и ресурси

Креирање на финансиски план за одговор при итни случаи

Јуни 11, 2020
Webinar

Capitol Link Consulting одржа втор вебинар, Креирање финансиски план за итни случаи, во четврток, 11 јуни. Ејми наведе процес од 10 чекори за создавање сеопфатен финансиски план за одговор при итни случаи (FERP). Со оглед на тоа што здравствените центри губат помеѓу 40% и 70% од приходите на пациентите, потребата за план е итна. Меѓу клучните резултати од овој вебинар, учесниците ги идентификуваа областите на можности во тековните процеси и добија алатка Excel FERP.

Кликнете овде за снимање и ресурси

MAY

Вебинарот за танц за финансирање COVID

Може 28, 2020
Webinar

Ова беше првиот од двата вебинари презентирани од Capital Link Consulting во партнерство со CHAD. Презентерот се осврна на многуте прашања во врска со искористеноста на средствата, како да се предвиди трошењето со многу непознати и начини како да се подготвиме да обезбедиме јасна документација за користењето на средствата.

Кликнете овде за снимање и ресурси 

Април

Телездравствена канцеларија часа Сесија

Април 17, 2020
Состанок за зумирање

Кликнете овде за снимање
Кликнете овде за powerpoint
Кликнете овде за ресурси


Капитал линк: Преглед на финансиски ресурси за здравствени домови

Април 10, 2020
Состанок за зумирање

Кликнете овде за снимање и ресурси

Наплата и кодирање за телездравствени услуги

Април 3, 2020
Состанок за зумирање

Кликнете овде за слајд палуба
Кликнете овде за снимање

ЈАНУАРИ

Мрежа со податоци за големите рамнини за 2020 година

Јануари 14-16, 2020
Рапид Сити, Јужна Дакота

Состанокот на самитот и стратешкото планирање за мрежата за здравствени податоци за големите рамнини (GPHDN) во Рапид Сити, Јужна Дакота прикажа различни национални презентери кои ги споделија успешните приказни и научените лекции од нивните мрежи контролирани од здравствениот центар (HCCN), заедно со начините на кои HCCN може да му помогне на здравјето на заедницата Центрите (ЦХЦ) ги унапредуваат своите иницијативи за здравствена информатичка технологија (ХИТ). Темите на самитот се фокусираа на целите на GPHDN, вклучително и ангажман на пациенти, задоволство на давателот, споделување податоци, анализа на податоци, вредност засилена со податоци и безбедност на мрежата и податоците.

Средбата за стратешко планирање следеше во среда и четврток, 15-16 јануари. Сесијата за стратешко планирање предводена од фасилитатор беше отворена дискусија меѓу лидерите на GPHDN од здравствените центри учеснички и персоналот на GPHDN. Дискусијата беше искористена за усогласување на приоритетите, идентификување и распределба на потребните ресурси и развивање на целите за следните три години за мрежата.

Кликнете овде за ресурси

Ноември

Ајде да зборуваме за рурално здравје

Ноември 14, 2019
Интерактивна вебинарија

Како признание на Националниот ден на руралното здравје (21 ноември), CHAD беше домаќин на разговор за политика за рурална здравствена заштита во Дакота. Оваа интерактивна дискусија беше можност да застанеме од нашата секојдневна работа на гледање пациенти за да поставиме некои од поголемите прашања за тоа како можеме да работиме заедно за да направиме долгорочна разлика во нашите рурални заедници. Дискусијата се осврна на:

 • Кои основни услуги и се потребни на секоја рурална заедница?
 • Како програмата за здравствени домови треба да се прилагоди за поефикасно да им служи на руралните заедници?
 • Како можеме да ги заштитиме услугите како одговор на итни случаи, мајчинска нега и домашна здравствена заштита во руралните заедници?
 • Кои политики ќе ја поддржат долгорочната способност за регрутирање и задржување на потребната работна сила?

Кликнете овде за снимање
Кликнете овде за подкаст
Кликнете овде за слајд палуба

ОКТОМВРИ

Есенска конференција за квалитет 2019 година

Октомври-1 2, 2019
Сиу Фолс, Јужна Дакота

Темата за оваа година беше, ИНТЕГРАЦИЈА НА СЛЕДНО НИВО: Градење на основата на грижата. Конференцијата започна со фокус на социјалните детерминанти на здравјето (SDoH), или начините на кои можеме да ги поддржиме пациентите каде што живеат, работат, учат и играат. Откако клучните учесници избувнаа во четири интерактивни, ориентирани кон работилници: напредна координација на нега, лидерство, услуги на пациенти и здравје во однесувањето. Оваа конференција обезбеди можности за континуирано образование и вклучи практична обука и практики засновани на докази, градејќи се на вештините научени на Годишната конференција на членовите на CHAD.

Јули

Серии вебинари за стратегии за ефективно управување со болка

26 март, 30 мај, 22 јули
Webinar

Мерење и славење на успесите: оптимизирање на тимските структури и градење високофункционални тимови

јули 22

Овој вебинар ќе обезбеди преглед на основните концепти на тимската наука, кои, кога ефективно се имплементираат, може да доведат до позитивни влијанија меѓу пациентите, членовите на тимот и организациите како целина. Посебно внимание ќе се посвети на предизвиците и потенцијалните решенија за заедничките проблеми поврзани со ефективно функционирање на тимски иницијативи. Тие вклучуваат, и не се ограничени на, работниот тек, скринингот, грижите за пристапот и психолошката безбедност. Учесниците ќе научат за важноста од максимизирање на силите на индивидуалните членови на тимот за да се постигнат успеси кои меѓусебно се дефинираат и слават.

Цели на учење:

 • Наведете работен план за имплементација на три ефективни практични стратегии за оптимизирање на протокот на здравствени консултации за однесувањето за третман на зависност во здравствените установи.
 • Опишете два заеднички предизвици и придружните решенија за ефикасно работење со пациенти во интегрираната медицина за зависности.
 • Идентификувајте два начини да се користат стратегии засновани на тим за да се препознаат и слават успесите на пациентите и членовите на тимот.

Кликнете овде за снимање 

Јуни

Вебинари за наплата и кодирање

28 јуни, 26 јули, 23 август, 18 септември, 17 октомври 2018 година и 28 февруари, 22 март, 5 април, 3 мај, 28 јуни 2019 година
Webinar

Дентално и орално здравје: Разбирање на основите за документација, наплата и кодирање

јуни 28
Во последната епизода од серијата за наплата и кодирање на 28 јуни, Шели Сулцбергер ќе се осврне на прашањата за денталното и оралното здравје. На овој вебинар, учесниците ќе научат терминологија и вообичаени стоматолошки термини, ќе разговараат за анатомија, ќе ги прегледаат наплатливите стоматолошки услуги и процедури, ќе разговараат за новите кодови и ажурирања на кодирање за 2019 година и ќе ја прегледаат терминологијата и информациите поврзани со придобивките од стоматолошки осигурување.

Кликнете овде за снимање
Кликнете овде за слајд палуба

Вебинар за услуги на пациенти

6, 13, 20 јуни 27 година
Webinar

Дел IV: Навигација на барањата за доверливост на пациентот

јуни 27
Во четвртиот и последен вебинар од серијата, презентерките Моли Еванс и Дајан Плеџи од Feldesman Tucker Leifer Fidell LLP ќе се фокусираат на сложеноста на федералните регулативи, вклучително и HIPPA Compliance и 42 CFR. Еванс и Плеџи, исто така, ќе разговараат за тоа како предниот персонал треба да се справи со добивањето покана или други законски барања за медицинска евиденција.

Точки за дискусија:

 • Законитости на покана итн.
 • Усогласеност со HIPPA
 • Објаснување и имплементација на 42 CFR

Кликнете овде за снимање
Кликнете овде за слајд палуба

Вебинар за услуги на пациенти

6, 13, 20 јуни 27 година
Webinar

Дел III: Поддршка на трансформацијата на здравствените домови со социјалните детерминанти на здравјето

јуни 20

Третата сесија од серијата вебинари за услуги за пациенти ќе нурне подлабоко во разбирањето како и зошто здравствените центри треба да ги земат предвид социјалните детерминанти на здравјето (SDoH) кога лекуваат пациенти. Мишел Џестер од Националната асоцијација на здравствени центри во заедницата (NACHC) ќе даде совети за препознавање и реагирање на чувствителни сценарија.

Точки за дискусија:

 • Преглед на здравственото осигурување
  • Разговарајте за различните видови здравствено осигурување
  • Како да се провери и потврди подобноста
  • Преглед на Програмата за такси за лизгање
 • Најдобри практики за барање од пациентите за плаќање, на пр., копии, лизгачки надоместоци, итн.
 • Преглед на процесот на кодирање и како точното кодирање влијае на циклусот на приходи

Кликнете овде за снимање
Кликнете овде за слајд палуба

Вебинар за услуги на пациенти

6, 13, 20 јуни 27 година
Webinar

Дел II: Ајде да зборуваме пари. Како да побарате плаќање

јуни 13
Во вториот дел од серијата обуки за услуги за пациенти, Shellie Sulzberger од Coding and Compliance Initiatives, Inc. ќе ја објасни важната улога што оваа позиција ја има во обезбедувањето точен и непречен процес на наплата. Г-ѓа Сулцбергер ќе се осврне на најдобрите практики за собирање точни демографски и фактурни информации, разбирање на информациите за осигурување на пациентите и барање плаќања.

Точки за дискусија:

 • Преглед на здравственото осигурување
 • Разговарајте за различните видови здравствено осигурување
 • Како да се провери и потврди подобноста
 • Преглед на Програмата за такси за лизгање
 • Најдобри практики за барање од пациентите за плаќање, на пр., копии, лизгачки надоместоци, итн.
 • Преглед на процесот на кодирање и како точното кодирање влијае на циклусот на приходи

Кликнете овде за снимање
Кликнете овде за слајд палуба

Серија на вебинари на PCMH

9 јануари, 13 февруари, 13 март, 25 март, 1 мај и 12 јуни
Webinar

Задоволство на пациентот наспроти ангажман на пациентот

јуни 12
Барањата за препознавање PCMH се фокусирани на создавање процеси и податоци, но вистинската трансформација се случува кога сме успешни во ангажирањето на нашите пациенти. Многу практики го збунуваат ангажманот на пациентот за задоволство на пациентот, кога всушност, тие се два фундаментално различни концепти. На овој вебинар, учесниците ќе научат:

 • Разликата помеѓу задоволството на пациентот и ангажманот на пациентот.
 • Стратегии за создавање позначајни програми за задоволство на пациентите и за вклучување на пациентите.
 • Можности за примена на стратегии за вклучување на пациентите во текот на вашата трансформација на PCMH.

Кликнете овде за снимање
Кликнете овде за слајд палуба

Вебинар за услуги на пациенти

6, 13, 20 јуни 27 година
Webinar

Дел I: Совети за подобрување на искуството на персоналот и пациентите

јуни 6
За да ја започне серијата, Ејприл Луис од Националното здружение на здравствени центри во заедницата (NACHC) ќе се фокусира на подобрување на вештините за услуги на клиентите за да го подобри целокупното искуство и за пациентите и за персоналот. Г-ѓа Луис, исто така, ќе разговара за тоа како улогата на услугите на пациентите се вклопува во мисијата и работниот тек на FQHC.

Точки за дискусија:

 • Персоналот со критична улога треба да ја исполни мисијата на FQHC
 • Најдобри практики за тимски модел на нега
 • Ефективна комуникација
 • Деескалација на поплаки/лути пациенти на пациенти и објаснување на стратегии како што се Обнова на услуги и рамка за комуникација на АИДЕТ

Кликнете овде за снимање
Кликнете овде за слајд палуба

MAY

Серии вебинари за стратегии за ефективно управување со болка

26 март, 30 мај, 22 јули
Webinar

Ефективно управување со болката: Примена на континуумот на зависност

може 30
Овој вебинар ќе послужи како продолжение на делот 1 за ефикасно управување со болката. Посебно внимание ќе се посвети на начините да се обезбеди психоедукација на пациентите за способностите на нивните мозоци да се прилагодат на ефектите од долготрајната употреба на супстанции. Учесниците ќе имаат можност да разговараат за примери на случаи на начини на кои се применуваат стратегии за управување со хронична болка кај пациенти кои доживуваат зависност.

Цели на учење:

 • Зголемете го запознавањето со невролошките промени кои се јавуваат по долготрајна злоупотреба на супстанции
 • Разговарајте за две стратегии за управување со болка кои се специфични за поединци кои спаѓаат во континуумот на зависност
 • Решавајте проблеми на два начини да ги вклучите поединците кои доживуваат зависност во самоуправување со хронична болка

Кликнете овде за снимање
Кликнете овде за слајд палуба

Конференција на членовите на CHAD 2019 година

Може 7-8, 2019
Хотел Радисон
Фарго, НД

Конференцијата на членовите на ЧАД заплови додека го трасиравме курсот за успех на годишната конференција во 2019 година. Секоја година, CHAD привлекува професионалци и лидери во здравствените центри во заедницата за можности за образование и вмрежување. Вработените во здравствените центри од директори до администратори и од лекари до членови на одборот од цела Дакота се собраа за да учат од експерти и едни од други.

На овогодинешниот собир беше претставен д-р Риши Манчанда и неговиот револуционерен Upstreamist пристап кон примарната здравствена заштита, истражување на развојот на клинички интегрирана мрежа и смели и иновативни стратегии за справување со ангажманот и развојот на работната сила. Дополнително, конференцијата опфати суштински можности за вмрежување со вечерна социјална и тркалезна маса дискусии меѓу колегите.

Серија за обука за наплата и кодирање

28 јуни, 26 јули, 23 август, 18 септември, 17 октомври 2018 година и 28 февруари, 22 март, 5 април, 3 мај 2019 година
Webinar

Управување со негирање

може 3
Серијата за наплата и кодирање продолжува во петок, 3 мај, додека водителката Шели Сулцбергер се осврнува на управувањето со негирање. На овој вебинар, учесниците ќе го научат најдобриот пристап за решавање на одбивањата на барањата, како да се дефинираат сложени наспроти вообичаени одбивања и ќе разговараат за договорните и вондоговорните прилагодувања. Г-ѓа Сулцбергер, исто така, ќе ги сподели најдобрите практики за одржување на старите побарувања во рамките на прифатлив опсег на датуми.

Кликнете овде за снимање
Кликнете овде за слајд палуба

Серија на вебинари на PCMH

9 јануари, 13 февруари, 13 март, 25 март, 1 мај и 12 јуни
Webinar

Вградување и стратификација на ризик

може 1
Бидејќи практиките се движат подалеку од традиционалните надоместоци за стандардите за продуктивност на услугите, стратификацијата на клиничкиот ризик ќе биде критична за мерење на квалитетот и финансиските перформанси. Кога организациите ќе започнат со стратификација на клинички ризик, тоа ќе има непосредно влијание врз панелите на давателите, пристапот и продуктивноста на тимот за нега. За време на овој вебинар, учесниците ќе научат:

 • Како стратификацијата на клиничкиот ризик може да влијае на големината на вашите панели, достапноста на распоредот и процесите на надворешна координација на нега.
 • Стратегии за ризик за раслојување на вашата популација на пациенти (ХИТ и прирачник).

Кликнете овде за снимање
Кликнете овде за слајд палуба

Април

Серија вебинари за иновативни маркетинг стратегии

12 февруари, 12 март и 25 април
Webinar

Истражување на основите на традиционалниот наспроти нетрадиционалниот маркетинг

април 25
Во оваа сесија, ќе ги истражиме основите на традиционалниот и нетрадиционалниот маркетинг и кога е најдобро да ги вклучиме овие тактики во вашите промотивни напори. Покрај дефинирањето на традиционалниот и нетрадиционалниот маркетинг, ќе ги нагласиме најдобрите практики и најефективната употреба на овие тактики при развивање кампања и таргетирање конкретна публика како што се пациентите, заедниците и персоналот.

Кликнете овде за снимање
Кликнете овде за слајд палуба

Серија вебинари за управување со податоци

20 февруари, 29 март и 16 април
Webinar

SD контролна табла

април 16
За време на овој вебинар, Кали Шлеуснер ќе ги прикаже можностите на веб-страницата на контролната табла на Јужна Дакота. Контролната табла на Јужна Дакота е непрофитна консултантска компанија посветена на поддршка на донесувањето одлуки водени од податоци во оваа држава. Овој локално управуван агрегатор на податоци има бесплатни интерактивни дигитални визуелизации и ресурси кои можат да обезбедат контекст за здравствените проблеми во Јужна Дакота. Присутните ќе се запознаат и со Tableau Public, софтверот во кој беа изградени визуелизациите на податоците на контролната табла на Јужна Дакота.

Кликнете овде за снимање
Кликнете овде за слајд палуба

Серија за обука за наплата и кодирање

28 јуни, 26 јули, 23 август, 18 септември, 17 октомври 2018 година и 28 февруари, 22 март, 5 април 2019 година
Webinar

Препораки за кодирање и документација за примарната здравствена заштита

април 5
Давателите играат важна улога во максимизирањето на надоместокот и приходите за здравствените центри. На овој вебинар, учесниците ќе ја научат важноста на документирање на највисоко ниво на специфичност и вклучување на најсоодветната дијагноза. Со обезбедување дека тоа се прави доследно, организацијата ќе види помалку одбивања и ќе биде уверена дека приходите генерирани од пациентите се максимални. Оваа сесија ќе се фокусира на кодирање и документирање за примарната здравствена заштита.

Кликнете овде за снимање
Кликнете овде за слајд палуба

Клинички интегрирана серија вебинари за истражување на мрежата

5 февруари, 5 март и 2 април
Webinar

Управување и правичност

април 2
Во последниот вебинар во оваа серија, Starling Advisors ќе истражат како здравствените центри можат колективно да водат и да управуваат со Клинички интегрирана мрежа и како финансиските придобивки може да се споделат низ здравствените центри кои учествуваат. Учесниците ќе разберат како здравствените центри ќе учествуваат и ќе имаат корист од активностите на CIN.

Кликнете овде за снимање
Кликнете овде за слајд палуба

МАРТ

Серија вебинари за управување со податоци

20 февруари, 29 март и 16 април
Webinar

НД Компас

март 29
Секој има потреба од податоци за да донесе информирани одлуки, како и за пишување грантови, планирање програма, проценка на потребите и планирање и развој на заедницата. Податоците додаваат кредибилитет; дозволува споредби; и додава вредност на она што веќе го правите. Овој вебинар ќе ви овозможи вовед во North Dakota Compass, лесен за употреба, веродостоен и ажуриран ресурс со податоци и информации. Ќе го напуштите вебинарот уверени во вашата способност да најдете достапни, пристапни и акциони податоци!

Кликнете овде за снимање
Кликнете овде за слајд палуба
Кликнете овде за упатства за ND Compass

Серии вебинари за стратегии за ефективно управување со болка

26 март, 30 мај, 22 јули
Webinar

Ефективно управување со болката: Преглед

март 26
Овој вебинар ќе ги разгледа физичките и психолошките придонесувачи за хроничната болка. Учесниците ќе научат за теориите за болка и контрола на болката, ќе разговараат за опциите за третман за управување со хронична болка и ќе ја разгледаат двонасочната врска помеѓу хроничната болка и другите коморбидни психолошки состојби.

Цели на учење:

 • Зголемете ја свеста за физичките и психолошките аспекти на хроничната болка
 • Зголемете ја свеста за разликите помеѓу акутната и хроничната болка
 • Зголемете ја запознавањето со опциите за третман за хронична болка
 • Разликувајте ги протоколите за третман на хронична и акутна болка
 • Подобрете го разбирањето на реципроцитетот помеѓу депресијата/анксиозноста и хроничната болка.

Кликнете овде за снимање
Кликнете овде за слајд палуба

Серија на вебинари на PCMH

9 јануари, 13 февруари, 13 март, 25 март, 1 мај и 12 јуни
Webinar

Пристап до Дел II

март 25
Во овој втор од двата вебинари фокусирани на пристапот, ќе разговараме како концептот на пристап се поврзува со други концепти во рамките на PCMH. Ќе опфатиме како да се измери надворешниот пристап и стратегии за подобрување на координираната нега. Учесниците ќе научат:

 • Опции за алтернативен пристап до вашата организација, вклучувајќи портали за пациенти, телездравство и е-посети.
 • Како и зошто да го измерите пристапот до даватели на услуги и услуги надвор од вашата пракса.
 • Како да ги измените процесите за координација на грижата за да промовирате соодветен и релевантен пристап за вашите пациенти.

Кликнете овде за снимање
Кликнете овде за слајд палуба

Серија за обука за наплата и кодирање

28 јуни, 26 јули, 23 август, 18 септември, 17 октомври 2018 година и 28 февруари, 22 март 2019 година
Webinar

Тимски пристап кон здравствена заштита заснована на вредност

март 22
Оваа сесија ќе разговара за придобивките од тимски пристап за здравствена заштита базирана на вредност. Здравствената заштита заснована на вредност ги поврзува плаќањата за испорака на нега со квалитетот на обезбедената нега и ги наградува давателите на услуги и за ефикасност и ефективност. Грижата заснована на вредност има за цел да ги намали трошоците за здравствена заштита преку обезбедување подобра грижа за поединците и подобрување на стратегиите за управување со здравјето на населението. Тимските структури, кога ефективно се имплементираат, може да доведат до позитивни влијанија меѓу пациентите, членовите на тимот и организациите како целина.

Цели:

 • Класифицирајте ги тековните работни должности и за моделите за испорака на нега заснована на вредност и надоместок за услуга
 • Анализирајте ги тековните процеси за плаќање за услуга за модификации кои ги подобруваат концептите засновани на вредност
 • Разликувајте тимски стратегии за успешни процеси за испорака на нега

Кликнете овде за снимање
Кликнете овде за слајд палуба

Серија на вебинари на PCMH

9 јануари, 13 февруари, 13 март, 10 април, 1 мај и 12 јуни
Webinar

Подобрување на квалитетот

март 13
Улогата што ја игра концептот на пристап во градењето на организација водена од квалитет често се потценува. Во овој прв од двата вебинари фокусирани на пристапот, учесниците ќе бидат изложени на клучните двигатели на пристапот фокусиран на пациентот и како да се измери пристапот внатрешно. Учесниците ќе научат:

 • Петте критични компоненти за создавање системи за пристап во центарот на пациентот.
 • Суштинските метрики за мерење на внатрешен и надворешен пристап, вклучувајќи распоред, продуктивност, достапност, континуитет и засилување.

Кликнете овде за снимање
Кликнете овде за слајд палуба

Серија вебинари за иновативни маркетинг стратегии

12 февруари, 12 март и 25 април
Webinar

Нуркање длабоко во каналите за дигитален маркетинг

март 12
Надоврзувајќи се на техниките дискутирани на февруарскиот вебинар, оваа сесија длабоко ќе ги разгледа основите и можностите на дигиталните медиуми и како овие платформи може да се искористат за ефективно промовирање на вашиот здравствен центар. Ќе разговараме за различните канали за дигитален маркетинг, кога и како стратешки да ги вклучите тие канали во вашите маркетинг напори и најефективниот тип на пораки и содржини кои ќе ја надополнат секоја платформа.

Кликнете овде за снимање
Кликнете овде за слајд палуба

Клинички интегрирана серија вебинари за истражување на мрежата

5 февруари, 5 март и 2 април
Webinar

Правни и оперативни барања на клинички интегрирани мрежи

март 5
Во оваа сесија, Starling Advisors ќе ги научат учесниците како да ја максимизираат и да ја искористат својата мрежа и да го подобрат здравјето на населението додека остануваат во согласност со законските и регулаторните барања. Оваа сесија ќе даде одговор на прашањето, што е потребно од правен и оперативен аспект за формирање на CIN?

Кликнете овде за снимање
Кликнете овде за слајд палуба

ФЕВРУАРИ

Серија за обука за наплата и кодирање

28 јуни, 26 јули, 23 август, 18 септември, 17 октомври 2018 година и 28 февруари 2019 година
Webinar

Ефективност на усогласеноста за да се поттикне оперативната извонредност

28 февруари
Оваа сесија ќе претстави како точно да се процени ризикот во здравствениот центар. Најголемиот дел од ризикот за здравствениот центар е внатре во бизнисот, а најголемиот дел од ризикот за усогласеност е оперативен по природа. Ќе се фокусираме на идентификување на ризиците поврзани со документацијата, кодирањето, наплатата, приватноста, безбедноста и другите области со оперативен ризик. Клучните прашања што треба да се опфатат вклучуваат:

 • Како да се идентификуваат областите со висок ризик и да се изврши проценка на ризикот
 • Наведете ги упатствата за усогласеност со моделот што треба да се користат
 • Улогите на службеникот за усогласеност и комитетот
 • Наведете примери за конкретни ризици
 • Наведете примери на казни и порамнувања за неуспеси во усогласеноста
 • Обезбедете врски со ресурси за усогласеност

Кликнете овде за снимање
Кликнете овде за слајд палуба

Серија вебинари за управување со податоци

20 февруари, 29 март и 16 април
Webinar

УДС мапер

20 февруари
UDS Mapper е дизајниран да им помогне да ги информираат корисниците за тековната географска област на наградите и сличните на Програмата за здравствени центри на САД (Дел 330) на федералниот (Дел XNUMX). Обучувачот ги прошета учесниците низ демонстрација на веб-страницата во живо, ги сумираше неодамнешните промени и демонстрираше како да се создаде мапа на сервисна област. Презентерот истакна нова алатка во UDS Mapper за мапирање области на приоритет за третман со помош со лекови (МАТ).

Кликнете овде за снимање
Кликнете овде за слајд палуба

Серија на вебинари на PCMH

9 јануари, 13 февруари, 13 март, 10 април, 1 мај и 12 јуни
Webinar

Подобрување на квалитетот

13 февруари

Во текот на изминатата година, разговаравме за методологиите за подобрување на процесот и за критичните метрики за подобрување на квалитетот. За време на овој вебинар, ќе се фокусираме на тоа како да го користите вашиот план за QI во согласност со HRSA за да ги поттикне вашите напори за PCMH. Учесниците ќе научат:

 • Како да ја користите вашата моментална инфраструктура во согласност со HRSA и FTCA за да го олесните вашиот процес на препознавање PCMH.
 • Стратегии за ширење на културата на квалитет надвор од комитетот QI.
 • Клучните PCMH процеси и метрика што треба да бидат вградени во вашата програма QI.

Кликнете овде за снимање
Кликнете овде за слајд палуба
Серија вебинари за иновативни маркетинг стратегии

12 февруари, 12 март и 25 април
Webinar

Зајакнување на брендот на вашиот здравствен центар

12 февруари

Оваа сесија ќе содржи стратегии и најдобри практики за зајакнување и управување со брендот на вашиот здравствен центар. Ќе ги покриеме чекорите за воспоставување бренд, негување на тој бренд и одговор на предизвиците кои можат да влијаат на процесот на брендирање. Исто така, ќе ги истражиме традиционалните и нетрадиционалните маркетинг канали и како секој може да се користи за успешно брендирање и промовирање на вашиот здравствен центар.

Кликнете овде за снимање
Кликнете овде за слајд палуба

Клинички интегрирана серија вебинари за истражување на мрежата

5 февруари, 5 март и 2 април
Webinar

Почеток на истражувањето за клиничка интеграција

5 февруари

Во оваа сесија, Starling Advisors ќе дадат преглед на процесот на истражување на клиничката интеграција, вклучувајќи ги целите и задачите на проектот, временската рамка, резултатите и очекувањата за учество. Старлинг ќе го опише процесот на собирање и анализа на податоци, претпоставки на ветеринар во врска со клучните точки на податоци, ќе ги опише конечните резултати и ќе одговори на сите прашања на членовите. Оваа сесија е наменета да биде заснована на дискусија и се охрабрува внесувањето на членовите. Внесувањето во оваа почетна фаза е клучот за успешен процес.

Кликнете овде за снимање
Кликнете овде за слајд палуба

ЈАНУАРИ

Обука за медицина на зависности

Јануари 10-11, 2019
Clubhouse Hotel & Suites • Sioux Falls, SD

Обуката за медицина на зависности беше дизајнирана да ја прошири испораката на услугите за лекови за зависност од вашиот здравствен центар. Ден 1 од обуката вклучуваше длабока сесија за нуркање фокусирана на имплементација на програми за третман со опиоиди базирани на канцеларии, вклучително и барања за квалификација за откажување за давателите на услуги и постоечкиот персонал. Обуката ги обезбеди потребните осум часа потребни за лекарите, лекарите асистенти и медицинските сестри да добијат откажување да препишуваат бупренорфин за канцелариски третман на нарушувања со употреба на опиоиди. Ден 2 ја опфати интеграцијата на медицината за зависности во примарната здравствена заштита и здравствените услуги за однесување, вклучувајќи управување со лекови, психосоцијална поддршка и телездравје. Обуката за третман со опиоиди и откажување на Ден 1 беше претставена од Американското здружение за медицина на зависности. Обуката за интегрирани услуги за зависности на Ден 2 беше претставена од Cherokee Health Systems. Д-р Сузан Бејли, која се претстави на есенската конференција за квалитет во CHAD во септември 2018 година, заедно со нејзиниот колега, д-р Марк МекГрејл.

Серија на вебинари на PCMH

9 јануари, 13 февруари, 13 март, 10 април, 1 мај и 12 јуни
Webinar

Ангажирање на персоналот - јануари 9
Трансформацијата од секаков вид, без разлика дали е поврзана со PCMH или не, зависи од ангажираниот персонал. За време на оваа сесија, ќе се фокусираме на стратегии за ангажирање на персонал од сите нивоа, вклучувајќи го и одборот на директори, за да придонесеме за успешно и одржливо влијание врз четворната цел. Учесниците ќе научат:

 • Како да се користат податоците за да се пренесат информации до сите нивоа на персонал и управување.
 •  Како да креирате и искористите анкети и планови за ангажирање на вработените.
 • Секојдневни стратегии за ширење информации, создавање култура на прифаќање и иновации и создавање тимска средина.

Кликнете овде за снимање
Кликнете овде за слајд палуба

Ноември

Серија вебинари на HITEQ

15 октомври, 29 октомври и 5 ноември
Webinar

Инкорпорирање на новите технологии за поддршка на анализа на податоци

Иновации и влијание – 5 ноември
Овој вебинар ќе ги идентификува новите технологии и алатки, вклучително и Excel и други, за валидација на податоци и контролни табли, а сето тоа ја штити безбедноста на податоците. Содржината ќе се заснова на теми опфатени за време на претходните вебинари преку обезбедување технолошки ресурси за поддршка на развојот и имплементацијата на ефективна и активна стратегија за податоци.

Кликнете овде за снимање
Кликнете овде за слајд палуба

ОКТОМВРИ

Серија вебинари на HITEQ

15 октомври, 29 октомври и 5 ноември
Webinar

Спроведување ефективни процеси за подобрување на анализата на податоци и оптимизирање на грижата

Октомври 29
Овој вебинар ќе даде примери за стратификација на ризик водена од податоци, што може да се користи за оптимизирање на грижата низ идентификуваните категории на ризик (не само оние кои се идентификувани како најризични). Ќе се дискутираат идеи за тоа кога и како да се имплементира или користи процесот на раслојување на ризикот, како и методите наведени за одредување на неговата ефикасност и враќање на инвестицијата.

Кликнете овде за снимање
Кликнете овде за слајд палуба

Серија за обука за наплата и кодирање

28 јуни, 26 јули, 23 август, 18 септември и 17 октомври 2018 година
Webinar

Кодирање и документација за здравствени услуги за однесување

Октомври 17
Со оглед на тоа што потребата за здравствени услуги за однесувањето станува се пошироко призната и средствата за интегрирање на здравјето на однесувањето во примарната здравствена заштита станаа достапни, здравствените центри забележуваат сè поголем број посети на пациенти за такви услуги. Документирањето и кодирањето за посети и услуги за здравје во однесувањето може да биде многу сложено. Овој вебинар ќе ги опфати барањата за документација и кодирање за почетна дијагностичка евалуација, психотерапија, интерактивна сложеност, планови за третман на кризи, кодирање на ICD-10 и други барања за документација.

Кликнете овде за снимање
Кликнете овде за слајд палуба

Серија вебинари за здравствена информатичка технологија

15 октомври, 29 октомври и 5 ноември 2018 година
Webinar

Градење стратегии за податоци и тимови за максимизирање на испораката на нега и резултатите

Овој вебинар ќе обезбеди алатки за градење и имплементација на ефективна стратегија за податоци и ќе обезбеди персоналот да ги има потребните вештини и капацитет за успешно извршување на стратегијата за организацијата. Ќе се разговара за приспособување на работните должности, како и соодветните нивоа на напор за вклучениот персонал, заедно со начините да се изгради одговорност во оваа суштинска работа.

Кликнете овде за снимање
Кликнете овде за слајд палуба

Иновативни маркетинг стратегии

Октомври 10, 2018
Clubhouse Hotel & Suites
Фарго НД

Иновативната маркетинг работилница беше дизајнирана да ги истражи основите и стратегиите за брендирање и промовирање на вашиот здравствен центар, регрутирање и задржување на работната сила и растење и ангажирање на вашата база на пациенти. Разговаравме за начините за креирање и извршување на победнички маркетинг стратегии, градење и промовирање ефективни услуги за овозможување и позиционирање на вашиот здравствен центар за успешно регрутирање работна сила. Се разговараше за предизвиците и можностите со кои се соочува овогодинешниот отворен уписен рок.

Август

Серија за обука за наплата и кодирање

28 јуни, 26 јули, 23 август, 18 септември и 17 октомври 2018 година
Webinar

Кодирање и документација за услуги за евалуација и управување

август 23
Давателите играат важна улога во максимизирањето на надоместокот и приходите за здравствените центри. Овој вебинар е специјално дизајниран за давателите на услуги да се осврнат на упатствата и документацијата за наплата и кодирање од фокус на давателот. Тематските области ќе вклучуваат:
• Важноста на медицинската документација
• Медицинска неопходност и општи принципи на документација
• Кодови за евалуација и управување
• Три клучни компоненти на услугите за евалуација и управување
• Советување и координација на грижата
• Нови наспроти воспоставени пациенти/клиенти

Кликнете овде за снимање
Кликнете овде за слајд палуба

Јули

Серија за обука за наплата и кодирање

28 јуни, 26 јули, 23 август, 18 септември и 17 октомври 2018 година
Webinar

Кодирање за помали процедури и дефинирање на глобалниот хируршки пакет

јули 26
Разбирањето на глобалниот период за кодирање помали процедури може да биде незгодно и за провајдерите и за кодерите. За време на овој вебинар, учесниците ќе научат како да ја препознаат разликата помеѓу главната и помалата процедура, како и кои кодови да ги пријават за услугите обезбедени во глобалниот хируршки пакет. Дополнително, вебинарот ќе опфати упатства за одредување дали важи или не глобалниот период, и ако е така, кога започнува и завршува периодот. Вебинарот ќе вклучи и дискусија за тоа како да се кодираат посетите и процедурите кои не се поврзани со оригиналниот глобален пакет за да се осигура дека сите услуги се соодветно рефундирани.

Кликнете овде за снимање
Кликнете овде за слајд палуба

Интегрирање на серијата вебинари за примарна здравствена заштита на однесувањето

30 мај, 27 јуни, 25 јули и 12 септември 2018 година
Webinar

Финансирање на моделот на интегрирана нега

јули 25
Овој вебинар претставува интегриран финансиски модел за нега кој нагласува повеќекратни текови на финансирање дизајнирани да ги покриваат интегрираните услуги плус инфраструктурата потребна за поддршка на моделот. Финансискиот модел е претставен во лесно разбирлив биланс на трошоци и приходи. Конкретно, ќе се дискутира за склучување договори засновано на вредност изградено на платформа за плаќање за услуга со квалитетни бонуси и споделување на трошоците.

Кликнете овде за снимање
Кликнете овде за слајд палуба

Јуни

Серија за обука за наплата и кодирање

28 јуни, 26 јули, 23 август, 18 септември и 17 октомври 2018 година
Webinar

Документација за усогласеност, приход и квалитет

јуни 26
Имплементацијата на електронската здравствена евиденција (EHR) создаде нови предизвици во однос на ризикот и усогласеноста со документацијата. Во светот на хартијата, ако не беше документирано, не беше направено. Во електронскиот свет, ако е документирано, се прашуваме дали навистина е направено. Оваа сесија ќе се фокусира на важноста на документацијата од перспективите на усогласеноста, собирањето приходи и квалитетот. Исто така, ќе се дискутира за најчестите најдобри практики и грешки во документацијата во светот на EHR.

Кликнете овде за снимање
Кликнете овде за слајд палуба

Интегрирање на серијата вебинари за примарна здравствена заштита на однесувањето

30 мај, 27 јуни, 25 јули и 12 септември 2018 година
Webinar

Интегрирани операции за нега

јуни 27
Овој вебинар ги претставува „навртките и завртките“ за управување со интегрирана пракса за нега. Почнувајќи со планирање и екипирање на моделот, тој разговара за објектите, предизвиците, распоредот, шаблоните за електронски здравствени досиеја, коефициентот на персоналот, интегрираните формулари за согласност и други теми за трансформација на практиката.

Кликнете овде за снимање
Кликнете овде за слајд палуба

MAY

Интегрирање на серијата вебинари за примарна здравствена заштита на однесувањето

30 мај, 27 јуни, 25 јули и 12 септември 2018 година
Webinar

Вовед во Клиничкиот модел на интегрирана нега

може 30
Интегрирањето на здравствените услуги за однесувањето во примарната здравствена заштита во здравствените центри во заедницата е составен дел за поттикнување здрави заедници и подобрување на здравствените резултати. Придружете ни се додека ги испитуваме моделите на интегрирана нега, практикуваме трансформација, финансирање на интегрирани услуги и стратегии за интегрирање на нега со ограничени ресурси. Оваа серија вебинари од четири дела е дизајнирана да ве води низ основите на интегрирање на здравствените услуги за однесување во вашиот модел на примарна здравствена заштита и да помогне да се постави основата за успешна интеграција. Вебинарите ќе кулминираат со обука во лице на есенската конференција за квалитет на CHAD (повеќе информации наскоро) чија цел е подлабоко да се нурне во интеграцијата на здравјето во однесувањето и темите опфатени низ серијата вебинари.

Кликнете овде за снимање и лизгање на палубата.

340B Надвор од основите

Може 2-3, 2018
Хотел DoubleTree
Западен Фарго, НД

Мет Аткинс и Џеф Аски со Драфин и Такер, LLP претставија едукативна работилница 340B Beyond the Basics од 2 до 3 мај во Западен Фарго, НД, по конференцијата на членовите на ЧАД. Презентацијата започна со преглед на програмата 340B и вовед во терминологијата и основните барања за усогласеност. Остатокот од 1-виот ден беше поминат во нуркање во теми како што се методите за следење на залихите, софтверот за поделена наплата и односите со договорните аптеки.

Ден 2 се фокусираше на HRSA и саморевизија, споделување на најдобрите практики и алатки и ресурси достапни за CHC. Беа опфатени и заедничките наоди од ревизијата на HRSA и прашањата за усогласеност. Тркалезната маса „peer-to-peer“ ја заврши обуката, овозможувајќи им на учесниците да разговараат за предизвиците и да стекнат перспективи од колегите за практични решенија.

Конференција на членовите на CHAD 2018 година

Може 1-2, 2018
Хотел DoubleTree
Западен Фарго, НД

Темата за овогодинешната конференција на членовите на CHAD се однесува на управувањето со здравјето на населението и подобрување на здравствените резултати во примарната здравствена заштита преку партнерства со јавното здравство, разгледување на влијанието на социјалните детерминанти на здравјето, интеграција на моделите на грижа и подобрено тимско лидерство во здравството централно ниво.

Конференцијата, исто така, опфати теми како траума влијанија врз здравствените резултати, застапување во здравствените центри, здравје во однесувањето и ефективно лидерство во тимот. Беа одржани можности за учење peer-to-peer за мрежни тимови за операции, финансии и клинички квалитет, како и панел-дискусии од членовите на CHC и државни функционери кои дискутираа за најдобрите практики во управувањето со здравјето на населението и интеграцијата на здравјето во однесувањето.

Април

Ајде да го пробиеме кодот FQHC Обука за наплата и кодирање

Април 17-18, 2018
Хилтон Гарден Ин
Сјокс паѓа, СД

CHAD и Здружението за здравствени центри во Небраска беа домаќини на дводневна обука за длабоко нурне во основите, практиките и документацијата за наплата и кодирање FQHC. Shellie Sulzberger, LPN, CPC, ICDCT-CM, и ко-основач на Coding and Compliance Initiative, Inc., ја претстави обуката и опфати теми како што се упатства за плаќачите, соодветна документација и најдобри практики за кодирање.

Присутните имаа можност да се поврзат со врсниците и да ги споделат најдобрите практики и предизвици. Обуката заврши со Лабораторија за учење во која презентерот ја оценуваше документацијата на добавувачот и соодветните примери за наплата поднесени од персоналот на здравствениот дом.

MAY

340B од А до Ш

Може 22, 2017

Оваа обука опфати 340B Основи, вклучително и конечната одлука од HRSA, која стапи во сила на 22 мај 2017 година. Презентирано од: Сју Веер, здравствени центри во Каролина

Кликнете овде за снимање и лизгање на палубата 

МАРТ

Членови на ECQIP со состанок на IHI

Март 10, 2017

Кликнете овде за слајд палуба (ова е заштитено со лозинка)