Оди до главна содржина

Тим-управувано, насочено кон мисијата

Кои сме ние

Здружението за здравствена заштита на заедницата на Дакотас (ЧАД) ги поддржува здравствените центри во нивната мисија да обезбедат пристап до висококвалитетна, сигурна, достапна здравствена заштита, без оглед на тоа каде живеат.

Создавање здравствена заштита за сите

Што правиме

CHAD работи со здравствени центри, водачи на заедницата и партнери за да го зголеми пристапот и да ги подобри здравствените услуги во областите на Дакота на кои им е најпотребна

Тим-управувано, насочено кон мисијата

Кои сме ние

Здружението за здравствена заштита на заедницата на Дакота (ЧАД) ги поддржува здравствените центри во заедницата и Урбаното индиско здравство на Јужна Дакота во нивната мисија да обезбедат пристап до здравствена заштита за сите Дакотани без оглед на статусот на осигурување или способноста за плаќање.

За ЧАДНашиот тим

Создавање здравствена заштита за сите

Што правиме

CHAD работи со членовите на нашиот здравствен центар за да го подобри пристапот до прифатлива, висококвалитетна здравствена заштита и да ги прошири здравствените услуги во областите на Дакота на кои им е најпотребна.

ОбукиМрежни тимови

Здравите луѓе создаваат здрави заедници

Зошто е важно

Здравствените центри во Дакота обезбедуваат сеопфатна, интегрирана примарна, дентална и здравствена заштита во однесувањето на повеќе од 136,000 поединци во 52 заедници низ Северна Дакота и Јужна Дакота.

Бидете во знаење

Што има ново?