Оди до главна содржина

Станете дел од нашата приказна

Дали сте заинтересирани да работите за организација водена од тим и мисијата која работи на поттикнување здрави заедници и подобрување на пристапот до здравствена заштита за сите Дакотанци? Тогаш Здружението за здравствена заштита на заедницата на Дакота (ЧАД) е местото за вас.

Ние обезбедуваме програми и услуги за здравствените центри кои покриваат низа специјализирани области, вклучувајќи клинички, маркетинг, финансии, човечки ресурси и теренски активности. За да го испорача тој опсег на услуги и експертиза, CHAD изгради тим од вешти и иновативни поединци посветени на поддршка на здравствените центри во нивната работа и мисија и капитализирање на следната голема идеја.

Во CHAD, на членовите на нашиот тим им нудиме можности за значајна работа и професионален развој, заедно со позитивен баланс помеѓу работата и животот и конкурентни плати и бенефиции. Доколку сте заинтересирани да се приклучите на тимот на CHAD и да бидете дел од нашата работа, би сакале да се слушнеме со вас.


Тековни работни места

Навигатор проект менаџер

CHAD бара поединец со големо внимание на деталите, кој е самомотивиран и ќе работи заеднички за да служи како наш проектен менаџер на Навигатор.
Нашиот проект менаџер на Навигатор ќе ја надгледува и поддржува работата на Get Covered SD Collaborative, конзорциум од партнери кои обезбедуваат услуги за запишување здравствено осигурување (Навигатори) низ Јужна Дакота преку договор за соработка со CMS. Оваа позиција ќе го надгледува програмскиот персонал, ќе ги надгледува под-примателите за да се обезбеди постигнување на програмските цели и ќе обезбеди стратешки увид, ефективна комуникација и лидерство на Колаборативот Get Covered.
Ова е оддалечена позиција со полно работно време со физичка локација во Јужна Дакота. Научи повеќе овде и аплицирајте уште денес!

Менаџер за политика и партнерство на НД

Нашиот менаџер за политики и партнерства служи како главен член на персоналот за прашања поврзани со политиката и развојот на партнерства низ државата во Северна Дакота. Со искуство во државно и/или национално застапување и политика, оваа позиција промовира системски промени за поддршка на нашата визија за „Пристап до висококвалитетен систем на здравствена заштита за сите Дакотани“. Идеалниот кандидат ужива во креативното решавање проблеми и разновидноста во својата работа. Тие градат силни односи со засегнатите страни, проактивни се и се запознаени со здравствената политика и здравствената еднаквост. Оваа позиција, исто така, ќе го претставува CHAD на состаноци со државни службеници и други партнери и ќе го промовира ангажманот на заедницата и пациентите преку соработка во здравствените центри.

Бидејќи оралното здравје е исто така главен фокус на грижата за нашите здравствени центри, CHAD склучува договор со Програмата за орално здравје на ND HHS за да ја олесни Коалицијата за орално здравје на НД. Оваа позиција е одговорна за исполнување на условите од договорот, вклучително и координација на состаноци, одржување на листи за членство и комуникации, како и поддршка и извршување на целите и извештаите за испораките на грантови.

Ова е далечинска позиција со полно работно време со физичка локација во Северна Дакота. Научи повеќе овде и аплицирајте уште денес!

Специјалист за дигитална комуникација и дизајн

Дали сте креатор на мултимедијална содржина кој сака да има влијание? Потоа придружете ни се во нашата мисија да поттикнуваме здрави заедници преку промовирање и поддршка на програми кои го зголемуваат пристапот до пристапна, висококвалитетна нега за сите. Здружението за здравствена заштита на заедницата на Дакотас (ЧАД) бара креативна, ориентирана кон детали и соработувачка личност која ќе служи како наша специјалист за дигитална комуникација и дизајн.
Ова е далечинска позиција со полно работно време со физичка локација во Северна Дакота или Јужна Дакота.
Дознајте повеќе и аплицирајте овде. 

Менаџер за маркетинг и комуникации

Придружете ни се во нашата мисија да поттикнуваме здрави заедници преку промовирање и поддршка на програми кои го зголемуваат пристапот до пристапна, висококвалитетна нега за сите. Здружението за здравствена заштита на заедницата на Дакотас (ЧАД) бара иновативен, фокусиран на резултати и соработувачки поединец да служи како наша менаџер за маркетинг и комуникации. Овој поединец ќе игра клучна улога во развојот на креативна содржина за ефективно да ја покаже вредноста на здравствените центри во заедницата.
Ова е далечинска позиција со полно работно време со физичка локација во Северна Дакота или Јужна Дакота.
Дознајте повеќе и аплицирајте овде. 

Бидете дел од мисијата на Здравствениот дом

Без разлика дали сте студент кој следи кариера поврзана со здравствена заштита или практикува здравствен работник, работата во здравствен центар во заедницата може да биде наградувачко искуство. Значајна мисија, конкурентни плати и бенефиции и помош за отплата на заемот се клучни предности за избор на кариера во здравствен центар во заедницата во Дакотас.

МИСИЈАТА – ПРАВИ РАЗЛИКА
 • Обезбедете квалитетна здравствена заштита на недоволно опслужените популации
 • Намалување на здравствените разлики во руралните и урбаните средини
 • Услужете ги сите поединци, без оглед на нивниот статус на осигурување или способност за плаќање
 • Работете според моделот на здравствена заштита базиран на заедницата, фокусиран на пациентите
ПРОФЕСИОНАЛНИ ПОДАТОЦИ
 • Конкурентни плати и бенефиции
 • Позитивен баланс помеѓу работата и животот
 • Покриени трошоци за професионална медицинска небрежност за вработените во CHC
 • Обука и техничка помош обезбедена од CHAD
ПОМОШ ЗА ВРАЌАЊЕ НА КРЕДИТ
 • Програма за стипендии за национална здравствена служба
 • Програма за отплата на заем од Националниот здравствен сервис
 • Програми за отплата на заем од државата Северна Дакота
 • Програми за отплата на заем од државата Јужна Дакота

Кликнете подолу за да најдете кариери кои моментално се достапни во здравствените центри низ Дакота.

Најдете можности за работа во здравствените центри низ Дакота подолу.

Здравствени центри во Северна Дакота

Кликнете на здравствениот центар подолу за да бидете пренасочени на нивната работна табла.

Земја на јаглен

Семејство

Нортленд

Spectra

Здравствени центри во Јужна Дакота

Кликнете на здравствениот центар подолу за да бидете пренасочени на нивната работна табла.

Хоризонт

Црни ридови

Водопади

заедница

Урбано индиско здравје Јужна Дакота

Погледнете ги нашите страници низ Дакота

Шели Хегерле
Менаџер на човечки ресурси
701-581-4627
shelly@communityhealthcare.net